Anasayfa / Haberler / Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu Başkanı İhsan Akın Açıklaması

Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu Başkanı İhsan Akın Açıklaması

Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu Başkanı İhsan Akın, Malatya’da büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığın, kapasite ve verim bakımından olması gereken seviyenin altında olduğunu, bunu üst seviyelere taşımak için bakanlığın verdiği desteğin yanı sıra yerel yöneticilerinde destek sağlamasının zorunlu hale geldiğini ifade etti.

Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu Başkanı İhsan Akın, Malatya’da büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığın, kapasite ve verim bakımından olması gereken seviyenin altında olduğunu, bunu üst seviyelere taşımak için bakanlığın verdiği desteğin yanı sıra yerel yöneticilerinde destek sağlamasının zorunlu hale geldiğini ifade etti.

Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu Başkanı İhsan Akın, platform üyesi, ziraat odası ve birlik başkanları ile birlikte basın açıklaması yaptı. Tarım ve hayvancılığın günümüzde Türkiye’nin yaşamsal öneme sahip stratejik konularından biri olduğunu söyleyen Akın, “Doğru alınacak siyasi ve idari kararlar, geleceğin planlanması, kaynakların, bilgi ve teknolojinin doğru ve etkin kullanılması tarım ve hayvancılıktaki sorunların üstesinden gelmede en temel konulardır. Özellikle 2016 yılının ilkbahar aylarının kurak geçmesi, bazı bölgesel yağış eksikliği nedeni ile kuraklık olması, yağışların geç gelmesi nedeni ile ekili alanlar zarar gördü. Kayısıda hasara neden olan don ve dolu olayları da çiftçiye, yetiştiriciye ve üreticilere zarar verdi. Bu zararların tanzimi ve kredi borçlarının ertelenmesi için Malatyalı siyasi ve bürokratlarımızın acil çalışmalar yapması lazım. Bakanlar Kurulu Kararı ile destek sağlanılması, zirai kredilerin faizsiz olarak ertelenmesini talep ediyoruz” şeklinde konuştu.

İhsan Akın, ziraat odaları, yetiştirici ve üretici birliklerinin Türkiye’de tarım ve hayvancılığın lokomotifi olduğunu söyledi. Akın, “Odalar, birlikler, üretici ve yetiştiricilerin örgütsel yapıları olup, kendi alanlarındaki çalışmalarla tarım ve hayvancılığın gelişmesine katkı sağlamalarının yanında, üyelerinin hak ve menfaatlerinin en iyi şekilde koruması, görevlerini ticari kişisel mantık ile değil kurumsal hizmet anlamında yapması gerekmektedir. Malatya’da büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık, kapasite ve verim bakımından istenen ve olması gereken seviyenin altındadır. Bu seviyeyi acil olarak üst seviyelere taşımalıyız. Üst seviyelere taşımak için hükümetimizin, bakanlığımızın verdiği desteğin yanı sıra yerel yöneticilerinde destek sağlaması zorunlu hale gelmiştir. Hayvancılığın en önemli girdisi olan yem bitkisi üretimi çok düşük, bu nedenle ihtiyaçların çoğu diğer illerden karşılanıyor. Başta silajlık mısır, ayçiçeği, yonca ve aspir olmak üzere katma değeri yüksek bitkisel ürünlerin üretimi için bölgesel çalışmalar yapılmalı, sözleşmeli çiftçilik modelinin hayata geçirilmesi noktasında bizlere destek olunmalıdır. Malatya Tarım ve Hayvancılık Platformu, tarım ve hayvancılığı geliştirmek için gerekli bilimsel çalışma ve uygulamalara çok daha fazla önem verecek, destek sağlayacaktır” diye konuştu.

Hakkında Çiğdem Gkhüseyinoğlu

Diğer Haber

10. MİLAS ZEYTİN HASAT ŞENLİĞİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Üreticileri, zeytin ve zeytinyağı tutkunlarını bir araya getirerek bölgenin benzersiz lezzetlerine ve kültürel mirasına dikkat …

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]