Anasayfa / Genel / Dikenli incirde hasat zamanı

Dikenli incirde hasat zamanı

 Mersin’de doğada kendiliğinden yetişen dikenli incirde, hasat süreci başladı.

Dikenlerin rüzgardan uçarak çiftçilere zarar vermemesi için sabahın erken saatlerinde dallarından alınan  incir sert dikenlerle kaplı  ve boyu  10 santimetreyi buluyor.

İncir toplanırken özel çaba gerektiriyor.Üreticiler, korunaklı eldivenler veya uzun maşalar yardımıyla topladıkları incirleri  sandıklara yerleştiriyor.

İçinde yaklaşık 200 meyvenin bulunduğu bir kasa 50 liradan satılıyor.

Dikenli incirin yoğun olarak yetiştirildiği Mersin’in Tarsus ilçesin de  5 dönüm alandan her hasat döneminde 3 tona yakın ürün çıkıyor.

DİKENLİ  İNCİR ZAYIFLATIYOR

Hint inciri, frenk inciri, mısır inciri, babutsa, kilis inciri, pabuç inciri, kaynanadili, kürek yemişi gibi yöresel isimlerle anılan dikenli incir birçok hastalığa şifa oluyor.

Özellikle yaz aylarında yaşanılan yorgunluk, bitkinlik ve sıcaklardan bunalma gibi şikayetilerinin oranını azaltır. Kişilerin daha zinde olmasını sağlar.

İçerisindeki şeker oranı kandaki insülin değerlerini etkilemediğinden şeker hastalarınında rahatlıkla tüketebileceği bir meyvedir.

Vitamin ve minarel bakımından zengin olan bu meyve ciltteki genç hücrelerin sayısını artırarak yaşlanmayı geciktirir. Aynı zamanda birçok cilt ilacının da ham maddesidir.

Dış faktörlerin etkileri ile güçsüzleşmiş saç hücrelerini yenileyerek, saç hacmini ve parlaklığıı artırır.

İçerdiği yüksek lif  sayesinde uzun süre tokluk hissi verdiğinden zayıflamak isteyen kişilerin diyet listelerindeki meyveler arasında yerini alır.

Hasatdergisi.com

Hakkında Şebnem Harika

Diğer Haber

Trakya’da Kanolayı kuraklık vurdu

Trakya’nın sarı altın çiçeği kanola, bölge yağış alamayınca yaşanan kuraklığa yenik düştü. Ayçiçeğine alternatif olarak …

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]