Anasayfa / Ekonomi / Yoksula ‘Askıda kiralık daire ’

Yoksula ‘Askıda kiralık daire ’

Ekonomik kriz derinleştikçe askıya yeni yeni ihtiyaçlar ekleniyor. Askıda simit, askıda ekmek ve askıda fatura uygulamalarından sonra şimdi de yüksek artışları karşılamayan kesim için ‘askıda kiralık daire ’ önerisi geldi. Emlak Müşaviri Salim Taşçı, dar gelirlilerin ev kiralama imkanının tamamen bittiğini belirterek yoksullara yönelik olarak ülke genelinde ‘askıda kiralık daire ’ uygulamasının acilen başlatılması gerektiğini söyledi.

Hayırseverlerin yardımı ve devlet katkısıyla binlerce çaresiz ailenin sokağa düşmekten kurtarılabileceğini belirten Taşçı, askıda kiralık daire hakkından öncelikli olarak resmi kayıtlı yoksullar, işsizler, emekliler ile yaşlılık aylığı alanlar olmak üzere toplumun en yoksul kesimlerinin yararlandırılabileceğini kaydetti. Markalı firmaların inşa ettiği konutların üst gelir gruplarına hitap ettiğini, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ve Emlak Bankası ’nın da lüks konut yapımına ağırlık verdiğini belirten Taşçı, önerisini şöyle anlattı:

“Belediyelerle valilikler ‘askıda daire var ’ hesabı açıp bir fon oluştururlar. Hayırseverlerin bağışları fonun temel kaynağı olur. Bu sistem tüm illerde yaygınlaştırılır. Ayrıca kamu ihalelerinde ‘askıda ev ’ için firmalardan para toplanıp fona aktarılır. Devlet de sosyal kaynaklarından bu fona destek sağlar. Kaynak ölçüsünde uygun konutların kirası karşılanır, yoksul ve çaresiz aileler bu konutlardan kira ödemeden ya da bir miktarını karşılayarak otururlar.”

Salim Taşçı, kiralık konut piyasasında dramatik bir sürecin yaşandığını, birçok ailenin uygun kiralık ev bulma umudunun tükendiğini söyledi. Taşçı, “10 yıllık kira müddetini dolduran memur, dar gelirli kapı dışarı ediliyor. Tahliyeler patladı. Merkezi semtlerde oturanlara göç yolu gözüktü. Kenar semtlere, hatta şehirler merkezlerine yakın ilçelere akın başladı. Kenar semtlerde bile 1.500 liraya kiralık ev bulmak imkansızlaştı” dedi.

1 – Belediye ve valiliklerce tespit edilmiş yoksullar

2 – İşsizler

3 – Çocuklu asgari ücretli işçiler

4 – Emekli aylığı düşük aileler

5 – Tek geliri yaşlılık aylığı olanlar

POTASYUM  KLORAT  NEDİR?

 

Potasyumklorat, beyaz renkli kristalimsi bir katıdır.

Potasyumklorat, yaygın olarak potasyum klorür ve sodyum klorattan elde edilir. Sodyum klorata stokiyometrik oranlarda katı KCI eklenir. Bu karışım daha sonra bir kristalleştiriciye transfer edilir ve potasyum klorat bulamacı olur.Ana sıvı hücrelere geri dönüştürülür, burada tuz klorata dönüştürülür ve işlem tekrarlanır. Katı KCl için kalite gereksinimleri yüksektir, çünkü çözeltiye eklendikten sonar sonra hiçbir saflaştırma mümkün olmamaktadır.

Yanıcı maddelerle beraber çok daha yanıcı bir karışım oluşturur. Yanıcı malzeme çok ince bir şekilde bölünürse karışım patlayıcı da olabilir. Bu karışım sürtünme ile tutuşabilir. Kuvvetli sülfürik asit ile teması yangınlara yada patlamaya neden olabilir.

Potasyumklorat, sulu çözelti renksiz bir sıvı olarak ortaya çıkar. Sudan daha yoğundur.

Amonyum tuzları ile karıştırıldığında kendiliğinden ayrışabilir ve tutuşabilir. Uzun süre ısıya veya ateşe maruz kaldığında patlayabilir.

Kibrit, kağıt, patlayıcı ve daha birçok kullanımda kullanılır.Cilde teması, gözleri ve mukoza zarlarını tahriş edebilir. Yutulması halinde zehirli  olabilir. Başka kimyasalların sentezi için öncü madde olarak kullanılır. Teması halinde organik maddeleri tutuşturur.

