Anasayfa / Ekonomi / Türksat 5B ne zaman hizmete girecek? Bakan Karaismailoğlu açıkladı!

Türksat 5B ne zaman hizmete girecek? Bakan Karaismailoğlu açıkladı!

Bakan Karaismailoğlu, Türksat Genel Müdürlüğü’nün Gölbaşı yerleşkesinde, 19 Aralık 2021’de uzaya fırlatılan Türksat 5B haberleşme uydusuna ilişkin açıklamada bulundu. Karaismailoğlu, 100 yılda yapılacak işlerin 20 yıla sığdırıldığını belirterek, “Şimdi de uydu ve uzay maratonunda önemli bir gelişmeye tanıklık etmek için gün sayıyoruz. Ülkemizin ‘yüksek verimli uydu’ sınıfının en yenisi olan Türksat 5B’yi kısa süre sonra 84 milyonun huzurunda hizmete alacağız. Haberleşme gibi stratejik bir alanda, verinin milli imkanlarla elde edilmesinin, saklanmasının her geçen gün daha da önem kazandığı bir zamanda yapacağımız bu atılım bizleri heyecanlandırıyor. Türksat 5B uydumuz, 5 aylık yolculuğun sonunda, 17 Mayıs’ta yörüngesine ulaştı. Performans ve yörünge testleri başarı ile tamamlandı. Uydumuzun hizmete alınma vakti artık geldi. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın teşrifleriyle 84 milyonun katılımı ile 14 Haziran 2022 Salı günü Türksat 5B’yi hizmete alacağız. Böylece ülkemizin aktif haberleşme uydu sayısı da 5’e yükselecek” dedi.

Bakan Karaismailoğlu, 42 derece doğu yörüngesinde hizmet verecek olan uydunun; Orta Doğu’nun tamamı, Basra Körfezi, Kızıldeniz, Akdeniz, Kuzey ve Doğu Afrika ile Güney Afrika ve yakın komşu ülkeleri de içine alarak geniş bir kapsama alanına sahip olacağını söyledi. Uydunun yüksek veri kapasitesi ile karasal altyapı ile erişilemeyene ulaşacağını, internet altyapısını genişleteceğini kaydeden Karaismailoğlu, “35 yılı aşkın süre hizmet verecek Türksat 5B ayrıca Türksat 3A ve Türksat 4A’nın Ku-Bant yedekliğini sağlayacak. Kapasitelerini de artıracak. Sabit uydu servisi uydularıyla karşılaştırıldığında Türksat 5B’nin kapasite verimliliği en az 20 kat fazla. Türksat 5B, faydalı yük kapasitesi bakımından da Türksat Uydu Filosu’nun en güçlüsü olacak” diye konuştu.

Son 20 yılda tüm ulaşım ve haberleşme altyapılarını önemli oranda tamamladıklarını vurgulayan Bakan Karaismailoğlu, “Ne söz verdiysek yaptık. Bu süreçte, ülkemizin uydu ve uzay konusundaki bilimsel ve teknik altyapısını katbekat artırdık. Türkiye, 1 yıl içinde Türksat 5A ve Türksat 5B gibi iki önemli uydusunu başarı ile uzaya gönderen sayılı ülkeler arasında yerini aldı. Cumhuriyetimizin 100’üncü kuruluş yıl dönümünde hedefimiz, kendi uydusunu projelendiren, entegrasyon ve testlerini yapan dünyada sayılı ülkeler arasına girmektir. Bu hedefimize uygun olarak, yerli ve milli haberleşme uydumuz Türksat 6A’nın entegrasyon ve testleri TUSAŞ Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi’nde devam ediyor. Projenin mühendislik modeli entegrasyon faaliyetleri ve çevresel testlerinin önemli bir kısmı tamamlandı. Uçuş modelindeki geliştirme faaliyetleri tamamlandı. Ülkemizin, haberleşme uydusu üretebilen 10 ülke arasında yer almasını sağlayacak Türksat 6A’yı, cumhuriyetimizin 100’üncü yılında uzaya göndereceğiz. Bize dijital devrimi tam anlamıyla yaşatacak yerli ve milli uydumuz Türksat 6A ile ülkemizin uydu kapsama alanı çok daha genişleyecektir” dedi.

BARYUM KARBONAT

Baryum karbonat, baryum sülfitten ya 60 ila 70 ° C’de soda ( soda külü yöntemi) ile sodyum karbonat ile muamele edilerek veya 40 ila 90 ° C’de karbondioksit geçirilerek ticari olarak üretilir.Soda külü işleminde katı veya çözünmüş sodyum karbonat baryum sülfit solüsyonuna ilave edilir ve baryum karbonat çökelti süzülür, yıkanır ve kurutulur.

