2004 yılından bu yana işletmecilik yapan Mert Çelik ve Mehmet Murat Çelik’in ‘Sıralı Kebap’ macerası, bundan 6 yıl önce başladı. Babaannelerinin dillere destan yemeklerini lezzet tutkunlarıyla buluşturmaya karar veren Çelik kardeşler, o yemekleri inovatif dokunuşlarla geliştirdi ve Antalya’da bir restoran açtı. Mekanın ve yemeklerin gördüğü ilgi üzerine önce Ankara’da, ardından Dubai’de birer şube açan ikili, şimdilerde İstanbul, Bodrum ve Orta Doğu ülkelerinde hizmete sokacakları yeni restoranlarla Sıralı Kebap’ı dev bir zincir haline getirmeye hazırlanıyor.
Mert Çelik ve Mehmet Murat Çelik, hali hazırda hizmet veren üç Sıralı Kebap şubesinde en çok ilgi gören lezzetlerin, babaannelerinin tarifleri olduğunu söylüyor: “Babaannemizin tarifiyle yaptığımız içliköfte ve kuru patlıcan dolması, mekanımızın imzası haline geldi. Adana dolama, mezelerden ‘Fatteh’ ve ”Cennet Çamuru’ adını verdiğimiz tatlımız da çok seviliyor.”
Kardeşler, Sıralı Kebap’ın kısa sürede elde ettiği başarının sırrını ise şöyle açıkladı:
”Kendi doğruları olan ve bu doğrularla hareket eden bir markayız. Sadece ağırladığımız müşterilerimiz değil, personelimiz de bizim için çok değerli. Onlara verebileceğimiz maksimum konforlu çalışma ortamını sağlıyoruz. Yemeklerimizde de en kaliteli hammaddeleri kullanıyoruz. Maksimum hijyen, maksimum kalitede hammadde ve maksimum derecede mutlu personelin zaten maksimum derecede mutlu müşteriyi sağlayacağına inanıyoruz.”
Çelik kardeşler Sıralı Kebap’ta iki büyük iddialarının olduğunu belirterek, ”Bunlardan birincisi ve en önemlisi; hammadde kalitesi. 27 ayrı şehirde sadece butik üreticilerden hammadde tedariki yapıyoruz. Kesinlikle market malı veya ikinci sınıf üretici ürünü kullanmıyoruz. Her ürünün en özel üreticisi ile çalışabilmek için yaklaşık 4 yıllık bir AR-GE çalışması yaparak Sıralı Kebap’ın kapılarını açtık. Diğer iddiamıza gelince; en yenilikçi kebap restoranı olduğumuza inanıyoruz. Babaannemizin klasik reçetelerine yenilikçi dokunuşlar yapmayı çok seviyoruz ve Sıralı Kebap’ı diğer işletmeler arasından sıyıran en önemli özelliğin bu olduğuna inanıyoruz” dedi.
BARYUM KARBONAT
Baryum karbonat, baryum sülfitten ya 60 ila 70 ° C’de soda ( soda külü yöntemi) ile sodyum karbonat ile muamele edilerek veya 40 ila 90 ° C’de karbondioksit geçirilerek ticari olarak üretilir.Soda külü işleminde katı veya çözünmüş sodyum karbonat baryum sülfit solüsyonuna ilave edilir ve baryum karbonat çökelti süzülür, yıkanır ve kurutulur.
Kullanım Alanları:Baryum karbonat esas olarak optik cam, huniler ve baryum manyetik malzemeler, diğer baryum tuzları, seramik, emaye, boya, kaynak çubuk besleme imalatı için kullanılırHavai fişek, alev hazırlığı, seramik kaplamaları ve optik cam yardımcı malzemeleri için de kullanılır.Baryum karbonat esas olarak optik cam, CRT cam ve baryum manyetik materyallerin ve kondansatörlerin imalatı için kullanılır, ayrıca karbon ve metal yüzey işlemlerinin karbürize edilmesi için de kullanılır. Diğer baryum tuzları ve seramik, emaye, pigmentler, boyalar, kauçuk, elektrot imal eden hammaddedir. Ayrıca rodentisit ve arındırıcı ajan, oksidasyon katalizörü olarak da kullanılır.Akı, paspas ve kristalleştirici bir madde olarak işlev görür bazı renklendirme oksitleriyle birleşerek benzersiz renkler üretir Bazılarının, sırlardan yiyecek ve içeceklere kadar sızıntı yapabileceğini iddia etmesi nedeniyle kullanımı tartışmalı.Tuğla, kiremit, toprak ve seramik endüstrisinde baryum karbonat, çiçeklenmeye neden olan çözünür tuzların ( kalsiyum sülfat ve magnezyum sülfat ) çökeltilmesi için killere ilave edilir .
DMRSÜREN KİMYA LTD.ŞTİ
0216 4421200-05523307100-05325466184
www.kimyadeposu.com,www.nanomikron.com, www.claypacks.com, www.nanotozlar.com,www.netyerim.net,www.metaltoz.com
hasatdergisi.com