Anasayfa / Ayın Konusu / 2018 pancar taban fiyatı açıklandı

2018 pancar taban fiyatı açıklandı

Pancar taban fiyatları Yeni Meclis Başkanı Binali Yıldırım tarafından açıklandı. 2018 pancar taban fiyatları 24 Haziran seçimlerinden dolayı bu yıl 4-5 ay önceden duyruldu.

Geçen yıl 210 TL/ton olan pancar taban fiyatları, 2018’de 16 polar üzerinden 235 TL/ton olarak belirlendi.

Pancar taban fiyatları bu yıl 25 TL/ton artırılarak 235 TL/ton’a çıkarıldı. Fiyatların geçen yıla göre yüzde 10’un üzerinde artırılması çitfçi tarafından yeterli görülmese de tepkiyle karşılanmadı.

Alınan bilgilere göre hükümetin, alınan tekliflerin üzerinde bir fiyat açıkladığı kaydediliyor. Yani başta Türk Şeker olmak üzere bazı kooperatiflerin pancar taban fiyatlarının açıklanan fiyatın altında bir öneride bulunduğu ifade ediliyor.

Onun için PANKOBİRLİK ve TÜRK ŞEKER başta olmak üzere kooperatif fabrikalarının 2018 pancar taban fiyatının kaç lira olarak belirlenmesi konusunda hükümete nasıl bir teklifte bulundukları çiftçi için hayati önem taşıyor. Bu rakamların da bir şekilde çiftçiye açıklanması gerekiyor.

Üreticinin kafası karıştı

Diğer yandan taban fiyatların bu yıl erken açıklanması, üreticide iki yıl önce yaşanan kafa karışıklığına neden oldu. 2016 yılında  Binali Yıldırım, pancar taban fiyatını 210 TL/ton olarak açıklamıştı. Ancak Yıldırım’ın 2016’nın değil, 2017 yılı taban fiyatlarını açıkladığı ortaya çıkmıştı. Bu yıl da taban fiyatların erken açıklanması, ‘bu fiyatlar bu yılın değil de gelecek yılın ürünü için mi belirlendi?’ kaygısını oluşturdu. Ancak açıklanan rakamın bu yılın ürünü için belirlendiği anlaşılınca üretici biraz olsun rahatladı.

Hasatdergisi.com

Hakkında Şebnem Harika

Diğer Haber

Sodyum Molibdat nedir?

Sodyum molibdat, kimyasal formülü Na₂MoO₄ olan beyaz kristal bir tuzdur. Bu bileşik, endüstriyel, kimyasal ve …

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]