Anasayfa / Ekonomi / Torbalı’da Boynuzlu horozu görenler şaşırıyor

Torbalı’da Boynuzlu horozu görenler şaşırıyor

İZMİR’in Torbalı ilçesinde yaşayan gazeteci Vedat Aksu‘nun sahibi olduğu boynuzlu horoz, görenlerin ilgisini çekiyor. Aksu, tüm tekliflere rağmen horozunu satmaya yanaşmıyor.

Muratbey Mahallesi’ndeki evinin bahçesinde hobi amaçlı tavuk yetiştiren gazeteci Vedat Aksu, geçen yıllarda bu işle uğraşan arkadaşlarından farklı türlerden yumurta topladı. Kuluçka sonrası yumurtalardan çıkan civcivlerden biri Aksu’nun dikkatini çekti. Büyüyen civcivlerin içerisindeki bir horozun kunkulunun altında boynuzlarının olduğunu fark etti. Aksu, tüm ilgisini bu hayvana yöneltti. Bir müddet bu konuda araştırma yapan Aksu, horozunun Fransa’nın Marsilya şehrinde benzer türlerin olduğunu ve ‘Boynuzlu Pado’ olarak adlandırıldığını öğrendi. Ender bulunan boynuzlu bir horoza sahip olduğu için mutlu olduğunu ifade eden Aksu, horozunun adını ‘Michael’ koydu.

2 yaşındaki horozunun ilgi odağı haline geldiğini belirten Vedat Aksu, “Arkadaşlarımın verdiği yumurtaların birinden çıkan civcivlerin içerisindeki horoz büyüyünce kunkulunun altında boynuzlarının olduğunu fark ettim. Çok şaşırdım, hayatımda ilk kez böyle bir olayla karşılaştım. Görenlerde önce şaşırıyor. Sabah ve akşam saatlerinde yem ve su vermek için dışarı çıkardığım horozuma gözüm gibi bakıyorum. Boş zamanlarımın birçoğunu horozumla geçiriyorum. Bugüne kadar horozu satmam için sayısız teklifler aldım ama hepsini geri çevirdim” dedi.

 DHA

Hakkında

Diğer Haber

Anadolu Otoyolu’nda 50’den fazla araç birbirine girdi!

Anadolu Otoyolu'nun Bolu kesiminde 50'den fazla aracın karıştığı zincirleme kaza meydana geldi. Kaza nedeniyle Ankara yönü ulaşıma kapandı, kilometrelerce araç kuyruğu oluştu.

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]