Anasayfa / Ekonomi / ABD ’de çocuk yetiştirmenin ortalama maliyeti 310 bin dolar

ABD ’de çocuk yetiştirmenin ortalama maliyeti 310 bin dolar

ABD merkezli düşünce kuruluşu Brookings Enstitüsü ’nün hesaplamalarına göre ABD ’de doğumundan lise sona kadar bir çocuğu yetiştirmenin maliyeti, 40 yılın zirvesine yükselen enflasyon nedeniyle 300 bin doların üzerine çıktı.

İki çocuğu olan evli ve orta gelirli bir çiftin 2015 ’te dünyaya gelen küçük çocuklarını 17 yaşına kadar büyütmek için 310 bin 605 dolar ya da yılda ortalama 18 bin 271 dolar harcayacağı belirlendi. Hesaplamada enflasyon eğilimlerindeki düzeltmelerle birlikte bir önceki yönetimin tahmini kullanıldı.

YÜZDE 9 ’DAN FAZLA ARTIŞ

Hızlı fiyat artışlarının ABD ekonomisini sarsmasından iki yıl önceki enflasyon oranına dayanarak hesaplamaya göre bu maliyet yüzde 9 ’dan fazla artış gösterdi.

Brookings, çocuk sahibi olmanın ve yetiştirmenin maliyetini ABD Tarım Bakanlığı ’nın 2017 tahminine dayanarak hesapladı. Tahmin barınma, yiyecek, giyim, sağlık ve çocuk bakımı dahil olmak üzere bebek bezi, saç kesimi, sosyal faaliyetler için gereken masrafları kapsıyor.

Brookings ’de kıdemli araştırmacı olan Isabel Sawhill artık pek çok kişinin çocuk sahibi olmadan önce iki kez düşüneceğini belirtti.

ABD ’de yıllık bazda enflasyon temmuzda 8,5 olarak kaydedildi. Haziranda bu oran yüzde 9,1 düzeyindeydi. Benzin ve diğer enerji ürünlerinin maliyetleri bir önceki aya göre düşse de gıda fiyatları yükselmeye devam etti.

GIDA MASRAFLARI BASKIYI ARTIRIYOR

ABD Çalışma Bakanlığı evde hazırlanan gıdaların fiyatlarının temmuzda bir önceki yıla göre yüzde 13,1 arttığını ve gıda giderlerinin hane halkı bütçeleri üzerinde baskı oluşturduğunu dile getirdi.

Sawhill aile geçindirmek için artan harcamaların düşük gelirli aileleri orantısız bir şekilde etkileyebildiğini belirtti. Sawhill ’e göre yılda 20 bin ila 30 bin dolar kazanan bir ebeveyn için fazladan para ayırmak zor.

Bununla birlikte ekonomistler siyah ailelerin enflasyon dalgalanmalarına daha fazla maruz kaldığını söylüyor. San Diego ’daki Kaliforniya Üniversitesi ’nde ekonomi profesörü olan Munseob Lee yükselen fiyatlara yanıt verebilmek için insanların daha uygun fiyatlı mağazaları tercih ettiğini ancak siyah hane halkının zaten en ucuz yerlerden alışveriş yaptığını söyledi.

SEPİYOLİTİN HAYVAN  YEMİNDE KULLANIMI

Sepiyolitin, sorptif özelliği, serbest akışkanlığı, topaklaşmayı önleyici özelliği, toksik olmayan özellikleri ve kimyasal tepkisizliği temel alınarak hayvan beslemede kullanımı üzerine araştırmalar devam etmektedir. Sepiyolitin tüm hayvan türlerinde güvenli bir şekilde %2 ’ye kadar kullanılabileceği E562 ve E563 ile onaylanmıştır. Sepiyolit diğer killer gibi absorbe edilemezler, inert maddelerdir. Sepiyolitin CAS (Chemical Abstract Service) numarası 63800-37-3 olarak bildirilmektedir. Sepiyolit %1.5 düzeyinde ratlara 12 hafta süreyle verildiğinde toksik etkisinin olmadığı bildirilmiştir.

