Anasayfa / Ekonomi / Çiğ süt fiyatı tepki çekti: “Bu fiyata ne üretim yapılabilir ne de tüketici süt alabilir”

Çiğ süt fiyatı tepki çekti: “Bu fiyata ne üretim yapılabilir ne de tüketici süt alabilir”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Cengiz Gökçel, Gıda Komitesi tarafından açıklanan 3 lira 20 kuruşluk çiğ süt referans fiyatına tepki gösterdi. Gökçel, “Süt destek primini arttıracaklarına 10 kuruş düşürdüler. 30 kuruş olan destek artık 20 kuruş, akıl alır gibi değil. Bu fiyata ne üretim yapılabilir ne de tüketici süt alabilir” dedi.

ANKA ’nın aktardığına göre, TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Cengiz Gökçel, Gıda Komitesi tarafından açıklanan süt fiyatlarını değerlendirdi. Yem fiyatlarındaki artışa dikkat çeken Gökçel, “Yem fiyatları her gün rekor kırarken Gıda Komitesi çiğ sütte referans fiyat olarak 3 lira 20 kuruşu belirledi. Yetmedi süt destek primini arttıracaklarına 10 kuruş düşürdüler. 30 kuruş olan destek artık 20 kuruş, akıl alır gibi değil” dedi.

Açıklanan fiyatların üretici için de tüketici için de kabul edilemez olduğunu belirten Gökçel, şunları söyledi:

“Bu fiyata ne üretim yapılabilir ne de tüketici süt alabilir. AKP ’nin tarım politikası yüzünden insanlar evine süt alamazken üretici de her gün zarar ediyor. Durum böyleyken biz belki AKP ’nin aklına vatandaş gelir, üretici gelir, nefes aldıracak bir karar çıkar diye bekledik. Ancak biz desteğin artmasını isterken AKP şaşırtmadı ve prim desteğini düşürdü. Yani AKP, devletin yapması gereken destek yükünü vatandaşın sırtına bindirdi. Bu şartlar altında kim evine süt alabilir?”

Gökçel, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ’nin süt fiyatının açıklanmasından 2 gün önce; “Yetiştiricilerimizi yüksek yem maliyeti altında ezdirmeyeceğiz” dediğini anımsatan Gökçel, “Bugün 30 kuruş olan primi 20 kuruşa düşürdüler” dedi.

Alınan bu karar sonrasında süt ineklerinin kesime gideceğine değinen Gökçel, şöyle konuştu:

“2008 yılında süt üreticileri para kazanamadıkları için hayvanlarını kesime gönderdiler. O zaman damızlık hayvanları ithal etmek zorunda kaldık. Bugün alınan bu kararla hayvanlar yeniden kesime gidecekler, AKP bizi yine ithalata mecbur bırakacak.”

 

Neden Potasyum Silikat Kullanılmalı?

Besleme programına alacağınız potasyum silikat bitkilerinize birçok fayda sağlayacaktır.

Çevre stresine, sıcak hava,soğuk hava, su ve toprak toksisitesini azaltma, büyüme de kök ve yaprakta büyük faydası vardır.

Topraktaki faydalı bakterilere katkısı sayesinde kök gelişimine%80 ’e kadar faydası olur.

Doğal bir fungusit olarak işlev görür. Bitki üzerine sıkılan potasyum silikat bitki üzerinde görünmez bir bariyer oluşturarak böcek ve mantar saldırılarını minimize ederek bitkinin zarar görmemesini sağlar. Bu sayede yetişen bitkilerin hastalıklara ve diğer zararlılara direnç kazanmış olur. Kök bölgesinde besin elementlerinin alınımını, yapraklardaki klorofil konsantrasyonunu ve RUBP karboksilaz enzimini dengeleyerek bitkinin kuvvetli bir şekilde gelişmesini sağla

Yapılan araştırmalar sonucunda klonlanan ürünlerde ve yeniden döllenen tohumların çimlenmesinde %90 a kadar bir artış gözlemlenmiştir. Bir başka araştırmada ise kuru meyve ağırlığına da etkisi olduğu görülmüştü

Kalsiyum ve borun birbirleri üzerinde sinerjik etkisine silikon desteği eklendiğinde topraktan kolayca alınamayan, taşınması zor olan kalsiyumun aşağıdan yukarı taşınmasında asansör görevi görür.

Çinko eksikliğini, aşırı fosfor, mangan, sodyum ve alüminyum toksisitesini tolere eder.

DMRSÜREN Kimya Ltd.Şti

0216 4421200-0216 4426626-0552 3307100-0552 3308100

POTASYUM SİLİKAT NE İŞE YARAR?

Kutikula tabakasının hemen altında epidermal hücrelerde bir tabaka halinde toplanır.

Biotik ve abiotik streslere karşı bitkiyi korur.

Silisyumun hücre duvarında toplanması ile böceklere karşı mekanik bir koruma etkisi sağlanır. B öcekler silisyum ile kuvvetlenmiş kutikula tabakasını geçmekte zorlanır.

Çeltikte yapılan silisyum uygulama çalışmalarına göre silisyumun çeltik yapraklarını önemli ölçüde dikleştirmiş ve kontrol (Silisyum uygulanmayan) bitkilerine göre bitki kuru ağırlığının arttığı gözlenmiştir.

Silisyum uygulanan bitkilerin daha canlı bir yeşil renge sahip olduğu rahatça göze çarpar. Bunun sebebi, yaprakların 40–70 derecelik artışları ışıktan yaralanmayı arttırdığı için bitkilerde fotosentez oranını %36 oranında arttırır ve bu da bitki kuru ağırlığında artış sağlar.

Narda Kirazda ve Domateste Çatlamaya SON..!!! 
Hububatta Başakların Yatmasına ve Dane Dökümüne SON..!!! 
Bitkilerde Aşırı Terleme ile Bitkilerde Su Kaybına SON..!!! 
Mısır Bitkisinde Yatma Problemine SON..!!

 

Kimyadeposu.com

Tarım Kimyasalları,Yem katkıları  Mineralleri,zeolit,sepiyolit,diyatomit,kaolin,sunshield gölge tozu,sunshield kaolin,sunshield sıvı kaolin,pars sıvı kükürt,parvet hayvan yara tozu,parspet hayvan bakım ve yara tozu,badimon yara tozu,çinko metal tozu,demir tozu,manganez dioksit,mangan dioksit,mangan tozu,mikronize mangan,hayvan altlığı,hadjin yılan kovucu,pars lime sülfür,bit-pire kovucu,nangrafi,nano tozlar,metal tozları,maden tozları,nano partiküller,dmrsüren,dmrsüren kimya,kimyadeposu.com,çinko sülfat,bakır sülfat,mangan sülfat,magnezyum oksit,magnezyum sülfat,demir sülfat,kalsiyum oksit,kalsiyum hidroksit,potasyum silikat,potasyum hidroksit,hekzatetramin,sodyum lignosülfonat,potasyum lignosülfonat,grafit tozu,mikronize grafit,kimyadeposu.com

Hakkında

Diğer Haber

Tarım sektörüne 50 milyon dolar kredi

Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası (TKYB), OPEC Uluslararası Kalkınma Fonu (OPEC Fund for International Development-OPEC …

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]