Anasayfa / Genel / 70 Yıllık Dayanışma Geleneği ‘Fakir Masası’

70 Yıllık Dayanışma Geleneği ‘Fakir Masası’

Elazığ’ın Karakoçan ilçesinde bundan tam 70 yıl önce lokantalarda ihtiyaç sahipleri için gayet hoş bir uygulama başlatıldı. Uygulamanın ismi ‘fakir masası’ ve günümüzde hala devam etmekte. Parası olmayanlar, lokantalara gidip istedikleri yemekleri gönüllerince yiyebiliyorlar.

Bu İlçedeki Lokantalarda İhtiyaç Sahipleri Ücretsiz Yemek Yiyebiliyor: 70 Yıllık Dayanışma Geleneği 'Fakir Masası'

Mehmet Öztürk yaklaşık 35 yıldır bu uygulamayı sürdüren işletmecilerden biri. O bu dayanışmayı ‘trilyonlar beni fukarayla paylaştığım kadar mutlu etmez’ sözüyle anlatıyor.

Mehmet Öztürk yaklaşık 35 yıldır bu uygulamayı sürdüren işletmecilerden biri. O bu dayanışmayı 'trilyonlar beni fukarayla paylaştığım kadar mutlu etmez' sözüyle anlatıyor.

Büyüklerinden kalan bu uygulamanın gelenek haline geldiğini anlatan Öztürk, yeni kuşak lokantacıların da bunu devam ettirdiğini bildirdi.

Anadolu Ajansı’ndan Şükrü Gündüz’e konuşan Öztürk, ilçe halkının yardımlaşmaya büyük önem verdiğine dikkati çekerek “Hem ilçemizden hem de dışarıdan gelen yoksullar var. Gelen kişi ‘Fakirim, param yok, yemek verir misiniz?’ derse, ‘Başımızın üstünde yerin var’ deyip yemek veriyoruz. Günde 20 kişi gelip yemeğini yiyor. Dua alıyoruz, bize tek kalan şey de budur” diye konuştu.

Aynı uygulamayı sürdüren işletmecilerden biri ise Ramazan Ayetem. Geleneği amcasından devralmış. Sadece lokantaya gelenlere ücretsiz yemek ikram etmekle kalmıyor aynı zamanda yoldan geçen yoksulu içeri davet ediyor.

Aynı uygulamayı sürdüren işletmecilerden biri ise Ramazan Ayetem. Geleneği amcasından devralmış. Sadece lokantaya gelenlere ücretsiz yemek ikram etmekle kalmıyor aynı zamanda yoldan geçen yoksulu içeri davet ediyor.

Ramazan Ayetem, “İhtiyacı bulunan halinden belli oluyor. Bazen biz de yoldan geçen yoksulu çağırıp, yemek ikram ediyoruz. Yemeğini yiyip, teşekkür edip gidiyor. Bu lokantayı 50 yıl amcam işletti, 20 yıldır da ben işletiyorum. Bu gelenek devam ediyor. Seve seve yardım ediyoruz. Yolda kalan, ihtiyacı olan herkese yemek veriyoruz. Bunu çocuklarımıza da anlatıyoruz. ‘Kapınıza geleni geri göndermeyin’ diyoruz” şeklinde konuşuyor.(AA)

hasatdergisi.com

Hakkında Çiğdem Gkhüseyinoğlu

Diğer Haber

Trakya’da Kanolayı kuraklık vurdu

Trakya’nın sarı altın çiçeği kanola, bölge yağış alamayınca yaşanan kuraklığa yenik düştü. Ayçiçeğine alternatif olarak …

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]