Anasayfa / Tarım / Tescilli karpuzların hasadı başladı!

Tescilli karpuzların hasadı başladı!

Her yıl olduğu gibi bu yılda Diyarbakır’da Eylül ayında düzenlenmesi planlanan ‘Diyarbakır Kültür ve Karpuz Tanıtım Etkinlikleri’ kapsamında ağırlığıyla yarışacak karpuzların hasadına başlanırken, Vali Münir Karaloğlu, kendi eliyle hasadını yaptığı ve 45 kilo 200 gram gelen karpuzu satırla satırla keserek gazetecilere ikram etti.

Her yıl olduğu gibi bu yılda Diyarbakır’da Eylül ayında düzenlenmesi planlanan ‘Diyarbakır Kültür ve Karpuz Tanıtım Etkinlikleri’ kapsamında ağırlığıyla yarışacak karpuzların hasadı yapıldı. Etkinliğe, Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Bismil İlçe Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hamza Türkmen, Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Ertan Atalar ve diğer ilgililer katıldı. Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu, Bismil ilçesine bağlı kırsal Mirzabey Mahallesi’nde çiftçi Hamit ve İkram Atlı’nın tarlasında düzenlenen ‘Karpuz Hasadı Tarla Günü’ etkinliğinde, yetiştirilen büyük özen yetiştirdikleri karpuzları inceledi.

“Karpuz denince akla ilk gelen Diyarbakır karpuzudur”

Elinde bulunan satırla kestiği bir karpuzun tadına bakan ve basın mensuplarına da ikram eden Vali Karaoğlu, “Verimli topraklara sahip ülkemizde her il ile özdeşleşmiş o ilin sembolü haline gelmiş bir tarımsal ürünü var. Karpuz denince akla ilk gelen Diyarbakır karpuzudur. Bu topraklarda yüzyıllardır ekimi ve hasadı yapılan bir ürünümüz Diyarbakır karpuzu hem büyüklüğü hem de iriliği, tadı ile gözümüze ve damağımıza hitap ediyor. 2008 yılında Türk Patent ve Marka Kurumu, Diyarbakır’ın şehir ile özdeşleşmiş ürününe coğrafi işaret verildi. Diyarbakır karpuzu coğrafi işareti olan, Diyarbakır’ın önemli sembollerinden birisi aynı zamanda. Biz bu sene 2021 yılında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ortak bir proje ile Diyarbakır karpuz yetiştiriciliğini geliştirme projesi uyguladık. Önce GAP Tarımsal Araştırma Enstitüsü 5 bin adet karpuz fidesi yetiştirdik. Bunları çiftçimize dağıttık. Büyükşehir Belediyesi olarak üreticimize hem gübre desteği hem de zirai mücadelede zirai zararlara karşı ilaç desteği de verdik. Diyarbakır’da ilk defa karpuz yetiştirici sayısını artırmak için çalıştık. Amacımız Diyarbakır karpuzunun hem yetiştirici sayısını artırmak hem de yetiştirilen alanları büyütmek. Ben bugün karpuz hasadı için geldim. İnşallah bundan sonra da Diyarbakır karpuzuna destek vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Yapılan açıklamanın ardından, Vali Münir Karaloğlu, kendi eliyle hasadını yaptığı ve 45 kilo 200 gram gelen karpuzu satırla keserek gazetecilere ikramda bulunduktan sonra bir süre çiftçilerle görüşüp bölgeden ayrıldı.

 

 

 

 

GLİSERİN NEDİR?
Genellikle gliserol olarak da adlandırılan gliserin, tatlı bir tada sahip renksiz, kokusuz ve
zehirli olmayan bir sıvıdır. Su ve alkol ile karışabilen gliserin doğal veya sentetik olabilir.
Doğal gliserin, hayvansal veya bitkisel yağların hidrolizinin bir sonucu olarak üretilir. Hidroliz,
bir maddenin suya tepki göstermesi ve bunun sonucunda kimyasal bir bağın
parçalanmasıdır. Sentetik gliserin, petrol, propilen ve klor içeren kimyasal işlemlerle üretilir.
GLİSERİNİN FAYDALARI NELERDİR?
– Antibakteriyel, antifungal ve antiviral özelliklere sahiptir.
– Cildi nemlendirir.
– Cildi besler.
– Cildin su dengesini korur.
– Cilt kırışıklıklarını giderir.
– Cilde yumuşak ve pürüzsüz bir görünüm verir.
– Cildin zararlı UV ışınlarına karşı korunmasına yardımcı olur.
– Cilt rengini açar.
– Sivilceleri azaltır.
– Dudakları nemlendirir.
– El ve ayak nasırlarına iyi gelir.
– Ağız içi yaralarına karşı etkilidir.
– Egzama ve sedef hastalığına iyi gelir.
– Topuk çatlaklarını iyileştirir.
– Kulakta yer alan kirleri akıtır.
– Nemli saça uygulandığında saçların onarılmasını ve güçlenmesini sağlayarak dökülmeleri
azaltır.
DMRSÜREN Kimya Ltd Şti
0216 4421200-0552 3307100
www.kimyadeposu.com

Hasatdergisi.com

Kaynak; sondakika.com

Hakkında seldahasat

Diğer Haber

Sodyum Molibdat nedir?

Sodyum molibdat, kimyasal formülü Na₂MoO₄ olan beyaz kristal bir tuzdur. Bu bileşik, endüstriyel, kimyasal ve …

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]