Anasayfa / arıcılık / Genç arıcı kovan sayısını 30’dan 300’e çıkardı!

Genç arıcı kovan sayısını 30’dan 300’e çıkardı!

Devlet desteğiyle işini büyüten genç arıcı kovan sayısını 30’dan 300’e çıkardı..

Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde babasından devraldığı arıcılıkta devlet desteğiyle kovan sayısını 10 kat artırarak 300’e çıkarmayı başaran Rıza Çağlayan, işini daha da büyütmeyi hedefliyor.

Alaplı’nın Kasımlı köyünde yaşayan meslek lisesi mobilya bölümü mezunu 28 yaşındaki Çağlayan, genç yaşta çocukluk hayali olan arıcılık mesleğini yapmak için babasından işi devraldı.

Babasının da yardımıyla 30 kovanla endemik türlerin zengin olduğu Suludere Bal Ormanları’nda organik kestane balı üreten Çağlayan, zamanla kovan sayısını artırdı.

İşlerini daha da büyütebilmek için mayısta Tarım ve Orman Bakanlığının verdiği yüzde 50 hibe desteğine de başvuran Çağlayan, bu sayede 40 arısız kovan ve güneş paneli desteği almaya hak kazandı.

Böylece kovan sayısını 300’e çıkaran Çağlayan, arıcılıkta hedef büyüttü.

“Hedefimiz, 400 veya 500 kovana ulaşmak”

Arılarının periyodik bakımını yapan Rıza Çağlayan, AA muhabirine, 25 yıldır arıcılıkla uğraşan babası sayesinde işi öğrendiğini, edindiği tecrübeyle kovan sayısını artırdığını belirtti.

“50, 100, 150 oldu derken, bugün 300 kovanla üretim yapıyoruz.” diyen Çağlayan, devletten 40 kovan ve güneş paneli yardımı aldığını aktardı.

Çağlayan, “Hedefimiz, 400 veya 500 kovana ulaşmak. Arıların ilkbahar ve sonbahar olmak üzere iki tür bakımı bulunuyor. İlkbahardaki bakımı kovan temizliği, ilaçlama ve besleme şeklinde yapılıyor. Bu şekilde arıyı tamamen bala hazırlamış oluyoruz. Sonbahara doğru da ‘Yiyeceği var mı, yok mu?’ diye kontrol ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Hasat zamanı elde edilen ürünün mevsime göre değiştiğini dile getiren Çağlayan, “Çiçeklerin tam verimli zamanında yağmur yağabiliyor, bu şekilde olumsuzluklar olabiliyor. Geçen sene 750 kilogram almıştık, bu sene hasat biraz daha iyi oldu ve yüzümüz güldü. 1,2 ton kestane balı aldık.” ifadelerini kullandı.

Çağlayan, çevre il ve ilçelere dağıtım yaptıklarını belirterek, “Çok zevkli ve huzur verici bir iş. Arılarla uğraştığımda kendimi çok huzurlu ve zinde hissediyorum.” dedi.

 

 

 

Sodyum Ligno Sülfonat Nedir?

Sodyum Lignosulfonat suda çözünebilen anyonik yüzey aktif maddedir, iyi sörf aktivitesine ve dağılma kapasitesine sahip, yapı kimyasallarında yoğun olarak kullanılan bir hammaddedir.

Sodyum Lignosülfonat aşağıdaki durum ve uygulamalarda kullanılır.
 Sodyum Lignosülfonatın en büyük kullanım alanı, beton kimyasallarında betonun su ihtiyacını düşürerek akışkanlığını arttırmaya yönelik kimyasal katkı üretimlerindedir. Böylece dayanımı yüksek daha güçlü beton üretilmesine olanak sağlanır.
• Sodyum Lignosülfonat, Çimento üretimi sırasında, çimento değirmeninde öğütme kolaylaştırıcı ve hammadde hazırlamada ham bulamaç çamurunun viskozitesini azaltarak öğütme yardımcısı olarak işlev görür.• Sodyum Lignosülfonat, betonun su ihtiyacının azalması ile daha akışkan beton üretmeye olanak sağlar ve hidrasyon hızını düşürür. Gözenekliliği azaltarak, beton yoğunluğunu arttırır, böylece betonun mukavemetini ve geçirimsizliğini büyük ölçüde iyileştirir.

DMRSÜREN Kimya Ltd Şti

0216 4421200-05523307100

Grafit tozu,Çinko Tozu,Kurşun Tozu,Mürdesenk,Sülyen,Kurşun Oksit,Bakır Sülfat,Çinko Sülfat,Çinko Oksit,Kaolin,altın mühür,sepiyolit,zeolit,potasyum silikat,sıvı kükürt,kalsiyum polisülfür,pars lime sülfür,hadjin yılan kovucu,sunmag yem katkısı,sunsep yem katkısı,aripad hayvan altlığı,sunshield sıvı kaolin,kalsiyum oksit,potasyum hidroksit,kalsiyum ligno sülfonat

Hasatdergisi.com

Kaynak; sondakika.com

Hakkında seldahasat

Diğer Haber

Hobi olarak başladı! Mesleği oldu

Şırnak’ta yaşayan Hıdır Cin hobi olarak başladığı arıcılığı meslek edindi. Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde yaşayan Hıdır …

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]