Anasayfa / Ekonomi / Toprağın Bereketiyle Aile Bütçesine Katkı Sağlıyor

Toprağın Bereketiyle Aile Bütçesine Katkı Sağlıyor

Muş’un merkeze bağlı Arınç Köyü’nde 7 çocuk annesi, 38 yaşındaki Necla Yeşilyayla, toprağın bereketiyle yetiştirdiği sebzeleri satarak aile bütçesine katkı sağlıyor.

Muş’un merkeze bağlı Arınç Köyü’nde 7 çocuk annesi, 38 yaşındaki Necla Yeşilyayla, toprağın bereketiyle yetiştirdiği sebzeleri satarak aile bütçesine katkı sağlıyor. Köylü kadınlara seslenen Yeşilyayla, “Her anne aile ekonomisine katkı sağlayabilir. Yöremizde her türlü organik sebze yetiştirilebiliyor” dedi.

Serada yetiştirdiği organik çileklerle Adana’da yapılan ‘Dünya Çiftçiler Kadınlar Günü’nde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda ödül alan Necla Yeşilyayla, eşinin DSİ’de çalıştığını söyledi. Kadın çiftçilerden Necla Yeşilyayla, eşine destek olmak ve aile geçimine katkı sunmak için adeta bir arı gibi çalıştığını söyledi. Çalışkanlığı ve ticari zekesıyla övgü alan Yeşilyayla, bahçesinde yetiştirdiği sebze ve meyvelerin pazarlamasını da kendi yapıyor. Modern tarım uygulamalarıyla örnek olan ve 10 yıldan beri üretime katkı sağlayan Yeşilyayla şunları söyledi:

“Eşim DSİ’de çalışıyor. 7 çocuğum ilk ve orta okulda okuyor. Onların öğrenim giderlerini ve ev masraflarını onun kazancıyla karşılayamadığımızdan sebze yetiştirme başladım. Daha sonra Tarım İl Müdürlüğü’nün desteklerini gördüm. Mühendislerinden teknisyenlerine kadar sebze yetiştirmede bana yardımda bulundular. ‘Yılın örnek kadın çiftçisi’ seçilerek Güney ve Doğu Anadolu Bölgesi’ni temsilen yarışmalara katıldım. Organik çilek yetiştirerek Adana’da yapılan ‘Dünya Çiftçiler Kadınlar Günü’nde Tarım Bakanından ödül aldım. Salatalık, biber, domates, patlıcan, kabak, silaj mısır, fasulye gibi sebzelerin fidelerini serada yetiştiren ilk kadın çiftçiyim. Güne saat 6’da kalkarak ev işleri dışında serada yetiştirdiğim fidelerin bakımı, çapası, sulamasını yapıyorum. Zaman zaman çocuklarım da bana yardımcı oluyor. Tüm köylü kadınlara sesleniyoruml. Her anne aile ekonomisine katkı sağlayabilir. Yöremizde her türlü organik sebze yetiştirilebiliyor. Evde oturmaktansa tarlala ve seralarda çalışmalarını öneriyorum.”

Necla Yeşilyayla’nın eşi Seyfettin Yeşilyayla ise, eşinin sebze yetiştirip sattığını belirterek, “Elde ettiği kazançla çocuklarımı okutuyor hem de evin masraflarına ortak oluyor. Tarım İl Müdürlüğü elemanlarının desteği ile bilinçli sebze yetiştiriyor ve bol ürün alıyoruz. Eşimle gurur duyuyorum. Sebzenin fidesini yetiştirmeden pazarlamasına kadar her aşamayı kendisi yapıyor” diye konuştu.

jurnalci.com

Hakkında Çiğdem Gkhüseyinoğlu

Diğer Haber

KOBALT SÜLFAT VE KULLANIM ALANLARI

Kobalt Sülfat geviş getiren hayvanlar, yani sığır, koyun, Keçi için hayati öneme sahiptir. Kobalt Sülfat, …

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]