Bir yem katkı maddesi olarak sepiyolit hayvan besleme alanında teknolojik ve besin madde değerlendirilmesini artırmak amacıyla kullanıldığı gibi çevreyi ve hayvan refahını olumlu yönde etkileyen katkı maddesi olarak da kullanılabilmektedir (Galan, 1996, Onorato ve Escribano, 2013).Sepiyolitin hayvan beslemede kullanım nedenleri :

A.      Sindirim sistemi üzerine etkileri Hayvan sağlığına katkıda bulunan absorpsiyon/adsorpsiyon özelliklerine sahiptir.

Zararlı bileşikleri bağlayarak onların vücuttan atılmalarını sağlarlar. Yemlerde bulunan antinutrisyonel bileşiklerin detoksifikasyonunda ve sindirim bozukluklarının düzelmesinde önemli rol oynar.

B.      Bağışıklık sistemi üzerine etkileri Antimikrobiyel etkileri gözlenmiştir.

Diare enfeksiyonlarını önlemek için yaygın olarak kullanılır.

C.      Yem üretimi üzerine etkileri Mikotoksinler ve ağır metaller için adsorbant olarak kullanılır.

Pelet yem üretiminde bağlayıcı olarak kullanılır. Toksik değildir.

Pars alüminyum tozu,pars bakır tozu,Pars Çinko Tozu,Pars Grafit Tozu,Pars Kurşun Tozu,Pars demir tozu,pars kurşun oksit,pars kurşun oksit sülyen,pars kurşun oksit mürdesenk,pars fire assay flux,pars nitrik asit,pars hidroklorik asit,pars sülfürik asit,pars hidrazin hidrat,pars kaolin,pars sepiyolit,sunsep,sundiyo,sunmag,pars zeolit,pars 67 mangan dioksit,pars85 mangan dioksit,hadjin yılan kovucu,parsvet yara tozu,pars lime sülfür,nanotozlar,yemkat.com,sunshield kaolin,sunshield sıvı kaolin,pars silisyum karbür,silisyum karbür,dmr74 mangan dioksit,pars magnezyum sülfat,pars magnezyum sülfat anhidrat,pars magnezyum sülfat monohidrat,pars magnezyum oksit,pars bakır sülfat,pars demir sülfat monohidrat,pars kalay sökücü,pars nikel sökücü,süren vollastonit tozu,pars volfram  tozu,pars molibden tozu,pars antimon oksit,pars potasyum hidroksit,pars potasyum silikat,kimyadeposu.com,claypacks.com,demsil silikajel,demsil kil paketi,demsil nem alıcı,nemal nem alıcı,pars sodyum metabisülfit,pars sodyum bisülfat,pars magnezyum nitrat,pars sodyum persülfat,pars kalsiyum sülfat,pars kalsiyum sülfat dihitrat,pars hayvan altlığı,pars sodyum lignosülfonat,pars maden tozları,pars metal tozları,pars yem katkıları,pars nanotozlar,pars çinko oksit,sunshield sıvı kaolen,süren titanyum tozu,pars bakır oksit,demsil silikajel,süren otocam çizik giderici,pars seryum oksit,süren ferro vanadyum tozu,pars spekülarit,süren bit-pire kovucu,süren bakır tozu,süren teknoloji,bakır tozu,

DMRSÜREN KİMYA LTD.ŞTİ

05523307100-05325466184

www.kimyadeposu.comwww.nanotozlar.comwww.claypacks.com

www.netyerim.net,www.dmrsuren.com

Atilla Demir Süren

DMRSÜREN Kimya Sanayii ve Dış Tic.Ltd.Şti

Altayçeşme Mah.İstiklal Cad.No:82/B Maltepe-İstanbul

Tel:0216 4421200 Fax:0216 4426626 GSM:0532 5466184

www.dmrsuren.com-www.sunshieldclay.com-www.yemkat.com

hasatdergisi.com

Hakkında

Diğer Haber

Grafit Tozu Ve Kullanım Alanları

Grafitin kullanım alanına göre, genellikle şekli belirtilmez. Ancak, pota gibi şekillendirilmiş refrakterlerin yapımında, daha üstün …

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]