Anasayfa / Tarım / Malatya kayısısından yüksek gelir beklentisi!

Malatya kayısısından yüksek gelir beklentisi!

Malatya Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, kuru kayısıdan bu sene kilosunun 5 Dolar’dan satılarak 500 milyon Dolar gelir tahmin ettiklerini açıkladı.

Dünya kayısı başkenti olarak bilinen Malatya’da yaş kayısı hasadı bazı ilçelerde devam ediyor. Malatya Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, “Malatya Kayısısı”nın coğrafi işaret (menşe adı) olarak “Gaziantep Baklavası” ve “Aydın İnciri”nden sonra AB’de tescil edilen üçüncü ürün olarak kayıtlara geçtiğini hatırlatarak altın meyveden bu yıl 500 milyon Dolar’a yakın gelir beklendiğini söyledi.

Malatya Tarım ve Orman İl Müdürü Tahir Macit, “Geçtiğimiz iki yıl pandemiden dolayı kayısı yarışması yapılmadı. Bu sene itibariyle kayısı yarışmasını yine düzenledik. Kayısı yarışması Malatya için çok önemli. Dünya’da kuru kayısıda birinci olan kayısımız, kayısı yarışmamızın geçen yıl yapılamaması nedeniyle biraz buruktu. Kayısı yarışmasını ortaklaşa tertip ettiğimiz Malatya Büyükşehir Belediyemize teşekkür ediyoruz. Özellikle tarımsal anlamda Büyükşehir Belediyemizle birçok projeyi ortak yürütmeye başladık. Bunlardan bir tanesi de ekonomik verim alınamayan kayısı bahçelerinin dönüşüm projesidir. Çiftçimiz son yıllarda kayısı fiyatlarından kısmen memnunlar. Ben ümit ediyorum ki ihracatçıların da bağlı olduğu Ticaret Borsası’nda 2015 yılının kayısı fiyat rekoru bu yıl da kırılır. 2015 döneminde kayısının ortalama ihracat fiyatı 4.60 Dolar olarak gerçekleşti. Bu sene inşallah 5 Dolar rekorunu bekliyoruz. 100 bin tonla 500 milyon dolar gelirle çıtayı biraz daha yükseltiriz ümidindeyim” dedi.

Dünyada en fazla Türkiye’de, Türkiye’de en fazla kayısı üretilen Malatya’da 50 bin civarındaki aile kayısıdan geçimini sağlıyor. Kuru kayısı üretiminin de yüzde 85’ini sağlayan Malatya’da 8 milyon civarında kayısı ağacı bulunuyor. Malatya kayısısı sebebiyle yılda ortalama 250-350 milyon dolar arasında Türkiye’ye döviz girdisi sağlanıyor.

 

 

 

Sodyum Ligno Sülfonat Nedir?

Sodyum Lignosulfonat suda çözünebilen anyonik yüzey aktif maddedir, iyi sörf aktivitesine ve dağılma kapasitesine sahip, yapı kimyasallarında yoğun olarak kullanılan bir hammaddedir.

Sodyum Lignosülfonat aşağıdaki durum ve uygulamalarda kullanılır.
 Sodyum Lignosülfonatın en büyük kullanım alanı, beton kimyasallarında betonun su ihtiyacını düşürerek akışkanlığını arttırmaya yönelik kimyasal katkı üretimlerindedir. Böylece dayanımı yüksek daha güçlü beton üretilmesine olanak sağlanır.
• Sodyum Lignosülfonat, Çimento üretimi sırasında, çimento değirmeninde öğütme kolaylaştırıcı ve hammadde hazırlamada ham bulamaç çamurunun viskozitesini azaltarak öğütme yardımcısı olarak işlev görür.• Sodyum Lignosülfonat, betonun su ihtiyacının azalması ile daha akışkan beton üretmeye olanak sağlar ve hidrasyon hızını düşürür. Gözenekliliği azaltarak, beton yoğunluğunu arttırır, böylece betonun mukavemetini ve geçirimsizliğini büyük ölçüde iyileştirir.

DMRSÜREN Kimya Ltd Şti

0216 4421200-05523307100

Grafit tozu,Çinko Tozu,Kurşun Tozu,Mürdesenk,Sülyen,Kurşun Oksit,Bakır Sülfat,Çinko Sülfat,Çinko Oksit,Kaolin,altın mühür,sepiyolit,zeolit,potasyum silikat,sıvı kükürt,kalsiyum polisülfür,pars lime sülfür,hadjin yılan kovucu,sunmag yem katkısı,sunsep yem katkısı,aripad hayvan altlığı,sunshield sıvı kaolin,kalsiyum oksit,potasyum hidroksit,kalsiyum ligno sülfonat

Hasatdergisi.com

Hakkında seldahasat

Diğer Haber

SEPİYOLİT’İN TAVUK KÜMESLERİNDE VE YEMLERİNDE KULLANIMI

Sepiyolit,fillosilikat grubuna dahil,magnezyumhidrosilikatten ibaret doğal bir kir mineraldir.Lifsi ve lif boyunca devam eden kanal boşlukları …

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]