Anasayfa / Genel / Çiftçilerden Belediye Başkanına ilginç Sütlü eylem

Çiftçilerden Belediye Başkanına ilginç Sütlü eylem

Konya’nın Derebucak Belediyesi ilginç bir eyleme sahne oldu. Çiftçiler, seçimlerde oy vermedikleri gerekçesiyle kendilerini cezalandırmaya kalkan Belediye Başkanını süt dökerek protesto ettiler.

Merhabahaber’den Salih Acıbadem’in haberine göre, Konya’nın Derebucak ilçesine bağlı Gencek ve Durak mahalleleri sakinleri 31 Mart seçimlerinde başka partiye oy verdikleri gerekçesiyle AK Partili belediye başkanı Ahmet Kısa’nın kendilerine hizmet vermediğini belirtti. Çiftçiler, “Derebucak Belediyesi bizi cezalandırıyor” dedi. Kışın gelmesiyle birlikte yollarının çamur içinde kaldığını ve bu sebeple süt kamyonlarının süt almaya gelmediğini aktaran çiftçiler, AK Partili belediye başkanını protesto etti.

OY VERMEDİĞİMİZ İÇİN YOLUMUZU YAPMIYORLAR

Belediye önüne süt döküp protestonun yapılmasının ardından açıklamalarda bulunan çiftçi Mustafa Turna, “Belediyeye defalarca talepte bulunmamıza rağmen yollarımızı bir türlü yapmadı. Hayvanımız hastalansa veteriner ulaşamıyor. Hiçbir veteriner yolumuz bozuk olduğu için gelmeyi kabul etmiyor. Daha önce çalıştığımız sütçü yolun bozuk olması yüzünden sütümüzü almaya gelmiyor. Beyşehir’den yeni bir sütçüyle anlaşmıştık. 10 gündür o da aynı gerekçeyle gelmiyor. Sütlerimiz elimizde kaldı. Yolumuzu mevvut partiye oy vermediğimiz için yapmıyorlar” sözlerini kullandı.

BAŞKAN YAKINLARINA ‘ONLARIN YOLUNU YAPMAYACAĞIM DEMİŞ

Belediye başkanı Ahmet Kısa ile defalarca görüştüklerini ancak bir sonuç alamadıklarını aktaran Ramazan Parlakkaya, “Defalarca belediye başkanına durumu anlattık, bizi hep lafla geçiştirdi. Başkanın yakınlarına ‘Onların yolunu ne olursa olsun yapmaycağım. Onlar bize oy vermedi” dediğini öğrendik. Biz de sonra durumu Derebucak Kaymakamına bildirdik. Sağolsun geldi ve halimizi yerinde gördü” açıklamalarında bulundu.

ALMANYA’DA BİLE BÖYLE MUAMELE GÖRMEDİM

Belediye hakkında suç duyurusunda da bulunduklarını söyleyen Ramazan Parlakkaya, “Belediye hakkında zararlarımızın karşılanması için suç duyrusunda bulunduk. Ardından teftiş için ekipler geldi. Ekiplerinde aracı yolda kaldı ve 3 saatlik çalışmanın ardından kurtarıldı. Biz bu şartlar altında bu dağın başında hayvancılık yapmaya çalışıyoruz. Belediye binası çok güzel ama vatandaşa hizmet olmadıktan sonra bu binanın bir anlamı yok. Bizi çok mağdur ettiler” şeklinde konuştu.

Yurtdışında bile bu şekilde mağduriyet yaşamadığının altını çizen Parlakkaya, konuşmasını şu şekilde tamamladı: “26 yıl Almanya’da yaşadım. Orada çeşitli işlerle uğraştım. Almanya’da bile bu şekilde muamele görmedim. Burda yabancılara yapılmayacak muameleyi kendi insanlarına yapıyorlar”

HAYVANCILIĞI BIRAKMAK ZORUNDA KALACAĞIM

Hayvancılık ile geçimini sağlayan Durak Mahallesi sakini Ayhan Taşdelen ise, “Yolun bozuk olması dolayısıyla belediye ile birçok kez görüştüm. Yolun yapılmasını istedim. Başka partiye oy verdim diye köyde sadece benim yolum yapılmadı. Kışın yolu kendi paramla açtırıyorum. Gelinen noktada hayvancılığı bırakmak zorundayım. Benim 70 sığırım, 200 küçükbaş hayvanım var. Yolum açık olmadığı için hayvanlara yem getiremiyorum. Milleti böyle ayırdıklarından dolayı da rahatsızım” ifadelerini kullandı.

Hakkında Serkan AĞAOĞLU

Diğer Haber

Antimon Trioksit Ve Kullanım Alanları

ANTİMON TRİOKSİT = ANTİMON OKSİT CAS Numarası: 1309-64-4 EC Numarası: 215-175-0 MDL Numarası: MFCD00011214 Moleküler …

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]