Anasayfa / buğday / Tarım Bakanından dikkat çeken traktör açıklaması

Tarım Bakanından dikkat çeken traktör açıklaması

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin 2019 yılındaki traktör sayısını 1940’lı yılların traktör sayıları ile karşılaştırarak vermesi dikkat çekti. Ak Parti döneminde traktör sayısının yüzde 36 arttığını belirten Bakan Pakdemirli, 2002’de ise Türkiye’de traktör sayısının 997 bin olduğunu açıkladı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bakanlığın bütçe görüşmesinde traktörle ilgili rakamlar paylaştı. 1940’larda Türkiye’de traktör sayısının 1070 olduğunu, 1970’li yıllarda ise 105 bin olduğunu belirterek, “2002’de 997 bin traktör var. 2019’da 1 milyon 355 bin traktör var. Bizim dönemimizde traktör sayısı yüzde 36 artmıştır” dedi.

Açıklanan buğday taban fiyatıyla ilgili olarak da üreticinin hakkını savunduklarını dile getiren Pakdemirli, “Buğdayla ilgili dünya fiyatları 160 dolarken bu sene biz 182 dolar açıkladık, daha sonra kurda hareketlenme oldu bunu kabul etmek lazım ama biz üreticinin hakkını savunuruz.” dedi.

Hakkında ali anatas

Diğer Haber

Uygulama 2025’te başlıyor! Bakanlık, vatandaşın işlemediği tarım arazilerini kiraya verecek

Tarım ve Orman Bakanlığı, tarım arazilerinin daha verimli kullanılması ve kullanılamayan arazilerin de üretime kazandırılması amacıyla yol haritasını oluşturdu. Bu kapsamda vatandaşın atıl halde bekleyen arazileri bakanlık eliyle başkalarına kiralanacak, gelir ise toprak sahibinin hesabına yatırılacak. İlk kiralama ise 2025'te yapılacak.

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]