Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, kentte meydana gelen sel ve heyelan nedeniyle yüzlerce dönüm tarım arazisinin zarar gördüğünü belirtti.

Soydan,  “Selden dolayı sağlam fındıkların döküldüğünü gördük, bu durum tabii ki rekolteyi etkileyecek” dedi.

TZOB Yönetim Kurulu Üyesi ve Ordu Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Arslan Soydan, Ramazan Bayramı’nda Ordu’nun bazı ilçelerinde meydana gelen sel ve heyelan nedeniyle başta fındık bahçeleri olmak üzere, yüzlerce dönüm tarım arazilerinde zarar meydana geldiğini söyledi. Fındık çotanaklarının yere döküldüğünü, bunun da rekolteyi olumsuz etkileyeceğini vurgulayan Başkan Soydan şunları kaydetti:

 

“Selden dolayı fındık ağaçlarının denize indiğini gördük. Sert yağan yağmurların mevcut sağlam fındıkları dahi döktüğünü gördük. Tabii ki rekolteyi etkileyecek. Metrekareye 300 kilogram yağış düştü. Büyük bir afet yaşadık. Sert yağan yağmurların sağlam fındıkları döktüğünü de gördük. Tarım arazileri ciddi zarar gördü. Perşembe, Fatsa, Çatalpınar, Gürgentepe ve Altınordu’nun bir kısmında heyelanlar oluştu. Fındık bahçeleri bu heyelanda ciddi zarar gördü. Zararla ilgili ön çalışma muhakkak yapılacaktır. Bir komisyon tarafından bu alanlar tespit altına alınarak devlet tarafından yardım istenecek. İl ve İlçe Tarım Müdürlükleriyle görüşme yaptık. Bu da bir afettir, devlet tarafından zararın karşılanacağına inanıyoruz.”

Başkan Arslan Soydan, Ziraat Odaları olarak bölgedeki hasar tespit çalışmalarını yakından takip edeceklerini sözlerine ekledi.

Ordu’da Sel Fındığı Da Vurdu

Ordu’da Sel Fındığı Da Vurdu

Ordu’da Sel Fındığı Da Vurdu

JURNALCI.COM

Hakkında Çiğdem Gkhüseyinoğlu

Diğer Haber

Entübe edilen Kadir İnanır’ın sağlık durumunda son durumu stabil

Sanatçı Kadir İnanır, dün sabah saatlerinde rahatsızlanarak kaldırıldığı Ümraniye Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde ameliyat sonrası yoğun bakıma …

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]