Anasayfa / Ekonomi / Japonların uçan aracı 2025’te havalanacak

Japonların uçan aracı 2025’te havalanacak

Japon otomotiv üreticisi Suzuki ile elektrikli uçan otomobil geliştiricisi SkyDrive, uçan otomobil faaliyetleri ve teknolojisinde iş birliğine gitti.

Hindistan’da uçan otomobilleri geliştirmeyi, üretmeyi ve pazar oluşturmayı planlayan iki şirket, Ar-Ge, üretim ve seri üretim sistemlerinin planlanması, öncelikli olarak Hindistan olmak üzere denizaşırı pazarların geliştirilmesi ve karbon nötr olma çabalarının teşvik edilmesini içeren faaliyetler ve teknoloji alanlarında iş birliği yapmayı planlıyor.

Otomobil, motosiklet ve deniz taşıtları için dıştan takma motorlar olmak üzere üç farklı ulaşım kategorisinde ürünler sunan Suzuki’nin, SkyDrive ortaklığı ile faaliyet alanlarına dördüncü bir ulaşım kategorisi ekleme imkanı yarattığı belirtildi.

2018 yılında kurulan Tokyo merkezli SkyDrive’ın ana hissedarları arasında ticaret devi Itochu Corp, teknoloji şirketi NEC Corp ve enerji şirketi Eneos Holdings gibi büyük Japon işletmeleri yer alıyor. Şirket, 2020’de çıktığı B Serisi yatırım turunda toplam 42 milyon dolar toplamıştı.

SkyDrive, Japonya ’nın Osaka kentindeki 2025 Dünya Fuarı sırasında hava taksi hizmetine başlamayı ve Japonya’nın diğer bölgelerinde hizmet vermeyi hedefliyor.

2 Japon şirketin yaptığı ortaklık, uçan otomobillerin geleceğini de merak konusu haline getirdi.

Morgan Stanley’in açıkladığı tahminlere göre, uçan otomobillerin yaratacağı küresel pazar büyüklüğünün 2040 yılına kadar 1.4 trilyon doları bulması bekleniyor. 2050 yılına kadar da havada taksi hizmeti vermesi beklenen bu araçların sayısının 100 bine çıkacağı tahmin ediliyor.

Boston Consulting Group’un hazırladığı rapora göre, paylaşım hizmetlerinin gökyüzünde sabit güzergahlar belirlemesiyle birlikte, 2030 yılında dünyanın dört bir yanında insanların hava taksilerle 1 milyar yolculuk yapacağı öngörülüyor. Bu hava taksilerinin büyük kısmının ise pilotsuz çalışabileceği aktarılıyor.

Dünyada otomobil firmaları ile teknoloji şirketlerinin ortaklığında geliştirilen uçan otomobillerin, ilk etapta Dubai, Los Angeles, Dallas ve Singapur gibi şehirlerde test uçuşlarının başlaması planlanıyor.

Son olarak Suzuki’nin de dahil olduğu birçok firma uçan otomobil geliştirme çalışmalarına ağırlık verirken, gelinen noktada bu araçların neden hala göklerde yolcu taşımaya başlamaması da bir başka merak edilen konu olarak karşımıza çıkıyor.

Bu durumun ise birkaç sebebi bulunuyor. Öncelikle, bu araçların ortak özelliklerinin elektrikle çalışması olduğunu hatırlatmakta fayda var.

Fakat, sanılanın aksine bu araçları elektrikli otomobil bataryası ile uçurmanın başlıca riskleri bulunuyor. Öyle ki, otomobillerdeki bataryalar tekerlekli taşıtlara enerji vermek üzere tasarlanmış durumda.

Dolayısı ile, uçan otomobillere uyarlanacak bu bataryaların bir takım sıkıntılar çıkarma ihtimali bulunuyor. Kısaca bahsedecek olursak, uçan arabaların bataryaları, günümüz otomobillerinde kullanılanların aksine, bu araçların havada uzun süre kalabilmeleri için çok yüksek enerji yoğunluğuna sahip olmalı. Ayrıca dikey kalkış ve iniş sırasında da çok yüksek güç sağlamak zorundalar.

Öte yandan, bataryaların ağırlıkları da bir başka önemli konu olarak karşımıza çıkıyor. Elektrikli otomobillerdeki bataryaların ağırlığının 500 kilogramı aşması, gün içinde birden fazla yolcu taşıması planlanan uçan taksiler için yeterince verimli olamayabilir. Bir başka husus da, bataryaların mevcut şarj süresi. Günümüzde en güçlü bataryalar bile, 30 dakika içinde yüzde 80 oranında şarj seviyesine ulaşabiliyor. Fakat, gelecekte ticari amaçlı kullanılması beklenen uçan taksiler için, mevcut şarj süreleri işletmelerin hedeflenen kârlılığa ulaşamamasına yol açacaktır.

