Anasayfa / Ekonomi / 18 milyon büyükbaş hayvan ortada yok:İnanmıyorsan say

18 milyon büyükbaş hayvan ortada yok:İnanmıyorsan say

TÜİK’in Meclis İklim Değişikliğini Araştırma Komisyonu’na yaptığı sunumda Türkiye’deki büyükbaş hayvan sayısı tartışma konusu oldu. Sera gazları salımı içinde Türkiye’deki tarım ve hayvancılık faaliyetinin de etki ettiği bilgisi üzerine CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, “Türkiye’deki büyükbaş hayvan sayısı kaçtır? TÜİK 18 milyon tane büyükbaş hayvan var diyor. Peki, gerçekten Türkiye’de 18 milyon büyükbaş hayvan var mı?” diye itiraz etti.

TÜİK yöneticileri, sera gazı salımı içinde tarım ve hayvancılığın yüzde 13 civarında etkisi olduğunu söylerken, Bakırlıoğlu ise kendisinin de Hacettepe Üniversitesi İstatistik Bölümü mezunu olduğunu belirterek, kriter alınan hayvan sayısının doğru olmadığını kaydetti.

Bakarlıoğlu, “Siz bu verileri Tarım ve Orman Bakanlığından alıyorsunuz. Gerçekten bu ülkede 18 milyon büyükbaş hayvan var mı? Ben olmadığını iddia ediyorum. Bu ülkede 18 milyon büyükbaş hayvan yok çünkü” dedi. Bu itiraz üzerine Komisyon Başkanı AKP’li Veysel Eroğlu, “Vehbi Bey, inanmıyorsan say kardeşim” diye laf attı.

AKP Konya Milletvekili Halil Etyemez ise bakanlığın verdiği desteklere atıf yaparak, “Kulak küpesine göre hayvan sayısına destek veriliyor” dedi. CHP’li Bakırlıoğlu ise esas konunun sera gazı salımında baz alınan rakam olduğuna dikkat çekerek, “Arkadaşlarımız hayvancılık faaliyetlerinin ne kadar sera gazı salımı yapacağını hesaplıyorlar, yaptıkları hesaplama yanlış bana göre” diye konuştu.

Halil Etyemez

CHP Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, komisyondaki iddiasını şöyle açıkladı: “Ben istatistik bilimi okudum, yani bir şehirde nüfus artış hızı bellidir, bir hayvan popülasyonunun nüfus artış hızları bellidir, büyükbaş hayvanın hangi işte ölüm, düşük oranı bellidir, ölüm oranı bellidir, hastalık bellidir. Bütün bu oranlar bellidir ve artış hızı bellidir yani geçen sene yüzde 1.6 artmış mesela büyükbaş hayvan sayımız, 2017 yılında 14 milyondan 16 milyona çıkmış yani neredeyse yüzde 15 artış var.Böyle bir artış olması imkansız. Türkiye’de 18 milyon büyükbaş hayvan yok, iddia ediyorum. Ya, bir sayım yapılması lazım. 10 yıldır sayım yapılmıyor, bir kere bir sayım yapalım.”

POTASYUM SİLİKAT NE İŞE YARAR?

Kutikula tabakasının hemen altında epidermal hücrelerde bir tabaka halinde toplanır.

Biotik ve abiotik streslere karşı bitkiyi korur.

Silisyumun hücre duvarında toplanması ile böceklere karşı mekanik bir koruma etkisi sağlanır. B öcekler silisyum ile kuvvetlenmiş kutikula tabakasını geçmekte zorlanır.

Çeltikte yapılan silisyum uygulama çalışmalarına göre silisyumun çeltik yapraklarını önemli ölçüde dikleştirmiş ve kontrol (Silisyum uygulanmayan) bitkilerine göre bitki kuru ağırlığının arttığı gözlenmiştir.

Silisyum uygulanan bitkilerin daha canlı bir yeşil renge sahip olduğu rahatça göze çarpar. Bunun sebebi, yaprakların 40–70 derecelik artışları ışıktan yaralanmayı arttırdığı için bitkilerde fotosentez oranını %36 oranında arttırır ve bu da bitki kuru ağırlığında artış sağlar.

Narda Kirazda ve Domateste Çatlamaya SON..!!! 
Hububatta Başakların Yatmasına ve Dane Dökümüne SON..!!! 
Bitkilerde Aşırı Terleme ile Bitkilerde Su Kaybına SON..!!! 
Mısır Bitkisinde Yatma Problemine SON..!!

 

Kimyadeposu.com

Tarım Kimyasalları,Yem katkıları  Mineralleri,zeolit,sepiyolit,diyatomit,kaolin,sunshield gölge tozu,sunshield kaolin,sunshield sıvı kaolin,pars sıvı kükürt,parvet hayvan yara tozu,parspet hayvan bakım ve yara tozu,badimon yara tozu,çinko metal tozu,demir tozu,manganez dioksit,mangan dioksit,mangan tozu,mikronize mangan,hayvan altlığı,hadjin yılan kovucu,pars lime sülfür,bit-pire kovucu,nangrafi,nano tozlar,metal tozları,maden tozları,nano partiküller,dmrsüren,dmrsüren kimya,kimyadeposu.com,çinko sülfat,bakır sülfat,mangan sülfat,magnezyum oksit,magnezyum sülfat,demir sülfat,kalsiyum oksit,kalsiyum hidroksit,potasyum silikat,potasyum hidroksit,hekzatetramin,sodyum lignosülfonat,potasyum lignosülfonat,grafit tozu,mikronize grafit,kimyadeposu.com

Hakkında

Diğer Haber

NİKEL SÜLFAT VE KULLANIM ALANLARI

Nikelin en az yedi sülfat tuzu (II) bilinmektedir. Bu tuzlar hidrasyon veya kristal alışkanlıkları bakımından …

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]