Anasayfa / buğday / BUÜ. Ziraat Fakültesi’nde hasat zamanı!

BUÜ. Ziraat Fakültesi’nde hasat zamanı!

Bursa Uludağ Üniversitesi (BUÜ) Ziraat Fakültesi, 800 dekarlık alana ektiği buğdayları hasat etmeye başladı. Fakülte yönetimi 350 tona yakın ürün elde etmeyi hedefliyor.

BUÜ Ziraat Fakültesi, buğday tarlalarındaki hasat çalışmalarına başladı. Sonbaharda ekimi gerçekleştirilen buğday başaklarının istenilen olgunluğa ulaşmasının ardından biçerdöver ile yaklaşık 800 dekarlık alanda hasat yapılacak. Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Adem Doğangün, Fakülte Dekanı Prof. Dr. İlhan Turgut ve akademisyenler de ilk gün personele hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Hasat çalışmalarının ilk gününde personeli yalnız bırakmayan BUÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, bereketli bir sezon temennisinde bulundu. Üniversite yönetimi olarak gelen bütün talepleri karşılamaya gayret ettiklerinin altını çizen Rektör Prof. Dr. Ahmet Saim Kılavuz, “Fakültelerimizden, meslek yüksekokullarımızdan, enstitülerimizden ve diğer tüm birimlerimizden gelen talepleri dikkatlice inceliyor, elimizden gelen tüm desteği vermeye çalışıyoruz. Üniversitemizdeki eğitim-öğretim faaliyetlerinin eksiksiz yürütülmesinin yanı sıra diğer alanlarda da ön plana çıkabilmesinin gayreti içerisindeyiz. Bu anlamda üretim çalışmaları da bizler için büyük bir önem arz ediyor. Bugün Ziraat Fakültemizin buğday hasadı çalışmalarının ilk gününde çalışanlarımızla hep birlikte olmak istedik. İnşallah güzel bir dönem geçirilecek ve Üniversitemiz buradan ciddi bir kazanç sağlayacak. Elde ettiğimiz kazancı yine Üniversitemiz için değerlendireceğiz. Hepimiz için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” açıklamasında bulundu.

Ziyarette çalışmalar hakkında bilgi paylaşımında bulunan Dekan Prof. Dr. İlhan Turgut, ürün ekim aşamasının tamamlanmasının ardından fakülte olarak ilk kez ilaçlama safhasında drone kullandıklarını söyledi. Drone ile ilaçlamanın zaman, su ve ilaçtan tasarruf etmelerine vesile olduğunu aktaran Prof. Dr. İlhan Turgut, hasat çalışmalarının da en yüksek verim ile tamamlanması için her türlü tedbiri aldıklarını vurguladı. Turgut, bu yıl için yaklaşık 300-350 ton arasında bir ürün elde etmeyi planladıklarını söyledi.

 

 

Sodyum Ligno Sülfonat Nedir?

Sodyum Lignosulfonat suda çözünebilen anyonik yüzey aktif maddedir, iyi sörf aktivitesine ve dağılma kapasitesine sahip, yapı kimyasallarında yoğun olarak kullanılan bir hammaddedir.

Sodyum Lignosülfonat aşağıdaki durum ve uygulamalarda kullanılır.
 Sodyum Lignosülfonatın en büyük kullanım alanı, beton kimyasallarında betonun su ihtiyacını düşürerek akışkanlığını arttırmaya yönelik kimyasal katkı üretimlerindedir. Böylece dayanımı yüksek daha güçlü beton üretilmesine olanak sağlanır.
• Sodyum Lignosülfonat, Çimento üretimi sırasında, çimento değirmeninde öğütme kolaylaştırıcı ve hammadde hazırlamada ham bulamaç çamurunun viskozitesini azaltarak öğütme yardımcısı olarak işlev görür.• Sodyum Lignosülfonat, betonun su ihtiyacının azalması ile daha akışkan beton üretmeye olanak sağlar ve hidrasyon hızını düşürür. Gözenekliliği azaltarak, beton yoğunluğunu arttırır, böylece betonun mukavemetini ve geçirimsizliğini büyük ölçüde iyileştirir.

DMRSÜREN Kimya Ltd Şti

0216 4421200-05523307100

Grafit tozu,Çinko Tozu,Kurşun Tozu,Mürdesenk,Sülyen,Kurşun Oksit,Bakır Sülfat,Çinko Sülfat,Çinko Oksit,Kaolin,altın mühür,sepiyolit,zeolit,potasyum silikat,sıvı kükürt,kalsiyum polisülfür,pars lime sülfür,hadjin yılan kovucu,sunmag yem katkısı,sunsep yem katkısı,aripad hayvan altlığı,sunshield sıvı kaolin,kalsiyum oksit,potasyum hidroksit,kalsiyum ligno sülfonat

Hasatdergisi.com

Kaynak; sondakika.com

Hakkında seldahasat

Diğer Haber

SEPİYOLİT’İN TAVUK KÜMESLERİNDE VE YEMLERİNDE KULLANIMI

Sepiyolit,fillosilikat grubuna dahil,magnezyumhidrosilikatten ibaret doğal bir kir mineraldir.Lifsi ve lif boyunca devam eden kanal boşlukları …

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]