Anasayfa / balık / Sinop’ta 1 milyon 150 bin yavru sazan baraj, göl ve göletlere bırakıldı!

Sinop’ta 1 milyon 150 bin yavru sazan baraj, göl ve göletlere bırakıldı!

Sinop’ta” Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında 1 milyon 150 bin yavru sazan baraj, göl ve göletlere bırakıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü tarafından başlatılan “Su Kaynaklarının Balıklandırılması Projesi” kapsamında Sinop genelinde baraj, göl ve göletlere 1 milyon 150 bin adet yavru sazan bırakıldı.

Sinop İl Tarım ve Orman Müdürlüğü koordinesinde 2021 yılında gerçekleştirilen çalışmalarda Amasya Su Ürünleri Üretme İstasyon Müdürlüğü’nden alınan sazan balığı yavruları Altınkaya Barajı’na 500 bin adet, Saraydüzü Boyabat Barajı’na 500 bin adet ve yine bu ilçelerdeki Maruf, Boyalı, Kurusaray, Dodurga ve Asarcık göletlerine 150 bin adet olarak bırakıldı. Sinop genelinde baraj, göl ve göletlere 2021 yılında toplam 1 milyon 150 bin adet yavru sazan balıklandırması yapıldı.

Doğal bir tür olan sazan balıklarının sıkça tüketilmesi ve adaptasyonda başarılı olması sebebiyle tercih edildiği öğrenildi. Yavru balıkların bırakıldığı göl ve göletlerin ticari avcılığa kapalı olduğu sadece amatör avcılığa açık olduğu ve bu tür faaliyetlerin amatör avcılık turizmine katkı sağlamasının beklendiği belirtildi.

Sinop İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Bekir Yücel Tanrıkulu yaptığı açıklamada, “Su ürünlerinin gelecek nesillere aktarılabilmesi; bilimsel temelli planlanma, ekosistem bazlı yönetim, sıkı gözlemler ve kontrollerin yapılması ile başarılabilir. Bu sebeple, balıklandırma faaliyetlerinin devamının gerçekleşmesi için gerekli olan atılımların İl Müdürlüğümüz takipçisi ve öncüsü olacak ve su ürünleri avcılığına getirilen düzenlemelerin takip ve kontrolü ve su ürünleri yasa dışı avcılığın engellenmesi amacıyla İl Müdürlüğümüzce denetim ve kontroller hassasiyetle devam edecektir. İl Müdürlüğümüzce balıklandırma yapılan göl, göletler ve diğer iç sulardaki su ürünleri varlığı hepimize aittir. Sürdürülebilir su ürünleri için bu çok kıymetli varlığımıza hep birlikte sahip çıkmalıyız” dedi.

 

 

 

Magnezyum Oksit (Kostik Kalsine) Nedir?
Manyezitin 700- 1200 o C ısıda kavrulmasıyla %2,7 CO 2  kapsayan kostik kalsine manyezit elde
edilir. Hayvan yeminden uranyum karbonat liç sistemlerine kadar geniş bir kullanım alanı vardır.
Oksiklorit veya sorel çimentosu yapımında, suni ipek, suni gübre, kimya endüstrisi vb. de
kullanılır.
      Tarım endüstrisinde, ince tarım seklinde hayvan yemine katılarak: iri taneliler gübre
endüstrisinde
      kok oluşturmayan ince tozlar pastörize tossuzlaştırma malzemesi olarak.
      İnşaat endüstrisinde; askı taban, izolasyon inşaat blokları ve hafif yapı elemanı
olarak.
      İlaç endüstrisi ve tıpta,
      Genel kimya endüstrisinde; magnezyum bileşiklerinin üretimini başlangıç malzemesi
olarak.
      Lastik ve plastik endüstrisinde; stabilizatör madde vulkanizör madde olarak.
      Kâğıt endüstrisinde.
      Otomotiv yağlama yağlarında; hızlı çalışan motorlar için etkin olarak asitlerin
nötrleştirilmesinde katkı maddesi olarak.
      Uranyum cevherlerinden uranyum oksit eldesindeki karbonat devrelerinde absorbent
ve katalizör olarak kullanılmaktadır.
DMRSÜREN KİMYA LTD ŞTİ
0216 4421200-0552 3307100-0532 5466184
www.kimyadeposu.com

Hasatdergisi.com

Hakkında seldahasat

Diğer Haber

Balıkçılar palamut bekleyişinde!

Av yasağının bitmesiyle denizlere inen balıkçılar istavrit bolluğu yaşarken palamut henüz tezgahlardaki yerini alamadı. Bir …

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]