Anasayfa / Ekonomi / Prof. Dr. Özgür Demirtaş ‘Faiz yalanı’ başlıklı video yayınladı

Prof. Dr. Özgür Demirtaş ‘Faiz yalanı’ başlıklı video yayınladı

Merkez Bankası ’nın dün politika faizini yüzde 14 ’e indirmesinin hemen ardından Prof. Dr. Özgür Demirtaş “Son zamanlarda çektiğim en önemli video” diyerek bir kayıt yayınladı.

Demirtaş kaydın hemen başında şunları söyledi:
“Aslında bu videoyu çekmeyecektim ama bizim ülkede o kadar fazla yalan yanlış haber, o kadar fazla itibar süikasti, o kadar fazla algı operasyonu, o kadar fazla olmayan şeyleri oluyormuş gibi gösterme olayı var ki… Aynı zamanda en önemlisi, halkımızın finansal okur yazarlığı o kadar düşük ki ve kandırılmaya o kadar müsaitler ki…

Dedim ki kendi kendime, üşenme hadi kalk bu videoyu çek. Tane tane yoruma girmeden matematiksel gerçekleri tane tane anlat… O yüzden bu videoyu çekiyorum.”

“VATANDAŞI KANDIRMAK” 

Videonun başında, “Faiz, özellikle de yüksek faiz kötü bir şeydir. Birazcık aklı olan insan çok düşük faiz ister” diyerek yüksek faize karşı olduğunu net bir şekilde vurgulayan ve algı operasyonu yapanlara cevap veren Demirtaş şunları söyledi:

“Diyeceksiniz ki ama efendim zengin insanlar var, mevduat faizi yüksek olsun istiyorlar. Faiz yüzde 3-4 fazla olsun onları mutlu ediyor, ona ne diyorsun Özgür…  Ya hu arkadaşlar, bakın… Siz dünyadaki o dolar milyarderlerinin yüzde 2-3 fazla faize mi tamah ettiğini mi söylüyorsunuz. Böyle düşünüyorsanız vizyonunuz çok dar. Arkadaşlar dünyadaki zengin insanlar yüzde 300-400, paraların üçe dörde katlayacak yatırımlar bulmaya çalışıyorlar. Geçiniz efendim. Bu tamamıyle, parayla işi olmayan vatandaşı kandırmak ve bir hikayeye inandırmak için söylenen şeyler…”

“YALANLARI TAMAMIYLA PARAMPARÇA ETTİĞİMİ GÖRECEKSİNİZ” 

Prof. Dr. Özgür Demirtaş bu girişten sonra, “2-3 yalan söyleniyor. Benim bu videoyu çekme amacım bu yalanları tamamen imha etmek. Bu videonun sonunda bu yalanları tamamıyla paramparça ettiğimi görebileceksiniz” diyerek özetle şunları kaydetti:

“Bizim ülkemizin çok büyük bir çoğunluğu Müslüman  ve bizim dinimizde çok net ve açık bir şekilde faiz günahtır denilmiş.

Arkadaşlar, hangi faiz günah? Ya bir tane faiz yoksa…

Sadece Türkiye ’de değil, tüm dünyada, seçimle gelen politikacılar ne diyor, “Faizi indireceğiz, halkımızı rahatlatacağız.

Bahsedilen Merkez Bankası faizi…

Ya Hocam Merkez Bankası faiziyle, bizim bankadan aldığımız faiz aynı şey değil mi?

Değil arkadaşlar. Zaten konunun özü de bu…

Merkez Bankası parayı basıyor ve bunu bankalara veriyor. Verirken bankalardan faiz alıyor. Faizsiz verse bedavaya kağıt parçası olur. Tuvalet kağıdından bile değersiz olur o zaman. İşte biz bu faize politika faizi diyoruz.

Haaa… İşte “Nas ile yönetiyoruz, faizi indireceğiz. Faizi indirip halkımızı rahatlatacağız” diyorlar ya… Orda bahsedilen faiz politika faizi… Merkez Bankası faizi arkadaşlar.

“POLİTİKA FAİZİ DÜŞÜNCE BİREYSEL KREDİ FAİZİ DÜŞMÜYOR” 

Peki Özgür Hoca, Peki politika faizi düşerse, bizim bankadan aldığımız kredinin faizi de düşmüyor mu?

Olmuyor arkadaşlar, işte bu videonun konusu bu. Zaten yıllardır bu kadar yakarmamızın sebebi de bu…

Politika faizinin dışında bir de piyasa faizi var… O nedir… Bireylerin aldığı ihtiyaç kredisi piyasadaki bir faizdir. Şirketlerin aldığı rotatif kredi faizi bir faizdir, şirketlerin aldığı ihracat kredisi, yatırım kredisi bir piyasa kredisidir, devletlerin borç para alırken verdiği faiz bir piyasa faizidir.

