Anasayfa / Ekonomi / MAGNEZYUM OKSİT KULLANIM ALANLARI

MAGNEZYUM OKSİT KULLANIM ALANLARI

CAS Numarası: 1309-48-4
EC Numarası: 215-171-9

E 530 (MAGNEZYUM OKSİT), doğada mineral periklaz olarak oluşan inorganik bir bileşiktir.
Sulu ortamda magnezyum hidroksit oluşturmak için su ile hızlı bir şekilde birleşir.
E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) antasit ve hafif müshil olarak kullanılır ve birçok tıbbi olmayan kullanıma sahiptir.

E 530 (MAGNEZYUM OKSİT)Kullanımı ve İmalatı
-emici
-toplanan
-ciltçi

E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) veya magnezya, doğal olarak periklaz olarak oluşan ve bir magnezyum kaynağı olan beyaz higroskopik bir katı mineraldir (ayrıca bkz.
E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) ampirik bir MgO formülüne sahiptir ve iyonik bağ ile bir arada tutulan Mg2+ iyonları ve O2 iyonlarından oluşan bir kafesten oluşur.
Magnezyum hidroksit su varlığında oluşur(MgO + H2O → Mg (OH)2), ancak nemi uzaklaştırmak için ısıtılarak tersine çevrilebilir.
E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) tarihsel olarak magnesia alba (kelimenin tam anlamıyla Magnesia’dan gelen beyaz mineral) olarak biliniyordu ve onu şimdi manganez olarak bilinen şeyi içeren siyah bir mineral olan magnesia negra’dan ayırt ediyordu.

E 530’un ilgili oksitleri (MAGNEZYUM OKSİT)
“Magnezyum oksit” normal olarak mgo’yu ifade ederken, magnezyum peroksit MgO2 de bir bileşik olarak bilinir.
Evrimsel kristal yapı tahminine göre, MgO2 116 gpa’nın (gigapaskal) üzerindeki basınçlarda termodinamik olarak kararlıdır ve yarı iletken bir suboksit Mg3O2, 500 gpa’nın üzerinde termodinamik olarak kararlıdır.
Stabilitesi nedeniyle, MgO kristallerin titreşim özelliklerini araştırmak için bir model sistem olarak kullanılır.

E 530 (MAGNEZYUM OKSİT)’in elektriksel özellikleri
Saf MgO iletken değildir ve oda sıcaklığında elektrik akımına karşı yüksek bir dirence sahiptir.
Mgo’nun saf tozu, 1khz’de yaklaşık dielektrik tan(δ) > 2.16×103 kaybı ile 3.2 ila 9.9 {displaystyle k}k arasında nispi bir geçirgenliğe sahiptir.

E 530 (MAGNEZYUM OKSİT)üretimi
E 530 (MAGNEZYUM OKSİT), magnezyum karbonat veya magnezyum hidroksitin kalsinasyonu ile üretilir.
İkincisi, magnezyum klorür MgCl2 çözeltilerinin, tipik olarak deniz suyunun, kireç suyu veya kireç sütü ile işlenmesiyle elde edilir.
Mg2 + + Ca (OH)2 → Mg (OH)2 + Ca2+

Farklı sıcaklıklarda kalsine etmek, farklı reaktiviteye sahip E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) üretir.
Yüksek sıcaklıklar 1500-2000 °C mevcut yüzey alanını azaltır ve refrakter olarak kullanılan aktif olmayan bir form olan ölü yanmış (genellikle ölü yanmış olarak adlandırılır) magnezya üretir.
Kalsinasyon sıcaklıkları 1000-1500 °C, sınırlı reaktiviteye sahip olan ve daha düşük sıcaklıkta kalsine edilen sert yanmış magnezya üretir (700-1000 °C), kostik kalsine magnezya olarak da bilinen reaktif bir form olan hafif yanmış magnezya üretir.
Karbonatın okside bir miktar ayrışması 700 °C’nin altındaki sıcaklıklarda gerçekleşse de, ortaya çıkan malzemeler karbondioksiti havadan yeniden emiyor gibi görünmektedir.

