Anasayfa / Haberler / Tarım ürünleri küresel ısınmanın hızına yetişemeyecek

Tarım ürünleri küresel ısınmanın hızına yetişemeyecek

Daha sıcak bir dünyayla baş edebilmek için geliştirilen yeni tarım ürünü türlerinin, küresel ısınmanın hızına yetişemeyebileceği bildirildi.

Sonuçları “Nature Climate Change” dergisinde yayımlanan araştırma, dünya çapında verimin 10 yıl içinde düşebileceğini, bu nedenle yeni türlerine geçişin hızlandırılması gerektiğini ortaya koydu.

Bilim adamlarının araştırma çerçevesinde, artan sıcaklıkların, ekim ve hasat arasındaki süre üzerindeki etkilerini yakından incelediği belirtildi.

Araştırmada, yeni mahsuller ekilmeye başladığında, dayanabileceklerinden daha sıcak bir ortamla karşı karşıya kalabileceklerine işaret edildi.

Bilim adamları, ekim ve hasat süresinin, 2031 yılına kadar önemli ölçüde kısalacağına, bu gelişmenin dünyanın bazı bölgelerinde 2018 yılında gözlenmeye başlayacağına dikkati çekerek, Afrika’nın mısır yetiştirilen bölgelerinin büyük bölümünün bundan etkileneceğini bildirdi.

İklim değişikliklerine, şiddetli kasırgalar ve sellere, uzun süreli kuraklık ve çölleşmelere neden olan küresel ısınmanın, yakın gelecekte su kaynaklarının hızla tükenmesine ve gıda sıkıntısına yol açması öngörülüyor.

Hakkında Çiğdem Gkhüseyinoğlu

Diğer Haber

Dinar Belediyesi’nin barınağında aç kalan köpekler birbirini yedi

Afyonkarahisar'ın Dinar ilçesindeki belediyeye ait bir barınakta, kötü şartlar nedeniyle bazı köpekler telef olurken, aç kalanlar köpekler de telef olan hemcinslerini yedi. Barınakta çekilen görüntüler sonrası Dinar Belediyesi'nden yapılan açıklamada, konuyla ilgili inceleme başlatıldığı ve sorumlular hakkında yasal işlem yapılacağı bildirildi.

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]