“REFORM, REFORM, REFORM”

Arkadaşlar hangisi günah bunların, hangisinden bahsediliyor din kitaplarında… Net ve açık olarak bana söyleyin. Hangisi daha önemli sizce… Allah rızası için.. Hadi ikisi de günah.. Hangisi daha günah. Hangisi daha acı. Hangisi bizim için daha önemli. Hangisi sonuç. Sonuç olan piyasa faizi.. 

Peki bu faizlerden herhangi birini indirmek siyasetçilerin elinde midir? Elindedir tabi. Devleti yönetenler Merkez Bankası ’na bir telefon eder politika faizi iner.  Ama piyasa faizini, bireylerin, şirketlerin, devletlerin aldıkları kredilerdeki faizi indirmenin tek yolu vardır. Reform yapmak. Reform yapmak. Reform yapmak.

“ALLAH RIZASI İÇİN EYLÜL 2021 ’E BAKIN”

Diyelim ki politika faizini indirdin. İndirince ne oldu? Valla indirince ne olduğunu aslında hiç görmek istemezdik ama Türkiye bunun için çok ciddi bir laboratuvar oldu. Denedik ve görüyoruz. 

İşte şimdi size rakamlar getirdim. Net ve açık. Allah rızası için gidin Eylül 2021 ’e bakın. Merkez Bankası ’nın politika faizi yüzde 19. Bireysel kredi faizleri yüzde 18-20 arası. Şirketlerin aldığı kredi faizi yüzde 20 falan. 3-5 puan oynayabilir. Devlet yüzde 17 ’yle kredi alıyormuş.

E ne olmuş… Politika faizini yüzde 19 ’dan 14 ’e indirmişiz. Dedim ya ülkeyi yönetenler bir telefonla bunu indirebilir. Peki gerçekten bu dinimizce yasaklanan faize ne olmuş. Gelin bakalım.

Bireysel krediler, bugün gidin bankaya yüzde 26-28… Yani artmış. Yani daha günahkarız. Şirketlerin aldığı krediye verdiği faiz bugün yüzde 35… Yüzde 35. O da bankalar uzun vadeli vermiyor o krediyi…

Gidin kamu bankasına sorun bakalım yüzde 35 ’le 10 yıllık veriyorlar mı? Vermiyorlar arkadaşlar.

Yani şirketlerin kredileri 20 ’den 35 ’e 40 ’a çıkmış. Hatta bazı kredilerde 45-50 telefuz ediliyor mu ediliyor. Felaket yani. 

Peki bizim devlet yüzde 17 ’yle borçlanıyormuş Eylül 2021 ’de, şimdi kaçla borçlanıyor biliyor musunuz? Yüzde 23 ’le arkadaşlar. 

Bu arada hükümet sadece TL cinsinden borç para bulmuyor, bizim Euro Bond dediğimiz tahvilleri satarak da para buluyor, dolar cinsinden de borçlanıyor. Dolar cinsinden borçlanma faizimiz Eylül 2021 ’de yüzde 6 falan… Bugün yüzde 11.

 

HÜKÜMETİN YENİ FAİZ POLİTİKASI
 ÖNCESİ VE SONRASI FAİZ ORANLARI

Eylül 2021
Merkez Bankası politika faizi %19
Bireysel kredi faizi %18-20
Şirket yatırım kredi faizi % 20
Devletin aldığı kredi faizi %17

Ağustos 2022
Merkez Bankası politika faizi %14
Bireysel kredi faizi %26-28
Şirket yatırım kredi faizi % 35
Devletin aldığı kredi faizi %23

 

“E HANİ NAS” 
Allah Allah ya hu Merkez Bankası ’nın faizini yüzde 19 ’dan 14 ’e indirince bireysel kredi faizleri artmış, şirketlerin yatırım kredi faizleri artmış, devletin TL borçlanma faizleri artmış, devletin dolarla borçlanma faizleri artmış. 

E hani Nas, hangisi günah. Ben bunu daha nasıl net bir şekilde anlatayım. Peki niye yakardım, ben ve birçok uzman. Arkadaşlar politika denilen şey teknik bir faizdir. 

O teknik faize eğer siz enflasyonun çok fazla altına indirirseniz. Enflasyon yüzde 70, sen eğer Merkez Bankası faizini yüzde 14 ’te tutarsan, ekonominin altında dinamit koyarsın. Yönetemezsin, paramparça olur her şey. Fiyatlar allak bullak olur. Fiyat hassasiyeti gider, insanların enflasyon beklentisi bozulur. Daha ne kadar net anlatsaydık.

