Anasayfa / Ekonomi / Uluslararası Enerji Ajansı’ndan ‘doğalgaz talebi’ uyarısı

Uluslararası Enerji Ajansı’ndan ‘doğalgaz talebi’ uyarısı

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, kışın uzun ve sert geçmesi senaryosuna hazırlık amacıyla Avrupa ’nın önümüzdeki birkaç ay içinde doğalgaz tüketimini büyük ölçüde azaltması gerektiğini söyledi.

Bloomberg ’in haberine göre IEA, Avrupa ’nın kışın yaşanması muhtemel büyük bir doğalgaz krizini önlemek için atması gereken adımları listeledi.

Birol ’a göre Avrupa Birliği (AB), ana tedarikçi Rusya ’dan uzaklaşarak bir miktar ilerleme kaydetmiş olsa da, arzın bütünüyle kesilmesi ihtimali de dahil Rusya ’dan yapılacak sevkiyatlar belirsizliğini koruyor.

KRİZ, SICAK HAVA DALGASIYLA ARTIYOR

Birol ’un açıklamaları Avrupa ’nın onlarca yıldır yaşadığı en kötü enerji krizinin şiddetli sıcak hava dalgalarıyla arttığı sırada geldi. Yüksek sıcaklıklar nedeniyle evleri ve işyerlerini serin tutmak için doğalgazla üretilen elektriğe talep artıyor.

Bununla birlikte sıcak havalar rüzgar gücünü azaltırken, yükselen su sıcaklıkları nükleer santral üretimini sekteye uğrattı. Ayrıca düşen nehir seviyeleri ve düşük kömür tedariki de elektrik kaynaklarını yetersiz hale getirmeye başladı.

Bununla birlikte alternatif doğalgaz tedarikçilerine güvenmenin de yeterli olmayacağı aktarıldı.

Birol, Norveç ve Azerbaycan ellerinden geleni yapsa bile Kuzey Afrika ’dan yapılan teslimatların geçen yılın seviyelerine yakın olduğunu ve sıvılaştırılmış doğalgaz ithalatının şimdiden rekor seviyelere geldiğini söyledi.

12 MİLYAR METREKÜP TASARRUF GEREKİYOR

IEA ’ya göre önümüzdeki üç ay içinde fazladan 12 milyar metreküp veya yaklaşık 130 LNG tankeri düzeyinde tasarruf yapılması gerekiyor.

Birol, “Avrupa gaz deposunu kıştan önce yeterli seviyelere getirmeye yönelik ilk adım, Avrupa ’nın mevcut gaz tüketimini azaltmak ve tasarruf edilen gazı depoya koymak” dedi.

IEA Başkanı, “Avrupa ’yı zorlu bir kışa hazırlamak için ciddi ek kısıtlamalara ihtiyaç var” ifadelerini kullandı.

Birol, Avrupa ’nın depolama alanlarını yüzde 90 ’a kadar doldurmayı başarsa bile, Rusya ’nın sevkiyatı bütünüyle kesmesi durumunda yine de ciddi arz sıkıntısı riski olduğunu belirtti.

IEA Başkanı ’na göre depolama eşiği güvence altına alınmadan Rus akışları durursa risk daha da yükselecek.

AVRUPA ’NIN ALMASI GEREKEN ÖNLEMLER

Bu doğrultuda IEA ’nın alınmasını önerdiği önlemler şu şekilde:

– Nükleer üretimin yanı sıra geçici olarak kömür ve petrol kullanımını artırarak enerji sektöründe doğalgaz kullanımını azaltmak,

– Termik santrallerin ulusal düzeyde ve Avrupa düzeyinde işletilmesi konusunda sıkı işbirliği gibi doğalgaz ve elektrik operatörleri arasında ortak çabalar geliştirmek,

– Soğutma standartlarını ve kontrollerini belirleyerek ev elektriği talebini azaltmak. Hükümet ve kamu binaları bu konuda başı çekmeli, kampanyalar tüketiciler arasındaki davranış değişikliklerini teşvik etmeli,

– AB genelinde acil durum planlamasına ilişkin birleşik eylem.

DS Oxygen Absorber Nedir ?

