Anasayfa / Genel / Zirai İlaç Yetersiz! Bakanlıktan Destek Bekliyoruz

Zirai İlaç Yetersiz! Bakanlıktan Destek Bekliyoruz

Akdeniz Meyve sineği ile toplu mücadele kapsamında bugüne kadar yapılan ve bundan sonra yapılması planlanan çalışmaların değerlendirildiği toplantı, Adana Valisi Mahmut DEMİRTAŞ başkanlığında gerçekleştirildi.

Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin SÖZLÜ, Adana Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Ali TEKİN, İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları ve temsilcileri, Ziraat Odası Başkanları, Adana Biyolojik Mücadele Araştırma Enstitüsü Müdürü Dr. Naim ÖZTÜRK,  İlçe Tarım ve Şube Müdürleri ile teknik elemanlar, Kozan Turunçgil Üreticileri Birliği Başkanı ve üreticiler katıldı.

Adana ValisiMahmut DEMİRTAŞ, “Türkiye’nin en önemli turunçgil üretim merkezi olan ilimizde bu yıl önceki yıllara oranla Akdeniz Meyvesineği zararlısında önemli bir artış gözlendiği tespit edilmiştir. Mücadelesi yapılmadığı taktirde ülke ekonomisine büyük zarar vereceği ve ihracat ihlaline sebep olacağı gözönüne alındığında, Akdeniz Meyvesineğine karşı en etkili yöntemin toplu mücadele olduğu kararına varılmış ve 16-20 Temmuz tarihleri arasındaüreticilere zorunlu ilaçlama yapılması konusunda yayım çalışmaları yapılmıştır. Bu kapsamda bütün kurumlar üzerine düşen görevleri yapmakla yükümlüdür” dedi.

İl MüdürüMuhammet Ali TEKİN, İl ve İlçelerden toplam 43 ekiple yoğun bir şekilde çalışılarak bütün mahallelere ulaşıldığını, kimyasal, biyoteknik ve kültürel mücadele yapılması konusunda afiş ve lifletler dağıtılarak eğitim verildiğini söyledi. Bu kapsamda Bakanlığımızca Akdeniz Meyvesineği ile Mücadelede kurumların yapması gerektiği görevlerin anlatıldığını, AMS Genelgesinin Büyükşehir Belediyesine, Sivil Toplum Kuruluşlarına, Yaş Meyve-Sebze Halleri ve Paketleme evlerine, Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğüne gönderildiğini belirterek, çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğini ve herkesin bu konuda desteğini beklediğini belirtti.

Ayrıca drenaj kanallarına dökülen ve hasat edilmeyen meyve artıklarının toplanıp siyah poşetlere konularak imha edildiğini, tavuk çiftlikleri, gübrelikler, hayvan barınakları ve meyve atıklarının atıldığı çöplüklerin Belediyelerce ilaçlandığını, ana caddelerdeki turunç ağacı meyvelerinin toplatılarak imha edilmesi gerektiğini dile getirdi.

TEKİN ayrıca zararlı için kullanılacak tavsiyeli ilaçların piyasada yetersiz olduğundan bir an önce temini açısından Bakanlıktan destek istendiğini sözlerine ekledi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin SÖZLÜise meyve artıkları ilaçlamalarını hızlandırdıklarını, bunun bir ülke sorunu olduğunu ve üzerlerine düşecek bütün görevleri yapmaya hazır olduklarını söyledi.

Hasatdergisi.com

Hakkında Şebnem Harika

Diğer Haber

Sodyum Metabisülfit ve Kullanım Alanları

Sodyum metabisülfit veya sodyum pirosülfit (IUPAC yazımı; Br. E. sodyum metabisülfit veya sodyum pirosülfit), Na2S2O5 …

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]