Anasayfa / Haberler / 2015 Yılında Afyonkarahisar’da 1,9 Milyar TL’lik Bitkisel Üretim Gerçekleşti

2015 Yılında Afyonkarahisar’da 1,9 Milyar TL’lik Bitkisel Üretim Gerçekleşti

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı Manisa Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 2015 yılında Afyonkarahisar’da bitkisel üretim değerinin bir önceki yıla göre yüzde 17,1 artış göstererek 1,9 milyar TL olarak gerçekleştiği belirtildi.

 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Başkanlığı Manisa Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, 2015 yılında Afyonkarahisar’da bitkisel üretim değerinin bir önceki yıla göre yüzde 17,1 artış göstererek 1,9 milyar TL olarak gerçekleştiği belirtildi.Konu ile ilgili TÜİK’ten yapılan yazılı açıklamada, Türkiye’de bitkisel üretime ait tarımsal alan, üretim miktarı, ağaç sayıları, verim bilgileri ile gübre, tarımsal ilaç, organik tarım, tarımsal alet ve makine sayılarına ilişkin istatistiklerin Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın (GTHB) il ve ilçe müdürlüklerinden, TÜİK tarafından derlendiği kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:”2015 yılında Afyonkarahisar bitkisel üretim değeri, bir önceki yıla göre yüzde 17,1 artış göstererek 1,9 milyar TL’ye çıkmış olup Afyonkarahisar, bu değerle en yüksek bitkisel üretim değerine sahip 25. il konumundadır. Afyonkarahisarbitkisel üretim değeri Türkiye bitkisel üretim değerinin yüzde 1,6’sıdır.2014 yılında Afyonkarahisar ilinde 2 bin 252 TL olan kişi başına bitkisel üretim değeri 2015 yılında yüzde 16,7 artış göstererek 2 bin 627 TL’ye yükselmiştir. Afyonkarahisar, diğer iller ile kıyaslandığında kişi başına bitkisel üretim değeri en yüksek olan 23. il konumundadır. 2015 yılında Ege Bölgesi’nde bitkisel üretim değeri bir önceki yıla göre yüzde 5,9 oranında artış göstererek 17,7 milyar TL olmuştur. Ege Bölgesi’nin bitkisel üretim değerinin Türkiye bitkisel üretim değeri içindeki payı yüzde 14,8’dir. Ege Bölgesi’nde kişi başına bitkisel üretim değeri bir önceki yıla göre yüzde 4,7 artarak bin 750 TL olmuştur. 2015 yılında Ege Bölgesi illeri arasında en yüksek kişi başına bitkisel üretim değerine sahip olan il 2 bin 667 TL ile Muğla olur iken en düşük değere sahip olan il bin 29 TL ile İzmir’dir. Afyonkarahisar, Ege Bölgesi illeri arasında en yüksek kişi başına bitkisel üretim değerine sahip 2. il konumundadır. Afyonkarahisar’ın 2 bin 627 TL’lik kişi başına bitkisel üretim değeri, Ege Bölgesinin 1 750 TL’lik kişi başına bitkisel üretim değerinden daha yüksektir.”

Hakkında Çiğdem Gkhüseyinoğlu

Diğer Haber

Sodyum Molibdat nedir?

Sodyum molibdat, kimyasal formülü Na₂MoO₄ olan beyaz kristal bir tuzdur. Bu bileşik, endüstriyel, kimyasal ve …

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]