Potasyumklorat, oksitleyici bir ajan, patlayıcılarda, kibritlerde, oksijen kaynağı olarak , tekstil baskısı, piroteknik, dezenfektanlarda ve ağartma malzemelerinde kullanılır.

Veteriner tıbbında, potasyum klorat oksitleyici bir ajan, antiseptik ve büzücü olarak kullanılır.

Potasyumkloratın bir çok farklı alanda daha kullanımı mevcuttur. Bunlara örnek olarak: flaş tozunda  kullanılan bir yükseltgeyici maddedir. Diş macunu üretiminde, herbisit olarak,  alkaloidler ve fenoller için de  bir reaktif olarak kullanılır.

Potasyumklorat ayrıca kesilmiş domuz ve domuz ürünlerinde Yersinia enterocolitica isimli bakterinin oluşumunun belirlenmesinde de kullanılabilir.,

Pars alüminyum tozu,parsbakır tozu,Pars Çinko Tozu,Pars Grafit Tozu,Pars Kurşun Tozu,Parsdemir tozu,pars kurşun oksit,pars kurşun oksit sülyen,pars kurşun oksitmürdesenk,pars fire assay flux,pars nitrik asit,pars hidroklorik asit,parssülfürik asit,pars hidrazin hidrat,pars kaolin,parssepiyolit,sunsep,sundiyo,sunmag,pars zeolit,pars 67 mangan dioksit,pars85mangan dioksit,hadjin yılan kovucu,parsvet yara tozu,pars limesülfür,nanotozlar,yemkat.com,sunshield kaolin,sunshield sıvı kaolin,parssilisyum karbür,silisyum karbür,dmr74 mangan dioksit,pars magnezyum sülfat,parsmagnezyum sülfat anhidrat,pars magnezyum sülfat monohidrat,pars magnezyumoksit,pars bakır sülfat,pars demir sülfat monohidrat,pars kalay sökücü,parsnikel sökücü,süren vollastonit tozu,pars volfram  tozu,pars molibdentozu,pars antimon oksit,pars potasyum hidroksit,pars potasyumsilikat,kimyadeposu.com,claypacks.com,demsil silikajel,demsil kil paketi,demsilnem alıcı,nemal nem alıcı,pars sodyum metabisülfit,pars sodyum bisülfat,parsmagnezyum nitrat,pars sodyum persülfat,pars kalsiyum sülfat,pars kalsiyumsülfat dihitrat,pars hayvan altlığı,pars sodyum lignosülfonat,pars madentozları,pars metal tozları,pars yem katkıları,pars nanotozlar,pars çinkooksit,sunshield sıvı kaolen,süren titanyum tozu,pars bakır oksit,demsilsilikajel,süren otocam çizik giderici,pars seryum oksit,süren ferro vanadyumtozu,pars spekülarit,süren bit-pire kovucu,süren bakır tozu,süren teknoloji,bakır tozu,keko75kalay sökücü,kaojel tarımsal kaplama jeli,serajel sera üsüt kaplama jeli,bakırtozu,nital dağlama solüsyonu,pcb test kiti,fire assay fluks,sgs,alfredkniht,bronz tozu,ironfer ağırlık tozu,demir tozu,kurşun tozu,sarı kurşunoksit,mürdesenk,pirinç tozu,ferro alaşım tozları,nanomikron.com,nanomikronmetal tozları,muskovit,kuvars tozu,silika tozu,mika tozu,kalsine kaolin,rafinesaf kaolin,meta kaolin,dmrsüren şirketler grubu,mikronize madenler,kalsiyumoksit,kalsiyum hidroksit,claypacks oksijen emici,grafit tozu,yağlı grafit,

DMRSÜREN KİMYA LTD.ŞTİ                  

0216 4421200-05523307100-05325466184

www.kimyadeposu.com,www.nanomikron.com, www.claypacks.com, www.nanotozlar.com,www.netyerim.net,www.metaltoz.com

hasatdergisi.com

Hakkında

Diğer Haber

Mikalı Demir Oksit Kullanım Alanları

Mikalı Demir Oksit (MIO: Mikalı Demir Oksit) olarak bilinen mineral, son yüz yılda tüm dünyada …

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]