Anasayfa / Genel / Şifa kaynağı Bamya Suyu..

Şifa kaynağı Bamya Suyu..

Bazı sebzelerin kendilerini tüketsek de sularının şifalı olduğunu bilmeyiz. Soğan suyu, limon suyu gibi suların yanında bamya suyu da günümüzde popüler olmaya başlayan sebze suları arasındadır. Bamya geçmişten günümüze uzun yıllardır mutfaklarda ve tıbbi amaçla kullanılan bir sebzedir. Yüksek oranda C ve K vitaminleri içeren bamya sindirimi rahatlatır, mide ve bağırsakların korunmasına yardımcı olur.

Şeker hastalığı birçok kişinin kabusu gibidir. Bu rahatsızlık vücuttaki diğer organları etkileyerek diğer organların da rahatsızlanmasına sebep olabilir. Bu yüzden diyabet tedavisi oldukça büyük önem taşır. Bamya suyu ile yüksek şekeri düşürmek mümkündür. 2 hafta gibi bir süre düzenli olarak tüketildiğinde şekerin düşmesine yardım eder.

Diyabet rahatsızlığı nedeniyle özellikle böbrekler çok etkilenir. Böbrek hastalığına yakalanan kişiler kontrol edildiğinde neredeyse yarısı şeker hastalığı sonucu böbrek hastalığına yakalanmıştır. Bamya suyu vücuttaki şeker oranını normal bir seviyede tutarak böbreklere etki etmesini engeller. Yapılan bir çalışmaya göre bamya tüketen kişilerde tüketmeyenlere göre daha az diyabet ve böbrek rahatsızlığı gözlemlenmiştir.

Şeker hastalığının etkilediği diğer bir  organımız ise kalptir. Şeker hastalığı tedavi edilmezse kalp için de zararlı hale gelebilir. 2008 yılının nisan ayında yapılan bir çalışmaya göre bamya tüketen kişilerin tüketmeyen kişilere göre yüzde 10 daha az kalp hastalığına yakalanma oranı olduğu ortaya çıkmıştır.

Deneysel Biyoloji Amerikan Dernekleri Federasyonu Dergisinde yayınlanan bir çalışmaya göre bamya özünün kolesterolü düşürdüğü belirtilmiştir.

Bu şifalı su solunum yolu rahatsızlıklarına karşı fayda sağlar. Mukoza iltihabını tedavi etmeye yardımcı olur. Öksürük ve boğaz ağrısına da iyi gelir. Bu etkiler için bamyalar suyun içinde kaynatılır ve bamyalar alındıktan sonra kalan su ılık hale geldiği zaman içilir.

Bamya SuyuKarın ağrısı ve ishal durumlarında da fayda sağlar. Lif açısından zengin olan bamyanın suyu içildiğinde bağırsaklara iyi gelir, bağırsakları düzenler. İshalin yanı sıra kabızlığa da iyi gelir.

Cilt için de oldukça faydalı bir sebzedir. Bamya suyu ile cilt nemlendirilir. Kuru cilde sahip kimseler bu şifalı sebzenin suyu ile ciltlerini nemlendirebilir. Ciltteki kaşıntılara da yarar sağlar. Düzenli tüketilirse kandaki kandaki yabancı maddeleri ve antioksidanları arındırır. Bunun sonucunda ciltte akne ve sivilce oluşumlarını önler.

Anemi yani kansızlık rahatsızlığı olan kişiler bu sebzenin suyu ile şifa bulabilir. Bamya suyu daha fazla alyuvar üretimine yardımcı olur. İçeriğinde alyuvar üretimini destekleyici A ve C vitaminleri ile magnezyum bulunur. Ayrıca birçok vitamin ve mineral de içerir.

Bağışıklık sistemimiz güçlenince hastalıklara karşı vücut direncimiz artar. Bunun sonucunda da kolay kolay hasta olmayız. Hele ki grip ve nezle gibi hastalıklara karşı vücudumuz daha iyi mücadele verir. Bamya suyu yüksek oranda C vitamini içermesi sebebiyle bağışıklık sistemini güçlendirir ve hastalıklara yakalanmayı önler.

Kemikleri güçlendirerek güçlü bir kemik yapısına sahip olmayı sağlar. Hamilelik esnasında da tüketilirse hem anne hem de çocuk için büyük fayda sağlar. Osteoporoz yani kemik erimesini de engellemeye yardım eder.

Astım rahatsızlığı olan kişiler için de oldukça faydalıdır. Astımı olan kişilerin rahatlamasına yardım eder.

Bir bardağın içine su doldurun. 2-3 adet orta boy bamyayı dilimleyin. Dilimlediğiniz bamyaları suyun içine koyun. Bardağın ağzını kapayın ve bir gece bu şekilde bekletin. Ertesi sabah kahvaltı etmeden önce bamya dilimlerini bardaktan çıkararak kalan suyu için. Yaklaşık 15 gün düzenli olarak bu şekilde bu suyu hazırlayarak içerseniz yüksek şekeri düşürmeniz olasıdır.

Hasatdergisi.com

Hakkında Çiğdem Gkhüseyinoğlu

Diğer Haber

Trakya’da Kanolayı kuraklık vurdu

Trakya’nın sarı altın çiçeği kanola, bölge yağış alamayınca yaşanan kuraklığa yenik düştü. Ayçiçeğine alternatif olarak …

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]