Anasayfa / Ekonomi / Üretici daha az maliyet için güneş enerjisine yönelmeye başladı

Üretici daha az maliyet için güneş enerjisine yönelmeye başladı

Üretici daha az maliyet için güneş enerjisine yönelmeye başladı

Elektrik fiyatları artınca, üretici çareyi alternatif enerji kaynaklarında buldu

MANİSA – Manisa’nın Alaşehir ilçesinde üreticiler artan elektrik maliyetleri karşısında güneş enerjisine yönelmeye başladı. Alaşehirli çiftçi Halil Meres, 250 dönüm üzüm bağının 250 metrekarelik alanına kurduğu güneş enerjisi paneli ile kendi elektriğini kendi üreterek faturalardan kurtulmuş olacak.

Alaşehirli üzüm üreticisi Halil Meres, sulamadaki elektrik masrafına bağına kurdurduğu güneş enerjisi panelleri ile çözüm üretti. Alaşehir’e bağlı Yeşilyurt Mahallesi’nde yaşayan ve üzüm üreticiliği yapan Halil Meres, 250 dekarlık arazisinin sulamasını güneş panellerinden ürettiği elektrik ile yapacak. Aynı zamanda Ziraat Mühendisi olan Halil Meres güneşten üretilecek olan temiz enerji ile bağlarını sulayacağını belirterek, “Yaklaşık 8 yıldır arazilerimizi pompalarımızla trafodan aldığımız elektrik ile suluyorduk. Elektrik fiyatlarının hızla artması bizi yeni arayışlara sürükledi. Yeni yapmış olduğumuz güneş enerji panelleri ile artık kendi elektriğimizi kendimiz üreteceğiz. Güneş panellerimiz yaklaşık 250 metrekarelik bir alanı kaplıyor. Tarım faaliyetlerine engel oluşturmuyor. Yaptığımız bu sistem ile 250 dönümlük bir alanın sulamasını yapacağız. Güneşten aldığımız bedava enerjiyi elektrik enerjisine çevirip sabah 7 ile akşam 7 arasında yaklaşık 12 saatlik bir zaman diliminde bunu kullanmış olacağız. Hem bağımızı temiz enerji ile sulayacağız hem de ucuz elektrik kullanmış olacağız” dedi.

“Alaşehir’de bu konuda çok geri kaldık”

Ziraat Mühendisi olduğu için sık sık yurt dışına çıktığını belirten Halil Meres, “Ziraat Mühendisi olduğum için işim gereği bir çok ülkeye gitme imkanım oldu. Hollanda, Fransa, Almanya gibi bir çok ülkeye gittim. Orada evlerin üzerlerinde bile güneş enerji panelleri var. İnsanlar yaptırmış oldukları sistem ile kendi elektriklerini üretiyorlar. Ülkemizde de bir çok ilde bu iş yaygınlaşmaya başladı. Konya, Ankara gibi illerimizde bu sistem özellikle tarımsal faaliyetlerde sıkça kullanılıyor. Maalesef hem ilçemizde hem de Manisa genelinde bu sisteme geçmek için geç kaldık. Biz de önderlik yaparak bu işe başladık. Bir kaç arkadaşımız daha yaptırdı. Ufak ufak bu sisteme geçmeye başladık. İnşallah bu sistem yaygınlaşır. Tarım arazilerimizi hem daha ucuz hem de daha kolay bir sistem ile sularız.” diye konuştu.

Alaşehir’de güneş enerjisi kullanımı yavaş yavaş artıyor

İlçede özellikle sulama alanında çiftçilerin güneş enerjisini kullanmaya başladığını belirten Bobinaj firması sahibi İbrahim Menemen, “Yeşilyurt Mahallesi’nde üzüm üreticiliği yapan Halil Meres’e 22 kW 30 HP gücünde güneş enerji kurulumu yaptık. Yapmış olduğumuz sistemle güneş panellerinden üretilen elektrik ile dalgıç pompasını kullanabilecek. Güneş panelleri, temiz enerji ile çiftçimiz bundan sonra 250 dönümlük arazisini buradan ürettiği enerji ile sulayacak. Bundan sonra elektrik faturalarına son veriyoruz” dedi.

