Bundan böyle Çiftçi cep telefonundan anında ulaşabilecek
Serkan AĞAOĞLU
25 Şubat 2019
Dünya, Ekonomi, Genel, Haberler, hayvancılık, Hibe ve Destek, Organik Tarım, Tarım, Tarım Alanları, tarım müdürlükleri
420 görenler
Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürü Emine Sever, Bakanlık tarafından uygulamaya konulan Bitki Koruma Ürünleri Veri Tabanı Mobil Uygulaması hakkında bilgi vererek, çiftçinin cep telefonlarından, tüm bitki koruma ürünlerinin ruhsat durumları, hasat öncesi bekleme süreleri, kullanım dozu gibi bilgilere anında erişebileceklerini, gereksiz ve yanlış ilaç kullanımının da önüne geçileceğini kaydetti.
Eskişehir Tarım ve Orman İl Müdürü Emine Sever, çorba ve Eskişehir bozasının ikram edildiği sohbet toplantısında üreticilerle bir araya geldi.
Sarıcakaya Düzköy mahallesinde saat 20:00 da gerçekleşen toplantıya Sarıcakaya Kaymakamı Mustafa Nevzat MERCAN, İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Emine SEVER, İl Müdür Yardımcıları ve İlçe-Şube Müdürleri ile çok sayıda üreticilerimiz katılırken, Mihalgazi İlçesi Sakarıılıca mahallesinde saat 20:00 da gerçekleşen toplantıya da Mihalgazi Kaymakamı Hasan Hüseyin UZAN, İl Müdürü Dr. Emine SEVER, Belediye Başkan Yardımcısı Turgut AK, İl Müdür Yardımcıları ve İlçe-Şube Müdürleri ile birlikte çok sayıda üretici katıldı.
İl Tarım ve Orman Müdürü Dr. Emine SEVER toplantılarda yaptığı konuşmalarda;
Köy odalarında eskiden yapılan sohbetleri hatırlatmak ve Devlet vatandaş bütünleşmesini sağlamak amacıyla Soğuk kış gecelerinde çorba ve geleneksel Eskişehir Bozası eşliğinde, sohbet havasında toplantı düzenlendiğini belirterek, Tarımsal üretimin tüm aşamalarında aktif olarak çalışan bu kadar yoğun kadın üreticilerimizin de katıldığı bir ortamda, üreticilerimizle bir arada bulunmaktan çok mutlu olduğunu söyledi.
Bakanlığın 2019 yılında uygulamaya konulan bir kısım yeniliklerden kısaca bahsederek, “Bitki Koruma Ürünleri Veri Tabanı Mobil Uygulaması”nın hizmete sunulduğunu belirten İl Müdürü Emine Sever, bu uygulama sayesinde çiftçilerin cep telefonlarından, tüm bitki koruma ürünlerinin ruhsat durumları, hasat öncesi bekleme süreleri, kullanım dozu gibi bilgilere anında erişebileceklerini, gereksiz ve yanlış ilaç kullanımının da önüne geçileceğini ifade etti.
Roka, tere ve maydanoz gibi yaprağı yenen sebzeleri yoğun bir şekilde üreten üreticilerimizin, hastalık ve zararlılara karşı kullanılacak ruhsatlı ilaç sorununun çözümü için bakanlığımız ilgili birimleri nezdinde yapılan girişimler sonucu geçici tavsiyeli ilaç kullanımı kararı çıkarıldığını ifade eden İl Müdürümüz SEVER, Geçici tavsiyeli ilaç kullanımı ile bu sebzelerde insan sağlığına zararlı pestisit kalıntısının önüne geçileceğini belirtti.