Son olarak, bu araçları kullanacak yeterli pilot bulmak da bir başka sorun. Her ne kadar önümüzdeki yıllarda uçan araçların otonom olması hedeflense de, ilk etapta bu araçları pilotların kullanması bekleniyor.

McKinsey’in tahminlerine göre, elektrikli hava araçlarının kalkış ve inişlerinde görev alması gereken pilot sayısı 2028 yılında tüm dünyada 60 bine çıkacak. Bu rakam, tüm ticari pilotların yüzde 7’sine denk gelmesi bakımından dikkat çekiyor.

Tüm bunlar, batarya teknolojileri uçan araçlara uygun hale getirilen kadar, bu otomobillerin piyasaya çıkamayacağını gösteriyor.

Kalsiyum Oksit Nedir?

Kalsiyum oksit, kireç taşının yüksek sıcaklıkta erimesi ve karbondioksitin uzaklaştırılmasıyla elde edilmektedir. Bu şekilde üretilen kalsiyum oksit, güçlü bir aşındırıcı olarak kullanılmaktadır. Alkalik bir katı yapısına sahiptir. Su içinde tepki vererek çözülmektedir. Su içerisinde kalsiyum hidroksit haline dönmektedir. Kalsiyum oksidin erime noktası ise 2.572 santigrat derecedir.

Kalsiyum Oksit Nerelerde Kullanılır?

Kalsiyum oksidin kullanılmakta olduğu çeşitli alanlar bulunmaktadır. Bu alanların başında atık su arıtma ve çimento üretimi gelmektedir. Kalsiyum oksit, tuğla ve taşlar üzerinde yapışma özelliğine sahip olduğu için çimento üretiminde en önemli malzemeler arasında bulunmaktadır. Diğer yandan kalsiyum oksit, mühendislik alanında da kullanılmaktadır. Kimyasal yem stoklarında da kalsiyum okside yer verilmektedir.

EN UYGUN FİYATLARLA DMRSÜREN KİMYA’DA

Pars alüminyum tozu,pars bakır tozu,Pars Çinko Tozu,Pars Grafit Tozu,Pars Kurşun Tozu,Pars demir tozu,pars kurşun oksit,pars kurşun oksit sülyen,pars kurşun oksit mürdesenk,pars fire assay flux,pars nitrik asit,pars hidroklorik asit,pars sülfürik asit,pars hidrazin hidrat,pars kaolin,pars sepiyolit,sunsep,sundiyo,sunmag,pars zeolit,pars 67 mangan dioksit,pars85 mangan dioksit,hadjin yılan kovucu,parsvet yara tozu,pars lime sülfür,nanotozlar,yemkat.com,sunshield kaolin,sunshield sıvı kaolin,pars silisyum karbür,silisyum karbür,dmr74 mangan dioksit,pars magnezyum sülfat,pars magnezyum sülfat anhidrat,pars magnezyum sülfat monohidrat,pars magnezyum oksit,pars bakır sülfat,pars demir sülfat monohidrat,pars kalay sökücü,pars nikel sökücü,süren vollastonit tozu,pars volfram tozu,pars molibden tozu,pars antimon oksit,pars potasyum hidroksit,pars potasyum silikat,kimyadeposu.com,claypacks.com,demsil silikajel,demsil kil paketi,demsil nem alıcı,nemal nem alıcı,pars sodyum metabisülfit,pars sodyum bisülfat,pars magnezyum nitrat,pars sodyum persülfat,pars kalsiyum sülfat,pars kalsiyum sülfat dihitrat,pars hayvan altlığı,pars sodyum lignosülfonat,pars maden tozları,pars metal tozları,pars yem katkıları,pars nanotozlar,pars çinko oksit,sunshield sıvı kaolen,süren titanyum tozu,pars bakır oksit,demsil silikajel,süren otocam çizik giderici,pars seryum oksit,süren ferro vanadyum tozu,pars spekülarit,süren bit-pire kovucu

DMRSÜREN KİMYA LTD.ŞTİ

05523307100-05325466184

www.kimyadeposu.com

www.claypacks.com

www.nanotozlar.com

www.netyerim.net

www.hasatdergisi.com

Hakkında

Diğer Haber

Mikalı Demir Oksit Kullanım Alanları

Mikalı Demir Oksit (MIO: Mikalı Demir Oksit) olarak bilinen mineral, son yüz yılda tüm dünyada …

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]