E 530 (MAGNEZYUM OKSİT)uygulamaları

Rezistans
E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) refrakter bir malzeme, yani yüksek sıcaklıklarda fiziksel ve kimyasal olarak stabil olan bir katı olarak değerlenir.
E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) iki faydalı özelliğe sahiptir: yüksek ısı iletkenliği ve düşük elektrik iletkenliği.
Mutfak elektrikli ocaklarında spiral Calrod serisi üst ısıtma elemanlarının doldurulması büyük bir kullanım alanıdır.
“Dünya çapındaki en büyük magnezya tüketicisi, 2004 yılında Amerika Birleşik Devletleri’ndeki magnezyumun yaklaşık %56’sını tüketen, geri kalan %44’ü tarım, kimya, inşaat, çevre ve diğer endüstriyel uygulamalarda kullanılan refrakter endüstrisidir.”
E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) potalar için temel bir refrakter malzeme olarak kullanılır.

Yangına dayanıklı
E 530 (MAGNEZYUM OKSİT), inşaat malzemelerinde temel bir yanmaz bileşendir.
Bir yapı malzemesi olarak, E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) duvar panoları birkaç çekici özelliğe sahiptir: yangına dayanıklılık, termit direnci, nem direnci, küf ve küf direnci ve mukavemet.

Niş kullanımları
E 530 (MAGNEZYUM OKSİT), kuru proses tesislerinde Portland çimentosunun bileşenlerinden biridir.
E 530 (MAGNEZYUM OKSİT), asit tamponlama kapasitesi ve çözünmüş ağır metal türlerinin stabilize edilmesindeki ilgili etkinliği nedeniyle toprak ve yeraltı suyu ıslahı, atık su arıtımı, içme suyu arıtımı, hava emisyonları arıtımı ve atık arıtma endüstrilerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.
Kurşun ve kadmiyum gibi birçok ağır metal türü, asidik Ph’da (6’nın altında) ve yüksek Ph’da (11’in üstünde) suda en fazla çözünür.
Metallerin çözünürlüğü, türlerin biyoyararlanımını ve hareketlilik toprak ve yeraltı suyu sistemlerini etkiler.
Çoğu metal türü belirli konsantrasyonlarda insanlar için toksiktir, bu nedenle metal biyoyararlanımını ve hareketliliğini en aza indirmek zorunludur.

Granül E 530 (MAGNEZYUM OKSİT), pH’ı çoğu metalin en düşük çözünürlüğünde (bazik) olduğu 8-10 aralığına sürmek için genellikle düşük pH (asidik) olan metallerle kirlenmiş toprağa veya atık malzemeye karıştırılır.
Metal-hidroksit kompleksleri, 8-10 pH aralığında sulu çözeltiden çökelme eğilimindedir.
E 530 (MAGNEZYUM OKSİT), mgo’nun üstün tamponlama kapasitesi, maliyet etkinliği ve kullanım kolaylığı/güvenliği nedeniyle Portland çimentosu, kireç, fırın tozu ürünleri, enerji üretim atıkları ürünleri ve çeşitli tescilli ürünlere kıyasla en etkili metal stabilizasyon bileşiği olarak kabul edilmektedir.

Metal stabilizasyon teknolojileri olarak pazarlanan tüm ürünler olmasa da çoğu, akiferlerde çok yüksek pH koşulları yaratırken, MgO, pH değeri 8-10 olan ideal bir akifer koşulu yaratır. Ek olarak, çoğu biyolojik sistem için gerekli bir element olan magnezyum, MgO destekli metallerin ıslahı sırasında toprak ve yeraltı suyu mikrobiyal popülasyonlarına ek bir fayda olarak sağlanmaktadır.