GAZ BETON ÜRETİMİ VE ALÜMİNYUM PASTA 

GAZ BETON ÜRETİMİ için,dolgu maddesi olarak silis kumu ve kireç kullanılır. Ayrıca bağlayıcı olarak alçı ve beyaz çimento kullanılırken, gaz betonu kabartmak ve gözenek oluşturmak içinse Pars alüminyum tozu ve Pars alüminyum pasta kullanılır. Birde bunu harç haline getirmek için bir miktar su eklenir. Gaz beton üretimi, tamamen teknik bir konudur.

EN UYGUN FİYATLARLA DMRSÜREN KİMYA’DA

Üretiminde Kullanılan Hammaddeler
  • Kuvarsit
  • Çimento
  • Kireç ve alçıtaşıdır.

EN UYGUN FİYATLARLA DMRSÜREN KİMYA’DA

Gaz Beton, Gözenek Oluşturucular

EN UYGUN FİYATLARLA DMRSÜREN KİMYA’DA

Pars alüminyum toz, tehlikeli ve ithal bir malzemedir.Ülkemizde bir çok firma bu tozun kullanımını bırakmıştır. Diğer alüminyum tozlarından farkı aktif özelliğinin fazla oluşudur.

EN UYGUN FİYATLARLA DMRSÜREN KİMYA’DA

Pars Alüminyum pasta,
Pars alüminyumdan farkı su bazlı oluşu ve yarı katı yarı pasta formunda tehlikesiz oluşu kullanım sebebi olmaktadır.

EN UYGUN FİYATLARLA DMRSÜREN KİMYA’DA

Pars alüminyum tozu,pars bakır tozu,Pars Çinko Tozu,Pars Grafit Tozu,Pars Kurşun Tozu,Pars demir tozu,pars kurşun oksit,pars kurşun oksit sülyen,pars kurşun oksit mürdesenk,pars fire assay flux,pars nitrik asit,pars hidroklorik asit,pars sülfürik asit,pars hidrazin hidrat,pars kaolin,pars sepiyolit,sunsep,sundiyo,sunmag,pars zeolit,pars 67 mangan dioksit,pars85 mangan dioksit,hadjin yılan kovucu,parsvet yara tozu,pars lime sülfür,nanotozlar,yemkat.com,sunshield kaolin,sunshield sıvı kaolin,pars silisyum karbür,silisyum karbür,dmr74 mangan dioksit,pars magnezyum sülfat,pars magnezyum sülfat anhidrat,pars magnezyum sülfat monohidrat,pars magnezyum oksit,pars bakır sülfat,pars demir sülfat monohidrat,pars kalay sökücü,pars nikel sökücü,süren vollastonit tozu,pars volfram  tozu,pars molibden tozu,pars antimon oksit,pars potasyum hidroksit,pars potasyum silikat,kimyadeposu.com,claypacks.com,demsil silikajel,demsil kil paketi,demsil nem alıcı,nemal nem alıcı,pars sodyum metabisülfit,pars sodyum bisülfat,pars magnezyum nitrat,pars sodyum persülfat,pars kalsiyum sülfat,pars kalsiyum sülfat dihitrat,pars hayvan altlığı,pars sodyum lignosülfonat,pars maden tozları,pars metal tozları,pars yem katkıları,pars nanotozlar,pars çinko oksit,sunshield sıvı kaolen,süren titanyum tozu,pars bakır oksit,demsil silikajel,süren otocam çizik giderici,pars seryum oksit,süren ferro vanadyum tozu,pars spekülarit,süren bit-pire kovucu,dermag deri tabaklama,deri kimyasalları,nanotozlar,pars alüminyum pasta,ferro alaşım tozları,nanomikron tozlar,

DMRSÜREN KİMYA LTD.ŞTİ

05523307100-05325466184

www.kimyadeposu.com

www.claypacks.com

www.nanotozlar.com

www.netyerim.net

www.hasatdergisi.com



Hakkında

Diğer Haber

10. MİLAS ZEYTİN HASAT ŞENLİĞİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Üreticileri, zeytin ve zeytinyağı tutkunlarını bir araya getirerek bölgenin benzersiz lezzetlerine ve kültürel mirasına dikkat …

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]