Kullanım Alanları:Baryum karbonat esas olarak optik cam, huniler ve baryum manyetik malzemeler, diğer baryum tuzları, seramik, emaye, boya, kaynak çubuk besleme imalatı için kullanılırHavai fişek, alev hazırlığı, seramik kaplamaları ve optik cam yardımcı malzemeleri için de kullanılır.Baryum karbonat esas olarak optik cam, CRT cam ve baryum manyetik materyallerin ve kondansatörlerin imalatı için kullanılır, ayrıca karbon ve metal yüzey işlemlerinin karbürize edilmesi için de kullanılır. Diğer baryum tuzları ve seramik, emaye, pigmentler, boyalar, kauçuk, elektrot imal eden hammaddedir. Ayrıca rodentisit ve arındırıcı ajan, oksidasyon katalizörü olarak da kullanılır.Akı, paspas ve kristalleştirici bir madde olarak işlev görür bazı renklendirme oksitleriyle birleşerek benzersiz renkler üretir Bazılarının, sırlardan yiyecek ve içeceklere kadar sızıntı yapabileceğini iddia etmesi nedeniyle kullanımı tartışmalı.Tuğla, kiremit, toprak ve seramik endüstrisinde baryum karbonat, çiçeklenmeye neden olan çözünür tuzların ( kalsiyum sülfat ve magnezyum sülfat ) çökeltilmesi için killere ilave edilir .

Pars alüminyum tozu,parsbakır tozu,Pars Çinko Tozu,Pars Grafit Tozu,Pars Kurşun Tozu,Parsdemir tozu,pars kurşun oksit,pars kurşun oksit sülyen,pars kurşun oksitmürdesenk,pars fire assay flux,pars nitrik asit,pars hidroklorik asit,parssülfürik asit,pars hidrazin hidrat,pars kaolin,parssepiyolit,sunsep,sundiyo,sunmag,pars zeolit,pars 67 mangan dioksit,pars85mangan dioksit,hadjin yılan kovucu,parsvet yara tozu,pars limesülfür,nanotozlar,yemkat.com,sunshield kaolin,sunshield sıvı kaolin,parssilisyum karbür,silisyum karbür,dmr74 mangan dioksit,pars magnezyum sülfat,parsmagnezyum sülfat anhidrat,pars magnezyum sülfat monohidrat,pars magnezyumoksit,pars bakır sülfat,pars demir sülfat monohidrat,pars kalay sökücü,parsnikel sökücü,süren vollastonit tozu,pars volfram tozu,pars molibdentozu,pars antimon oksit,pars potasyum hidroksit,pars potasyumsilikat,kimyadeposu.com,claypacks.com,demsil silikajel,demsil kil paketi,demsilnem alıcı,nemal nem alıcı,pars sodyum metabisülfit,pars sodyum bisülfat,parsmagnezyum nitrat,pars sodyum persülfat,pars kalsiyum sülfat,pars kalsiyumsülfat dihitrat,pars hayvan altlığı,pars sodyum lignosülfonat,pars madentozları,pars metal tozları,pars yem katkıları,pars nanotozlar,pars çinkooksit,sunshield sıvı kaolen,süren titanyum tozu,pars bakır oksit,demsilsilikajel,süren otocam çizik giderici,pars seryum oksit,süren ferro vanadyumtozu,pars spekülarit,süren bit-pire kovucu,süren bakır tozu,süren teknoloji,bakır tozu,keko75kalay sökücü,kaojel tarımsal kaplama jeli,serajel sera üsüt kaplama jeli,bakırtozu,nital dağlama solüsyonu,pcb test kiti,fire assay fluks,sgs,alfredkniht,bronz tozu,ironfer ağırlık tozu,demir tozu,kurşun tozu,sarı kurşunoksit,mürdesenk,pirinç tozu,ferro alaşım tozları,nanomikron.com,nanomikronmetal tozları,muskovit,kuvars tozu,silika tozu,mika tozu,kalsine kaolin,rafinesaf kaolin,meta kaolin,dmrsüren şirketler grubu,mikronize madenler,kalsiyumoksit,kalsiyum hidroksit,claypacks oksijen emici,grafit tozu,yağlı grafit,

DMRSÜREN KİMYA LTD.ŞTİ

0216 4421200-05523307100-05325466184

www.kimyadeposu.com,www.nanomikron.com, www.claypacks.com, www.nanotozlar.com,www.netyerim.net,www.metaltoz.com

hasatdergisi.com

Hakkında

Diğer Haber

Grafit Tozu Ve Kullanım Alanları

Grafitin kullanım alanına göre, genellikle şekli belirtilmez. Ancak, pota gibi şekillendirilmiş refrakterlerin yapımında, daha üstün …

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]