Tıbbi
E 530 (MAGNEZYUM OKSİT), mide ekşimesi ve dispepsinin hafifletilmesi, antasit, magnezyum takviyesi ve kısa süreli müshil olarak kullanılır.
E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) hazımsızlık semptomlarını iyileştirmek için de kullanılır.
E 530’un (MAGNEZYUM OKSİT) yan etkileri mide bulantısı ve kramp içerebilir.
Müshil etkisi elde etmek için yeterli miktarlarda, uzun süreli kullanımın yan etkileri bağırsak tıkanıklığına neden olan enterolitleri içerir.

Diğer
Bir gıda katkı maddesi olarak, E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) bir antikaking maddesi olarak kullanılır.
E 530 (MAGNEZYUM OKSİT), kakao ürünleri, konserve bezelye ve dondurulmuş tatlı için ABD Gıda ve İlaç İdaresi tarafından bilinmektedir.E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) E530 E sayısına sahiptir.
E 530 (MAGNEZYUM OKSİT), iyi difüzyon ve yansıtma özellikleri nedeniyle tarihsel olarak kolorimetride referans beyaz renk olarak kullanılmıştır.
E 530 (MAGNEZYUM OKSİT), entegre bir küre oluşturmak için opak bir malzemenin yüzeyine tütsülenebilir.

E 530 (MAGNEZYUM OKSİT), boru şeklindeki yapı ısıtma elemanlarında yaygın olarak bir elektrik yalıtkanı olarak kullanılır.
Mevcut çeşitli ağ boyutları vardır ve en yaygın kullanılanlar Amerikan Döküm Derneği başına 40 ve 80 ağdır.
Yaygın kullanım, yüksek dielektrik mukavemeti ve ortalama ısı iletkenliğinden kaynaklanmaktadır.
E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) genellikle minimum hava kapakları veya boşluklarla ezilir ve sıkıştırılır.
Elektrikli ısıtma endüstrisi de alüminyum oksit ile deneyler yaptı, ancak E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) artık kullanılmıyor.

Aminlerin ve amidlerin N-koruması için Etoac’de benzil kloroformat kullanılarak karboksibenzil (Cbz) grubunun kurulumunda bir reaktif olarak kullanılır.
E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) ayrıca ısıya dayanıklı elektrik kablosunda yalıtkan olarak kullanılır.
E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) katkısının seramikteki tane büyümesini etkili bir şekilde inhibe ettiği ve nano ölçekte çatlak büyüme mekanizmasını dönüştürerek kırılma tokluklarını arttırdığı gösterilmiştir.

Preslenmiş E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) optik malzeme olarak kullanılır.
E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) 0.3 ila 7 µm arasında şeffaftır.
Kırılma indisi 1 µm’de 1.72 ve Abbe sayısı 53.58’dir.
E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) bazen Eastman Kodak ticari markası Irtran-5 ile bilinir, ancak bu atama eskidir.
Kristalin saf E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) ticari olarak temin edilebilir ve kızılötesi optiklerde küçük bir kullanıma sahiptir.

E 530 (MAGNEZYUM OKSİT), uranyum ve diğer aktinitlerin karbonat iyonları ile kompleksleşmesini en aza indirgemek ve böylece radyonüklidlerin çözünürlüğünü sınırlamak için bir CO2 alıcısı olarak Atık İzolasyon Pilot Tesisindeki bertaraf hücrelerinde (paneller) transüranik atıkların etrafındaki torbalarda paketlenir.
Elde edilen hidrasyon ürünü (Mg (OH) 2)daha az çözünür olduğundan ve daha az hidrasyon ısısı açığa çıkardığı için Cao’ya E 530(MAGNEZYUM OKSİT) kullanılması tercih edilir.
Diğer bir avantaj, kuru tuz katmanlarına yanlışlıkla su girmesi durumunda ~ 10.5 daha düşük bir pH değeri getirirken, daha fazla çözünür Ca (OH)2 daha yüksek bir pH 12.5 (kuvvetli alkali koşullar) yaratacaktır.
Mg2 + katyonunun deniz suyunda ve rocksalt içinde en bol bulunan ikinci katyon olması, derin jeolojik depoyu istila eden tuzlu sularda çözünen magnezyum iyonlarının potansiyel salınımının da jeokimyasal pertürbasyonları en aza indirmesi beklenmektedir.

