Çiftçiler fındık bahçelerinde bakım ve gübreleme işlemleri tamamlayarak açıklanacak olan fındık fiyatını beklemeye başladı. Bu yılda hasattan önce fiyat açıklanmasını bekleyen üreticilerin beklentisi 30 liranın üstünde bir rakam.
Ordu Altınordu Ziraat Odası Başkanı Atakan Akça, son dönemde yapılan zamlara dikkat çekerek, “Son bir yıldır kullandığımız gübreye, ilaca ve diğer ürünlere gelen zamlar üreticiyi bir hayli zorladı. Bu nedenle fındık fiyatının üreticimizi memnun edecek ve emeğinin, alın terinin karşılığını alacak fiyat olmasını istiyoruz. O nedenle de TMO alım fiyatının 30 TL ve üzeri olması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
Trabzon Ortahisar Ziraat Odası Başkanı Mustafa Bekar ise, “Fındık üreticisinin emeğine ve uğraşına bakılması lazım. Masraflar göz önünde bulundurulmalı ve enflasyon artışını gözeterek fiyat verilmeli. Bu fiyatta 30-35 TL arasında olması gerekiyor. 30 TL’den aşağı kesinlikle olmamalı. Bu rakam üreticiyi tatmin etmez, masrafı çıkarmaz” diye konuştu.
Öte yandan TMO görevlilerinin fındık bahçelerinde ki rekolte hesaplamaları devam ederken, Karadeniz illerinin AKP ’li Milletvekilleri de TBMM ’de bir araya gelerek toplantı yaptı. Fındık Çalışma Grubunda bir araya gelen vekillerin, fındığın geleceği, şuan ki durumu, fiyat politikasının nasıl olması gerektiği konularında toplantı yaptıkları belirtildi.
POTASYUM SİLİKAT NE İŞE YARAR?
Kutikula tabakasının hemen altında epidermal hücrelerde bir tabaka halinde toplanır.
Biotik ve abiotik streslere karşı bitkiyi korur.
Silisyumun hücre duvarında toplanması ile böceklere karşı mekanik bir koruma etkisi sağlanır. B öcekler silisyum ile kuvvetlenmiş kutikula tabakasını geçmekte zorlanır.
Çeltikte yapılan silisyum uygulama çalışmalarına göre silisyumun çeltik yapraklarını önemli ölçüde dikleştirmiş ve kontrol (Silisyum uygulanmayan) bitkilerine göre bitki kuru ağırlığının arttığı gözlenmiştir.
Silisyum uygulanan bitkilerin daha canlı bir yeşil renge sahip olduğu rahatça göze çarpar. Bunun sebebi, yaprakların 40–70 derecelik artışları ışıktan yaralanmayı arttırdığı için bitkilerde fotosentez oranını %36 oranında arttırır ve bu da bitki kuru ağırlığında artış sağlar.
Narda Kirazda ve Domateste Çatlamaya SON..!!!
Hububatta Başakların Yatmasına ve Dane Dökümüne SON..!!!
Bitkilerde Aşırı Terleme ile Bitkilerde Su Kaybına SON..!!!
Mısır Bitkisinde Yatma Problemine SON..!!
Kimyadeposu.com
Tarım Kimyasalları,Yem katkıları Mineralleri,zeolit,sepiyolit,diyatomit,kaolin,sunshield gölge tozu,sunshield kaolin,sunshield sıvı kaolin,pars sıvı kükürt,parvet hayvan yara tozu,parspet hayvan bakım ve yara tozu,badimon yara tozu,çinko metal tozu,demir tozu,manganez dioksit,mangan dioksit,mangan tozu,mikronize mangan,hayvan altlığı,hadjin yılan kovucu,pars lime sülfür,bit-pire kovucu,nangrafi,nano tozlar,metal tozları,maden tozları,nano partiküller,dmrsüren,dmrsüren kimya,kimyadeposu.com,çinko sülfat,bakır sülfat,mangan sülfat,magnezyum oksit,magnezyum sülfat,demir sülfat,kalsiyum oksit,kalsiyum hidroksit,potasyum silikat,potasyum hidroksit,hekzatetramin,sodyum lignosülfonat,potasyum lignosülfonat,grafit tozu,mikronize grafit,kimyadeposu.com