Anasayfa / Tarım / Konya Ovası’nda marul üretimi artıyor!

Konya Ovası’nda marul üretimi artıyor!

Türkiye’nin tahıl ambarı Konya Ovası’nda her geçen yıl farklı ürün üretimindeki deneme aşamaları sayesindeki alternatif ürünlerin üretimi artış sağlıyor. Son yıllarda marul üretimi yapan Konyalı çiftçiler üretim ağını artırmayı hedefliyor.

Konya Ovası’nda alternatif ürün marul üretimi artıyor

Konya’nın yüzde 67,7’lik alanında işlenen tarım yapılıyor. Ürün çeşitliliği alanında ise her yıl artan sebze ve meyvede yüksek rekolte hedefleyen Konya çiftçisinin ise ekim alanını da genişletiyor. Her yıl çeşitliliğin arttırılmasıyla beraber başta marul olmak üzere birçok sebze ürünlerinin de üretimi çiftçiler tarafından tercih ediliyor. Merkez Meram ilçesinde üretim yapan Mehmet Bilir, Konya’da yıllardır üretim işiyle uğraştığını son yıllarda ise marul üretimi yaptığını belirtti. 350 dekar alana kadar üretim alanına sahip olan çiftçi Bilir, “Marul üreticisi olarak Konya’da ekim işi yapmaktayız. Yaklaşık Konya’da 150 dekara yakın marul ekiyoruz. Bu ürünler aktarmalı olarak 150, 300 ve 350 dekarı buluyor ve yerine 2 veya 3 kez ektiğimiz için 350 dekara kadar çıkıyor bu rakamlar. Günde yaklaşık 25 tane çalışanımız var. Çeşit olarak ise Yedikule, düz marul ve iceberg marul gibi üç çeşit marul üretimimiz mevcut. Biz şimdi marulu eklemeden önce toprağı önce bir hazırlamamız gerekiyor daha sonra fide olarak getiriyoruz toprağa ekiyoruz makinalar yardımıyla ekiyoruz ama işçilik isteyen bir iş. Bizim sektörde şuan için ekim işçiliği bitti, hasat işçiliği devam ediyor. Şu andaki en büyük sorunumuz ise hava şartlarından dolayı bizim kalitemizin düşmesi. Ekip ürettiğimiz marullarımızı ise Antalya, Adana bölgesi, Antep ve Maraş gibi bölgelere gidiyor. Bizim en büyük hedefimiz ise şartlara göre biraz daha büyümek bazen bizi ekonomik durumlar bizi boğuyor ama biz ne kadar büyürüz ne kadar küçülürüz bu durumda zamanla ne olacağını göreceğiz” şeklinde konuştu.

 

 

 

Sodyum Ligno Sülfonat Nedir?

Sodyum Lignosulfonat suda çözünebilen anyonik yüzey aktif maddedir, iyi sörf aktivitesine ve dağılma kapasitesine sahip, yapı kimyasallarında yoğun olarak kullanılan bir hammaddedir.

Sodyum Lignosülfonat aşağıdaki durum ve uygulamalarda kullanılır.
 Sodyum Lignosülfonatın en büyük kullanım alanı, beton kimyasallarında betonun su ihtiyacını düşürerek akışkanlığını arttırmaya yönelik kimyasal katkı üretimlerindedir. Böylece dayanımı yüksek daha güçlü beton üretilmesine olanak sağlanır.
• Sodyum Lignosülfonat, Çimento üretimi sırasında, çimento değirmeninde öğütme kolaylaştırıcı ve hammadde hazırlamada ham bulamaç çamurunun viskozitesini azaltarak öğütme yardımcısı olarak işlev görür.• Sodyum Lignosülfonat, betonun su ihtiyacının azalması ile daha akışkan beton üretmeye olanak sağlar ve hidrasyon hızını düşürür. Gözenekliliği azaltarak, beton yoğunluğunu arttırır, böylece betonun mukavemetini ve geçirimsizliğini büyük ölçüde iyileştirir.

DMRSÜREN Kimya Ltd Şti

0216 4421200-05523307100

Grafit tozu,Çinko Tozu,Kurşun Tozu,Mürdesenk,Sülyen,Kurşun Oksit,Bakır Sülfat,Çinko Sülfat,Çinko Oksit,Kaolin,altın mühür,sepiyolit,zeolit,potasyum silikat,sıvı kükürt,kalsiyum polisülfür,pars lime sülfür,hadjin yılan kovucu,sunmag yem katkısı,sunsep yem katkısı,aripad hayvan altlığı,sunshield sıvı kaolin,kalsiyum oksit,potasyum hidroksit,kalsiyum ligno sülfonat

Hasatdergisi.com

Hakkında seldahasat

Diğer Haber

10. MİLAS ZEYTİN HASAT ŞENLİĞİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Üreticileri, zeytin ve zeytinyağı tutkunlarını bir araya getirerek bölgenin benzersiz lezzetlerine ve kültürel mirasına dikkat …

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]