E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) ticari bitki gübresi ve hayvan yemi olarak önemli bir yere sahiptir.
Kütüphane bilimi ve koleksiyon yönetiminde risk altındaki kağıt kalemlerin deasidifikasyonu için aerosol haline getirilmiş bir E 530 çözeltisi (MAGNEZYUM OKSİT) kullanılır.
Bu işlemde, E 530’un (MAGNEZYUM OKSİT) (ve benzeri bileşiklerin) alkalinitesi, düşük kaliteli kağıdın nispeten yüksek asitlik özelliğini nötralize eder ve böylece bozulma oranını yavaşlatır.

E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) ayrıca plazma ekranlarında koruyucu bir kaplama olarak kullanılır.
Spin tünelleme cihazlarında oksit bariyeri olarak E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) kullanılır.
Örneğin magnetron püskürtme ile biriktirilebilen ince filmlerinin kristal yapısı sayesinde, yaygın olarak kullanılan amorf al2o3’ünkinden daha üstün özellikler gösterir.
Özellikle, alüminyum oksit ile %40-60’a karşılık MgO ile yaklaşık %85’lik spin polarizasyonu sağlanmıştır.
Tünel manyetorezistansının değeri de MgO için (oda sıcaklığında %600 ve 4.2 K’da %1,100) al2o3’ten (yakl. oda sıcaklığında %70).

Tedbirler
E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) dumanlarının solunması metal dumanı ateşine neden olabilir.

E 530 (MAGNEZYUM OKSİT), gıda endüstrisinde bir anti-caking ajanı, bir akış arttırıcı olarak kullanılmak üzere tasarlanmıştır, E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) toz oluşumu olmadan serbest akışlıdır.
E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) süt tozu, krema tozu, çikolata ve kakao ürünlerinin imalatında ve yemeklik yağ hidrojenasyonu sürecinde katalizör olarak kullanılır.

E 530’un AMBALAJLANMASI (MAGNEZYUM OKSİT):
Kağıt ve kompozit malzemelerden yapılmış hava geçirmez torbalar, valfli polietilen veya polipropilen torbalar ve valfli polietilen torbalar, gıda maddelerinin paketlenmesi için tasarlanmış net ağırlığı 500 kg olan lamine polipropilen torbalar; dökme katı malzemeler için polipropilen kumaştan yapılmış özel büyük torbalar tip М 1000- – 1000.
E 530 (MAGNEZYUM OKSİT), nakliye ve depolama koşullarına uyulması koşuluyla, ürünlerin mutlak sağlamlığını ve güvenliğini sağlayan ve tüm depolama süresi boyunca kalitelerini düşürmeyen diğer ambalaj türlerini kullanmak için kabul edilebilir.

E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) klinik olarak kullanılan birçok magnezyum tuzundan biridir; kullanılan diğer tuzlar hidroksit, sülfat, karbonat, sitrat ve trisilikattır; magnezyum oksit sadece oral yoldan verilir.
Oksit suda hidroksite dönüştürülür ve bu nedenle özellikler magnezyum hidroksitinkine çok benzer.
Magnezyuma bağlanan anyon, farmakokinetiği ve elementel magnezyumun hedef bölgeye Ranade ve Somberg’e verilmesini etkileyebilir .
E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) bir antasit veya ozmotik müshil görevi görür ve hipomagnezemiyi düzeltmek için kullanılabilir.

Toksik olmayan ve kokusuz E 530 (MAGNEZYUM OKSİT), şeker üretiminde ve rengi stabilize etmek, pH seviyesini değiştirmek, dondurularak kurutulmuş ürünlerin akışkanlığını korumak veya bir magnezyum kaynağı olarak bir gıda katkı maddesi E-530 olarak kullanılır.
Gıda sınıfı E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) bir emülgatördür; E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) gıda endüstrisinde sıkılaştırıcı olarak kullanılır.
Antasit üretiminde kullanılan nötralize edici özelliklerin yanı sıra, magnezyum iyonları insan sağlığı ve beslenmesinde önemli bir rol oynar; aynı zamanda çoğu biyokimyasal metabolik sürecin ayrılmaz bir parçasıdır.

