Anasayfa / Ekonomi / Reuters: Sakarya ’da bulunan doğalgazın verileri ABD ’li şirkete gönderildi

Reuters: Sakarya ’da bulunan doğalgazın verileri ABD ’li şirkete gönderildi

Reuters haber ajansı, Türkiye ’nin Karadeniz ’deki doğalgaz arama çalışmalarını yürüten Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı ’nın (TPAO) Sakarya ’da bulunan doğalgaz rezervlerine ilişkin bilgileri ABD ’li şirketlere gönderdiğini yazdı.

Ankara, ülke tarihinde keşfedilen tek büyük doğalgaz yatağı olan Sakarya sahasındaki gazı ‘ulusal imkânlarla çıkaracağını ’ daha önce defalarca söylemişti. Ancak verilerin ABD ’li şirketlerle paylaşılması ileriki dönemde resmi bir işbirliğine gidilmesi ihtimaline işaret ediyor.

Reuters ’e konuşan ve adının açıklanmasını istemeyen bir Türk yetkili, geçen yıl Ağustos ’ta açıklanan keşfin ardından bazı yabancı şirketlerin sahaya ilgi gösterdiklerini ancak Ankara ’nın bu ilgiye pek sıcak bakmadığını ifade etti.

Yetkili, “Ancak bu dönemde Exxon Mobil ve Chevron bu keşiflerle birlikte TPAO ile görüştüler ve buraya dair verileri aldılar. Türkiye orada çok daha yüksek miktarda gaz olduğunu ve yeni keşiflerle birlikte buradaki miktarın çok daha yüksek seviyelere ulaşacağını düşünüyor” dedi.

Yetkili ABD ’li iki şirketin verilerini incelediğini ifade ederek, “Bu alanda birlikte çalışmak için biraz daha zaman ve keşif miktarının biraz daha yükselmesini beklemeye karar verdiler” şeklinde konuştu.

Enerji Bakanlığı konu hakkındaki sorulara yanıt vermedi. Chevron sözcüsü, şirketin ticari konular hakkında yorum yapmadığını söylerken, Exxon Mobil sözcüsü sorulara cevap vermedi.

Kendisine ait neredeyse hiç doğalgaz kaynağı olmayan Türkiye, Rusya, Azerbaycan ve İran başta olmak üzere yılda ortalama 45 milyar metreküp doğalgaz ithal ediyor.

Enerji Bakanlığı ’nın tahminlerine göre saha ilerleyen yıllarda tam ölçekli üretime geçtiğinde yurtiçi tüketimin üçte biri ile yarısı arasında bir bölüm sahadan karşılanabilecek.

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçen hafta rezervin 135 milyar metreküp artışla 540 milyar metreküpe yükseldiğini açıklamıştı.

 

Neden Potasyum Silikat Kullanılmalı?

Besleme programına alacağınız potasyum silikat bitkilerinize birçok fayda sağlayacaktır.

Çevre stresine, sıcak hava,soğuk hava, su ve toprak toksisitesini azaltma, büyüme de kök ve yaprakta büyük faydası vardır.

Topraktaki faydalı bakterilere katkısı sayesinde kök gelişimine%80 ’e kadar faydası olur.

Doğal bir fungusit olarak işlev görür. Bitki üzerine sıkılan potasyum silikat bitki üzerinde görünmez bir bariyer oluşturarak böcek ve mantar saldırılarını minimize ederek bitkinin zarar görmemesini sağlar. Bu sayede yetişen bitkilerin hastalıklara ve diğer zararlılara direnç kazanmış olur. Kök bölgesinde besin elementlerinin alınımını, yapraklardaki klorofil konsantrasyonunu ve RUBP karboksilaz enzimini dengeleyerek bitkinin kuvvetli bir şekilde gelişmesini sağla

Yapılan araştırmalar sonucunda klonlanan ürünlerde ve yeniden döllenen tohumların çimlenmesinde %90 a kadar bir artış gözlemlenmiştir. Bir başka araştırmada ise kuru meyve ağırlığına da etkisi olduğu görülmüştü

Kalsiyum ve borun birbirleri üzerinde sinerjik etkisine silikon desteği eklendiğinde topraktan kolayca alınamayan, taşınması zor olan kalsiyumun aşağıdan yukarı taşınmasında asansör görevi görür.

Çinko eksikliğini, aşırı fosfor, mangan, sodyum ve alüminyum toksisitesini tolere eder.

DMRSÜREN Kimya Ltd.Şti

0216 4421200-0216 4426626-0552 3307100-0552 3308100

POTASYUM SİLİKAT NE İŞE YARAR?

Kutikula tabakasının hemen altında epidermal hücrelerde bir tabaka halinde toplanır.

Biotik ve abiotik streslere karşı bitkiyi korur.

Silisyumun hücre duvarında toplanması ile böceklere karşı mekanik bir koruma etkisi sağlanır. B öcekler silisyum ile kuvvetlenmiş kutikula tabakasını geçmekte zorlanır.

Çeltikte yapılan silisyum uygulama çalışmalarına göre silisyumun çeltik yapraklarını önemli ölçüde dikleştirmiş ve kontrol (Silisyum uygulanmayan) bitkilerine göre bitki kuru ağırlığının arttığı gözlenmiştir.

Silisyum uygulanan bitkilerin daha canlı bir yeşil renge sahip olduğu rahatça göze çarpar. Bunun sebebi, yaprakların 40–70 derecelik artışları ışıktan yaralanmayı arttırdığı için bitkilerde fotosentez oranını %36 oranında arttırır ve bu da bitki kuru ağırlığında artış sağlar.

Narda Kirazda ve Domateste Çatlamaya SON..!!! 
Hububatta Başakların Yatmasına ve Dane Dökümüne SON..!!! 
Bitkilerde Aşırı Terleme ile Bitkilerde Su Kaybına SON..!!! 
Mısır Bitkisinde Yatma Problemine SON..!!

 

Kimyadeposu.com

Tarım Kimyasalları,Yem katkıları  Mineralleri,zeolit,sepiyolit,diyatomit,kaolin,sunshield gölge tozu,sunshield kaolin,sunshield sıvı kaolin,pars sıvı kükürt,parvet hayvan yara tozu,parspet hayvan bakım ve yara tozu,badimon yara tozu,çinko metal tozu,demir tozu,manganez dioksit,mangan dioksit,mangan tozu,mikronize mangan,hayvan altlığı,hadjin yılan kovucu,pars lime sülfür,bit-pire kovucu,nangrafi,nano tozlar,metal tozları,maden tozları,nano partiküller,dmrsüren,dmrsüren kimya,kimyadeposu.com,çinko sülfat,bakır sülfat,mangan sülfat,magnezyum oksit,magnezyum sülfat,demir sülfat,kalsiyum oksit,kalsiyum hidroksit,potasyum silikat,potasyum hidroksit,hekzatetramin,sodyum lignosülfonat,potasyum lignosülfonat,grafit tozu,mikronize grafit,kimyadeposu.com

Hakkında

Diğer Haber

Mangan Dioksit Ve Kullanım Alanları

Mangan dioksit 1.1n02 kimyasal formülüne sahip kahverengi siyah renkli inorganik bir bileşiktir. Bu siyah kahverengi …

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]