Anasayfa / Ekonomi / Pancar’da oynanan oyun ve ithal edilen tatlandırıcılar..

Pancar’da oynanan oyun ve ithal edilen tatlandırıcılar..

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, şeker pancarında büyük oyunlar oynandığını iddia ederek, “Hiç şeker açığı yokken verilen kararlarla nişasta bazlı tatlandırıcı ithal ediliyor. İthal edilen tatlandırıcı sağlığa zararlı maddeler içeriyor” dedi.

AB ülkelerinde yüzde 2 olan tatlandırılmış şeker oranının Türkiye’de yüzde 10 olduğunu belirten Gürer, hükümetin yerli şeker pancarı üretimini desteklemediğini öne sürdü. Bor Şeker Fabrikası ile Bor Şeker-İş Sendikası’nı ziyaret eden CHP’li Gürer şeker pancarının Türkiye için “stratejik”öneme sahip olduğunu belirtti. Şeker fabrikalarının özelleştirilmemesini ve desteklenmesini savunan Gürer, şunları söyledi: “Şeker piyasasında dünya çapında oyunlar dönüyor. Hiç şeker açığı yokken verilen kararlarla nişasta bazlı tatlandırıcı ithal ediliyor. İthal edilen tatlandırıcı sağlığa zararlı maddeler içeriyor. Bunu uzmanlar bile söylüyor. Hem toplumsal sağlık sorununun önü açılıyor, hem de yerli pancar üreticisinin önü kesiliyor. İnsan sağlığını ciddi tehdit eden tatlandırılmış ve genetiği ile oynanmış tatlandırıcılar maliyetin ucuz olması nedeniyle tercih ediliyor. Toplum sağlığını olumsuz etkileyen şeker nişasta bazlı glikoz içeren sıvı şekerlerdir. Bu şekerler dünyanın kartelleşmiş şirketleri tarafından halkımıza dayatılıyor.”

Ömer Fethi Gürer, “Milli Tarım Projesinin” inandırıcı olmadığını kaydetti. Gürer, “Tarımın milli olabilmesi için yerli tohum, yerli gübre, yerli ilaç, yerli ürün ve yerli sanayinin desteklenmesi gerekir. Türkiye’de maalesef tarım bitme noktasına geldi” dedi. Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü ‘nün (TİGEM) 29 işletmesini kiraya vererek ‘Ben bu işi yapamadım’ dediğini ancak aynı TİGEM’in Sudan’da çiftlik yapmak için arazi kiraladığını hatırlatan Gürer, “Türk çiftçisi kendi topraklarını yabancılara satıyor. Kendi arazilerimizde yok fiyatına işçi olarak çalışıyoruz. Kendi toprağımızın kölesi olduk. Yabancılar bu ülkede toprak alıyor, üretim yapıyor. Bizim çiftçimiz bunu bilmiyor mu” dedi.

Hasatdergisi.com

Hakkında Çiğdem Gkhüseyinoğlu

Diğer Haber

Antimon Trioksit Ve Kullanım Alanları

ANTİMON TRİOKSİT = ANTİMON OKSİT CAS Numarası: 1309-64-4 EC Numarası: 215-175-0 MDL Numarası: MFCD00011214 Moleküler …

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]