E 530 (MAGNEZYUM OKSİT), kimyasal bir reaksiyon meydana getirerek elde edilen beyaz bir toz veya granül malzemedir.
E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) suda pratik olarak çözünmez.
Bununla birlikte, E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) seyreltilmiş asitlerde kolayca çözünür.
E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) farklı kütle ağırlıklarında ve partikül boyutlarında (ince tozdan granül malzemeye) mevcuttur.
E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) farmasötikler, gıdalar ve gıda takviyeleri alanlarında kullanılır.
E 530’un (MAGNEZYUM OKSİT) özellikleri ve olası spesifik uygulamaları: salım maddesi, asit alıcısı,çözünürlüğün iyileştirilmesi, topaklanma önleyici madde, diyetetik gıdalar için mineral kaynağı, farmasötik ürünler ve gıda takviyeleri.

Magnezyum oksit (Magnezyum oksit, yanmış magnezya, periklaz, E530) — renksiz kristaller, suda çözünmez.
E 530’un (MAGNEZYUM OKSİT) kimyasal formülü Mgo’dur.
Endüstride, E 530 (MAGNEZYUM OKSİT), kauçuk üretiminde dolgu maddesi olarak refrakterlerin, çimentoların, petrol ürünlerinin saflaştırılmasının üretimi için kullanılır.
Tıpta, E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) mide suyunun yüksek asitliği için kullanılır, çünkü E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) aşırı hidroklorik asit içeriğinden kaynaklanır.
Midede asitlerin yanlışlıkla yutulması durumunda yanmış magnezya da alınır.
E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) mutlak bir reflektördür-geniş bir spektral bantta birine eşit yansıma katsayısına sahip bir maddedir.

Açıklama: E 530 (MAGNEZYUM OKSİT), çeşitli minerallerden hazırlanan bir mineral tuzudur. Alkali, nötrleştirici ve topaklanma önleyici madde.

Kullanım Alanları: E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) dondurulmuş süt ürünlerinde, tereyağında, konserve bezelyelerde, kakao ürünlerinde, ilaçlarda bulunabilir.
Yüksek konsantrasyonlarda tıbbi müshil olarak kullanılır.
E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) ayrıca kaşıntı, kurdeşen, döküntü, duygudurum değişiklikleri, halsizlik, yorgunluk, bulantı, kusma ve uyuşukluğa neden olabilir.

E 530 (MAGNEZYUM OKSİT), besin takviyelerinde yoğun bir magnezyum kaynağı ve dolgu maddesi olarak kullanılabilir.
Çok yüksek yoğunluğu ve parçacık formu, doğrudan sıkıştırma ve kapsül dolumu için idealdir.

E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) gıda endüstrisinde kullanım alanları:

