Anasayfa / Tarım / Taze incir’de hedef 75 milyon dolar

Taze incir’de hedef 75 milyon dolar

Türkiye’nin üretiminde lider olduğu taze incirde bu sezon 75 milyon dolarlık ihracat hedefleniyor.

Ege Yaş Meyve Sebze İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Hayrettin Uçak, yaptığı yazılı açıklamada, ihracatın sarı lop taze incirde 28 Temmuz’da, Bursa siyahında ise 30 Temmuz’da başlayacağını ifade etti.

Türkiye’nin taze incir ihracatının 2019 yılında 48,8 milyon dolar iken, 2020 yılında 60 milyon 4 bin dolara tırmandığını belirten Uçak, Bursa siyahı taze incirin 2020 yılında Türkiye’ye 48 milyon 881 bin dolar kazandırdığını, sarı lop taze incir ihracatından ise 11 milyon 123 milyon dolar elde edildiğini bildirdi.

Geçen yıl 42 ülkeye 60 milyon doların üzerinde taze incir ihracatı yapıldığı bilgisini veren Uçak, şunları kaydetti:

“2021 yılı rekoltesi ve kalitesi ihracat için son derece uygun. Rekoltede yüzde 10 civarında artış bekliyoruz. Taze incir ihracat hedefimiz 75 milyon dolar. Bursa siyahında Almanya 17 milyon 160 bin dolarlık tutarla ilk sırada yer alırken, Avusturalya 6 milyon dolarlık Bursa siyahı taze incir aldı. Hollanda ise 4,7 milyon dolarlık Bursa siyahı tercih etti. Sarı lop taze incir ihracatında da Almanya 3 milyon 555 bin dolarlık tutarla birinci ülke oldu.”

 

 

 

Sodyum Ligno Sülfonat Nedir?

Sodyum Lignosulfonat suda çözünebilen anyonik yüzey aktif maddedir, iyi sörf aktivitesine ve dağılma kapasitesine sahip, yapı kimyasallarında yoğun olarak kullanılan bir hammaddedir.

Sodyum Lignosülfonat aşağıdaki durum ve uygulamalarda kullanılır.
 Sodyum Lignosülfonatın en büyük kullanım alanı, beton kimyasallarında betonun su ihtiyacını düşürerek akışkanlığını arttırmaya yönelik kimyasal katkı üretimlerindedir. Böylece dayanımı yüksek daha güçlü beton üretilmesine olanak sağlanır.
• Sodyum Lignosülfonat, Çimento üretimi sırasında, çimento değirmeninde öğütme kolaylaştırıcı ve hammadde hazırlamada ham bulamaç çamurunun viskozitesini azaltarak öğütme yardımcısı olarak işlev görür.• Sodyum Lignosülfonat, betonun su ihtiyacının azalması ile daha akışkan beton üretmeye olanak sağlar ve hidrasyon hızını düşürür. Gözenekliliği azaltarak, beton yoğunluğunu arttırır, böylece betonun mukavemetini ve geçirimsizliğini büyük ölçüde iyileştirir.

DMRSÜREN Kimya Ltd Şti

0216 4421200-05523307100

Grafit tozu,Çinko Tozu,Kurşun Tozu,Mürdesenk,Sülyen,Kurşun Oksit,Bakır Sülfat,Çinko Sülfat,Çinko Oksit,Kaolin,altın mühür,sepiyolit,zeolit,potasyum silikat,sıvı kükürt,kalsiyum polisülfür,pars lime sülfür,hadjin yılan kovucu,sunmag yem katkısı,sunsep yem katkısı,aripad hayvan altlığı,sunshield sıvı kaolin,kalsiyum oksit,potasyum hidroksit,kalsiyum ligno sülfonat

Hasatdergisi.com

Hakkında seldahasat

Diğer Haber

SEPİYOLİT’İN TAVUK KÜMESLERİNDE VE YEMLERİNDE KULLANIMI

Sepiyolit,fillosilikat grubuna dahil,magnezyumhidrosilikatten ibaret doğal bir kir mineraldir.Lifsi ve lif boyunca devam eden kanal boşlukları …

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]