DS Oksijen Emici(Oxygen Absorber); bulunduğu ortamdaki oksijeni emerek %0,1 seviyelerine indiren aktif bir paketleme çözümüdür. Ürünün görevi kullanıldığı ambalajın içindeki oksijeni emerek, gıdaların bozulmasını engellemek ve buna bağlı olarak doğal bir şekilde raf ömrünü uzatıcı bir rol oynamaktır. Oksijen Emici paketlerin amacı ambalaj içerisinde ki oksijeni emmek olduğu için, dışarıdan kesinlikle içeriye oksijen girmemesi gerekmektedir .Bu sebeple minimal gözenekleri olan kısaca bariyerli olan ve geçirgen olmayan ambalaj çeşitleriyle kullanılması zorunludur. Aksi durumda Oksijen Emici kullanmış olmanın hiçbir faydası olmayacaktır. Ambalajın ağız kısmının çok iyi kapatıldığından emin olunması gerekir.

Ürün Raf Ömrünü Uzatır.

Sağlıklı Çözüm Üretir.

Ürün Kalitenizi Arttırır.

Orjinal Tat ve Lezzeti korur.

Pars alüminyum tozu,parsbakır tozu,Pars Çinko Tozu,Pars Grafit Tozu,Pars Kurşun Tozu,Parsdemir tozu,pars kurşun oksit,pars kurşun oksit sülyen,pars kurşun oksitmürdesenk,pars fire assay flux,pars nitrik asit,pars hidroklorik asit,parssülfürik asit,pars hidrazin hidrat,pars kaolin,parssepiyolit,sunsep,sundiyo,sunmag,pars zeolit,pars 67 mangan dioksit,pars85mangan dioksit,hadjin yılan kovucu,parsvet yara tozu,pars limesülfür,nanotozlar,yemkat.com,sunshield kaolin,sunshield sıvı kaolin,parssilisyum karbür,silisyum karbür,dmr74 mangan dioksit,pars magnezyum sülfat,parsmagnezyum sülfat anhidrat,pars magnezyum sülfat monohidrat,pars magnezyumoksit,pars bakır sülfat,pars demir sülfat monohidrat,pars kalay sökücü,parsnikel sökücü,süren vollastonit tozu,pars volfram  tozu,pars molibdentozu,pars antimon oksit,pars potasyum hidroksit,pars potasyumsilikat,kimyadeposu.com,claypacks.com,demsil silikajel,demsil kil paketi,demsilnem alıcı,nemal nem alıcı,pars sodyum metabisülfit,pars sodyum bisülfat,parsmagnezyum nitrat,pars sodyum persülfat,pars kalsiyum sülfat,pars kalsiyumsülfat dihitrat,pars hayvan altlığı,pars sodyum lignosülfonat,pars madentozları,pars metal tozları,pars yem katkıları,pars nanotozlar,pars çinkooksit,sunshield sıvı kaolen,süren titanyum tozu,pars bakır oksit,demsilsilikajel,süren otocam çizik giderici,pars seryum oksit,süren ferro vanadyumtozu,pars spekülarit,süren bit-pire kovucu,süren bakır tozu,süren teknoloji,bakır tozu,keko75kalay sökücü,kaojel tarımsal kaplama jeli,serajel sera üsüt kaplama jeli,bakırtozu,nital dağlama solüsyonu,pcb test kiti,fire assay fluks,sgs,alfredkniht,bronz tozu,ironfer ağırlık tozu,demir tozu,kurşun tozu,sarı kurşunoksit,mürdesenk,pirinç tozu,ferro alaşım tozları,nanomikron.com,nanomikronmetal tozları,muskovit,kuvars tozu,silika tozu,mika tozu,kalsine kaolin,rafinesaf kaolin,meta kaolin,dmrsüren şirketler grubu,mikronize madenler,kalsiyumoksit,kalsiyum hidroksit,claypacks oksijen emici,grafit tozu,yağlı grafit,

DMRSÜREN KİMYA LTD.ŞTİ

0216 4421200-05523307100-05325466184

www.kimyadeposu.com,www.nanomikron.com, www.claypacks.com, www.nanotozlar.com,www.netyerim.net,www.metaltoz.com

hasatdergisi.com

Hakkında

Diğer Haber

10. MİLAS ZEYTİN HASAT ŞENLİĞİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Üreticileri, zeytin ve zeytinyağı tutkunlarını bir araya getirerek bölgenin benzersiz lezzetlerine ve kültürel mirasına dikkat …

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]