SEPİYOLİTİN HAYVAN  YEMİNDE KULLANIMI

Sepiyolitin, sorptif özelliği, serbest akışkanlığı, topaklaşmayı önleyici özelliği, toksik olmayan özellikleri ve kimyasal tepkisizliği temel alınarak hayvan beslemede kullanımı üzerine araştırmalar devam etmektedir. Sepiyolitin tüm hayvan türlerinde güvenli bir şekilde %2 ’ye kadar kullanılabileceği E562 ve E563 ile onaylanmıştır. Sepiyolit diğer killer gibi absorbe edilemezler, inert maddelerdir. Sepiyolitin CAS (Chemical Abstract Service) numarası 63800-37-3 olarak bildirilmektedir. Sepiyolit %1.5 düzeyinde ratlara 12 hafta süreyle verildiğinde toksik etkisinin olmadığı bildirilmiştir.

Bir yem katkı maddesi olarak sepiyolit hayvan besleme alanında teknolojik ve besin madde değerlendirilmesini artırmak amacıyla kullanıldığı gibi çevreyi ve hayvan refahını olumlu yönde etkileyen katkı maddesi olarak da kullanılabilmektedir (Galan, 1996, Onorato ve Escribano, 2013).Sepiyolitin hayvan beslemede kullanım nedenleri :

A.      Sindirim sistemi üzerine etkileri Hayvan sağlığına katkıda bulunan absorpsiyon/adsorpsiyon özelliklerine sahiptir.

Zararlı bileşikleri bağlayarak onların vücuttan atılmalarını sağlarlar. Yemlerde bulunan antinutrisyonel bileşiklerin detoksifikasyonunda ve sindirim bozukluklarının düzelmesinde önemli rol oynar.

B.      Bağışıklık sistemi üzerine etkileri Antimikrobiyel etkileri gözlenmiştir.

Diare enfeksiyonlarını önlemek için yaygın olarak kullanılır.

C.      Yem üretimi üzerine etkileri Mikotoksinler ve ağır metaller için adsorbant olarak kullanılır.

Pelet yem üretiminde bağlayıcı olarak kullanılır. Toksik değildir.

Pars alüminyum tozu,pars bakır tozu,Pars Çinko Tozu,Pars Grafit Tozu,Pars Kurşun Tozu,Pars demir tozu,pars kurşun oksit,pars kurşun oksit sülyen,pars kurşun oksit mürdesenk,pars fire assay flux,pars nitrik asit,pars hidroklorik asit,pars sülfürik asit,pars hidrazin hidrat,pars kaolin,pars sepiyolit,sunsep,sundiyo,sunmag,pars zeolit,pars 67 mangan dioksit,pars85 mangan dioksit,hadjin yılan kovucu,parsvet yara tozu,pars lime sülfür,nanotozlar,yemkat.com,sunshield kaolin,sunshield sıvı kaolin,pars silisyum karbür,silisyum karbür,dmr74 mangan dioksit,pars magnezyum sülfat,pars magnezyum sülfat anhidrat,pars magnezyum sülfat monohidrat,pars magnezyum oksit,pars bakır sülfat,pars demir sülfat monohidrat,pars kalay sökücü,pars nikel sökücü,süren vollastonit tozu,pars volfram  tozu,pars molibden tozu,pars antimon oksit,pars potasyum hidroksit,pars potasyum silikat,kimyadeposu.com,claypacks.com,demsil silikajel,demsil kil paketi,demsil nem alıcı,nemal nem alıcı,pars sodyum metabisülfit,pars sodyum bisülfat,pars magnezyum nitrat,pars sodyum persülfat,pars kalsiyum sülfat,pars kalsiyum sülfat dihitrat,pars hayvan altlığı,pars sodyum lignosülfonat,pars maden tozları,pars metal tozları,pars yem katkıları,pars nanotozlar,pars çinko oksit,sunshield sıvı kaolen,süren titanyum tozu,pars bakır oksit,demsil silikajel,süren otocam çizik giderici,pars seryum oksit,süren ferro vanadyum tozu,pars spekülarit,süren bit-pire kovucu,süren bakır tozu,süren teknoloji,bakır tozu,

DMRSÜREN KİMYA LTD.ŞTİ

05523307100-05325466184

www.kimyadeposu.comwww.nanotozlar.comwww.claypacks.com

www.netyerim.net,www.dmrsuren.com

Atilla Demir Süren

DMRSÜREN Kimya Sanayii ve Dış Tic.Ltd.Şti

Altayçeşme Mah.İstiklal Cad.No:82/B Maltepe-İstanbul

Tel:0216 4421200 Fax:0216 4426626 GSM:0532 5466184

www.dmrsuren.com-www.sunshieldclay.com-www.yemkat.com

Jurnalci.com

 

 

 

Hakkında

Diğer Haber

Grafit Tozu Ve Kullanım Alanları

Grafitin kullanım alanına göre, genellikle şekli belirtilmez. Ancak, pota gibi şekillendirilmiş refrakterlerin yapımında, daha üstün …

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]