  1. Anti-caking
    E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) hidroskopiktir.
    Kuru toz formülasyonlar içinde E 530 (MAGNEZYUM OKSİT), bu ürünlerin serbest akışlı kalmasını sağlayan bir anti-caking maddesi olarak işlev görür.
    E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) ‘ in düşük suda çözünürlüğü, kullanım seviyesi çok yüksekse, toz içecekler gibi tüketicilerin hidratladığı ürünlerde görülen beyaz bir tozla sonuçlanabilir.
  2. Sıkılaştırıcı ajan
    ABD Patenti 3367784A, Jel Bileşimi ve Prosesi, 1968’de onaylandı ve rafta stabil bir pektin bazlı jel oluşturmak için E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) kullanmanın bir yöntemini açıkladı.
    Magnezyumun pektin jel mukavemetini arttırma kabiliyetini genişleten magnezyum, pektin bazlı biyolojik olarak parçalanabilir ambalajlarda veya yenilebilir filmlerde önemli bir bileşendir.
  3. pH Kontrol Maddesi
    Magnezyum alkali toprak elementi olarak kabul edilir.
    E 530 çözeltisinde (MAGNEZYUM OKSİT) 10 civarında bir pH vardır. CFR 162.110’a göre, E 530 (MAGNEZYUM OKSİT), Hollanda kakao prosesinin bir parçası olarak kakao kıstırma işlemi için %2-2.5’lik bir alkali çözeltide kullanılabilir ve bu da geliştirilmiş ıslanabilirlik, dağılabilirlik ve süspansiyon tutma özelliklerine sahip yumuşak aromalı bir kakao ile sonuçlanır.
    Kodeks ayrıca peynir gibi çeşitli süt ürünlerinde onaylanmış bir bileşen olarak E 530’u (MAGNEZYUM OKSİT) gösterir.
  4. Renk tutma
    Magnezyum klorofilin önemli bir bileşenidir.
    1943 ABD 2318426A patentinde, Yeşil sebzelerin konserve yöntemi olan E 530 (MAGNEZYUM OKSİT), ağartmanın ilk aşamasında kullanılır ve bu da konserve bezelye içinde parlak yeşil bir rengin tutulmasına neden olur.
  5. Besin Takviyesi
    Geçen yıl Magnezyumu bir fırsat minerali olarak tartıştım, çünkü E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) sağlığın çeşitli yönlerinde büyük bir rol oynar ve diyetler genellikle bu önemli besin maddesinden yoksundur. Diğer Magnezyum tuzları daha fazla biyoyararlanım sunabilirken, E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) %55-60 magnezyum içerir ve nispeten ucuz bir magnezyum takviyesidir.
    Ekmeklerin zenginleştirilmesinde E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) kullanılır, ancak çok yüksek bir kullanım oranında hamurun pH’ı değişerek daha az arzu edilen bir son ürün elde edilir.
    Lezzet veya pH değişikliklerine karşı koymak için magnezyum oksit kapsüllenmiş formlarda sunulur.
  6. Potansiyel Lezzet Arttırıcı
    E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) hoş olmayan acı bir not verirken, bu bileşenin lezzetleri arttırması için bazı uygulamalar vardır.
    Örneğin, kızartma yağında, E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) polar lipitleri emebilir ve bu da yağın lezzet bozulmasında geçici bir azalmaya neden olur.
    E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) suya karıştırıldığında E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) az çözünür ve magnezyum hidroksit oluşturur.
    Son kahve aroması araştırması, magnezyum hidroksit içeren sert suyun, daha fazla lezzet bileşiği ve kafein içeren demlenmiş bir kahve elde ettiğini gösterdi.
  7. Ekzotermik Reaksiyon
    E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) ve suyun karıştırılması, kendiliğinden ısınan gıda ambalajlarında uygulamalar görmüş ekzotermik bir reaksiyon oluşturur.

8. Gelecekteki Antimikrobiyal
Mgo’nun antimikrobiyal etkileri ile ilgili çeşitli çalışmalar tamamlanmıştır.
Jin ve He tarafından 2011 yılında Nanopartikül Araştırmaları Dergisi’nde yayınlanan yakın tarihli bir çalışma, E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) Nanopartiküllerinin (MgO NP) Salmonella ve E. coli’ye karşı etkili bir bakterisit olarak potansiyelini göstermiştir.
E 530 (MAGNEZYUM OKSİT) NP bakteri hücre yapısını bozar.
Potansiyel olarak gelecekteki bir durum olarak, bu bulgular formülasyonlarda, üretim içinde proses yardımı olarak veya daha fazla gıda güvenliği sağlamak için ambalaj içinde bir bileşen olarak uygulanabilir

DMRSÜREN KİMYA LTD.ŞTİ

0216 4421200-0532 5466184

Hakkında Çiğdem Gkhüseyinoğlu

Diğer Haber

213 MİLYON LİRALIK TARIMSAL DESTEKLEME ÖDEMESİ HESAPLARA AKTARILIYOR

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından sağlanan tarımsal destek ödemeleri kapsamında 213 milyon 477 bin 147 …

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]