Anasayfa / Haberler / Erdal Celal Sumaytaoğlu’na Amerika izni çıkmadı

Erdal Celal Sumaytaoğlu’na Amerika izni çıkmadı

Mehdi Eker’in Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı döneminde, Bakanlığın en değerli bürokratı olan Erdal Celal Sumaytaoğlu’na Amerika izni çıkmadı. Sumaytaoğlu, Amerika’nın bir eyaleti olan California’da özel bir üniversiteden kazandığı bursu gerekçe göstererek, Bakan Faruk Çelik’ten 2 yıl ücretsiz izin talebinde bulunmuştu. Sumaytaoğlu’nun izin talebini hem Davutoğlu hem de Binali Yıldırım imzalamadı.

Mehdi Eker’in Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı döneminde, Bakanlığın en değerli bürokratı olan Erdal Celal Sumaytaoğlu’na Amerika izni çıkmadı. Sumaytaoğlu, Amerika’nın bir eyaleti olan California’da özel bir üniversiteden kazandığı bursu gerekçe göstererek, Bakan Faruk Çelik’ten 2 yıl ücretsiz izin talebinde bulunmuştu.

Ancak 6 aydan fazla olmasından dolayı Sumaytaoğlu’nun izin talebine Başbakanın izin vermesi gerekiyordu. Bundan dolayı Sumaytaoğlu’nun talebi Başbakanlığa gitti.

Alınan bilgilere göre Sumaytaoğlu’na Başbakanlıktan izin çıkmadı. Başbakanlığı döneminde Ahmet Davutoğlu’nun önüne giden talep geri döndü. Bütün umutlar Binali Yıldırım’a bağlanmıştı. Ancak Binali Yıldırım da izin talebini imzalamadı.

İddialara göre Başbakan Binali Yıldırım’ın Sumaytaoğlu’nun izin talebini imzalaması için Ak Parti Dış İlişkiler Genel Başkan Yardımcısı ve eski Bakan Mehdi Eker’in de araya girdiği ancak bir sonuç alınamadığı kaydediliyor.

Israrlı girişimlere rağmen Sumaytaoğlu’nun izin talebine Başbakanlık’tan izin çıkmaması dikkat çekti.

Başbakanlık kaynaklarına göre normalde bu tür taleplere izin verilmesi gerekiyor. Ancak Başbakan olarak her iki isim tarafından da Sumaytaoğlu’na izin verilmemesi manidar bulundu.

Ücretsiz izin talebinin imzalanmamasında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda yürütülen soruşturmaların etkili olduğu kaydediliyor.

KANADA DEĞİL AMERİKA’YA GİDECEKMİŞ!

Sumaytaoğlu’nun Kanada için izin talebinde bulunduğu kaydedilmişti. Ancak Sumaytaoğlu’nun izin talebinde bulunduğu ülkenin Kanada değil Amerika olduğu ortaya çıktı. Sumaytaoğlu, ücretsiz izin talebine Amerika’nın eyaleti olan California’da bir üniversiteden kazandığı bursu gerekçe göstermişti.

YARIŞ ATLARI ORTAYA ÇIKMIŞTI

Eker döneminde, Rehberlik ve Teftiş Başkanı ve 1’nci Hukuk Müşaviri olan Erdal Celal Sumaytaoğlu’nun kayınvalidesi üzerinden 6 tane yarış atı sahibi olduğu ortaya çıkmıştı.

Hakkında Çiğdem Gkhüseyinoğlu

Diğer Haber

Grafit Tozu Ve Kullanım Alanları

Grafitin kullanım alanına göre, genellikle şekli belirtilmez. Ancak, pota gibi şekillendirilmiş refrakterlerin yapımında, daha üstün …

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]