Sıvı Kükürt (Sıvılaştırılmış/Islanabilir/Sulu Kükürt, Elemental Liquit Sulfur/Sulphur) ;
Pars Gold Elementel Sıvı Kükürt; Türkiye’nin En İnce ve Yoğun Sıvı Kükürdü.
Sıvı kükürt; elementel formda olması nedeniyle toprak ıslahında ve toprak pH düzeyini ayarlamada kullanılabilecek etkin bir üründür. Damlama, yağmurlama, holder ve sırt pompaları ile kullanıma uygundur. Partikül çapları 1 – 12 mikron aralığı seviyelerindedir. Sera örtüsüne zarar vermez. Kullanım miktarları toprak pH düzeyi ve yapısına göre farklılıklar gösterir. Uygulama sonrası ısıya bağlı olarak bir kaç gün içerisinde etkisini göstermeye başlar.
- İçeriğinde SC formunda kükürt bulunur.
- Damlama ve yağmurlama sistemlerinde kullanılabilir.
- Sera örtülerine zarar vermez.
- Toz kükürdün toprakta çözünürlüğü tanecik boyutu ile ilgilidir. Altınkükürt’ün ürettiği tamamı elenmiş ve içerisinde büyük tanecik olmayan toz kükürtler 4-8 hafta aralığında toprakta çözünmeye başlarken (her zaman aynı kalitede öğütme ve eleme yapamayan firmaların kükürtleri 3 aydan 1 yıla kadar sürede ancak çözünebilir), sıvı kükürt üretim tekniği gereği 1 – 12 µ arasında tanecik boyutuna sahip olduğu için toprakta 2 hafta içerisinde çözünür ve etkisini gösterir.
- Toprak ıslahında ve toprak pH düzeyini ayarlamada kullanılabilecek en etkin üründür.
- Organik tarımda; toprak ıslahında izin verilen ender maddelerden biridir.
- Bitkinin tüm gelişim dönemlerinde kullanılabilir.
- Ekim öncesi ve ekim anında kullanılabilir.
- Topraktaki kireci ve tuzluluk oranını en kısa sürede düzenleyen ve düşüren etkin bir üründür.
- Ürünlerin donmaya karşı direncini ve kışa dayanıklılığını arttırır.
- Gece ve gündüz arasında oluşan sıcaklık farklarını azaltır ve düzenler.
- Ürünün daha erken olgunlaşmasına yardımcı olur.
- Ürünün gerekli olan iz elementlerinin alımını kolaylaştırıp ürün verimini arttırır.
- Kuraklığa karşı toprağın direncini arttırır.
- Üzüm (Bağ), Soğan, Sarmısak, Nohut, Elma, Zeytin, Kiraz, Ceviz, Patlıcan, Karpuz, Kavun, Turunçgiller (Portakal, Mandalina, Greyfurt, Limon), Buğday, Arpa, Salatalık, Şeker Pancarı, Domates, Fındık, Biber, Havuç, Mor Havuç, Şalgam, Turp, yüksek pH’lı (Kireçli) Toprak, Yerfıstığı, Fasulye, Soya Fasulyesi, Mısır, Lahana, Marul, Kabak, Bal Kabağı, Pamuk, Patates ekiminde sıvı kükürdü kullanabilirsiniz.Sıvı kükürt bitki ve toprak uygulamaları;-Yağmurlamadan toprak uygulamasında 1-3 lt / da.
Karışabilirlik Durumu : Yalnız kullanılması tavsiye edilir. Yüksek alkali maddeler ile (Demir sülfat, çinko sülfat vb.) karışmaz. - Sıvı kükürt +5, +30 derece aralığında depolanmalıdır.
- Not : Yaprak uygulamaları için ilaç yada gübre ruhsatlı sıvı kükürtleri kullanınız.
- Yeşil Aksam : Kükürt uygulaması yağmurlama sulama ile yapılacaksa kükürt sulamanın ilk kısmında verilir, sonra sulamaya devam edilir. Böylece kükürt bitkinin yapraklarından yıkanarak toprağa indirilmiş olur.
- Ekim Öncesi : Ekim öncesinde boş tarlaya holderle dekara 1-5 lt sıvı kükürt uygulaması yapılır.
- -Damlamadan toprak uygulamasında 1-3 lt / da.
- Yüksek pH’lı topraklarda verim düşüşünün baş nedeni fosfor ve iz elementlerinin (demir, mangan ve çinko) hareket edemez hale gelmesidir. Bu sorunun hızlı giderilmesinin yolu sıvı kükürt kullanımıdır.
- kimyadeposu.com