Anasayfa / Ekonomi / PUİS: ”Çiftçilerimize mazot desteği vergi iadesi şeklinde verilsin”

PUİS: ”Çiftçilerimize mazot desteği vergi iadesi şeklinde verilsin”

Petrol Ürünleri İşverenler Sendikasınca (PÜİS), çiftçilere yarından itibaren verilecek mazot desteğine ilişkin yazılı bir açıklamada bulundu.

Çiftçilerin mazot maliyetinin yarısının devlet tarafından karşılanmasının desteklendiği vurgulanan açıklamada, ürünün ekiminden, tarladan kaldırılmasına kadar her aşamada kullanılan mazotun, çiftçiler için çok önemli bir maliyet kalemi olduğu belirtildi.

“Bunun artırılarak devam ettirilmesi çok önemli bir adım. Cumhurbaşkanımızın 20 Şubat’ta Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde Çiftçilerimiz Milletin Evinde Cumhurbaşkanımız ile Buluşuyor programında yaptığı konuşmada, 23 Şubat’tan itibaren çiftçilerin mazot maliyetinin yarısının devlet tarafından ödeneceğine yönelik açıklamasını akaryakıt bayileri olarak yürekten destekliyoruz” denilen açıklamada şunlar yer aldı:

“Bugüne kadar tarım sektörüne 81 ilde, 921 ilçede ve binlerce köyde, yılın 365 günü, günün 24 saati en iyi hizmeti sunan akaryakıt bayileri olarak beklentimiz, çiftçilerimizin kullanacağı mazotun akaryakıt istasyonlarından alınması ve çiftçilerimize mazot desteğinin vergi iadesi şeklinde verilmesidir. Ayrıca denizcilik ve havacılık sektörlerinin gelişmesi için deniz ve hava taşıtlarına verilen ÖTV’siz yakıtların amacı dışında illegal olarak piyasada pazarlanması sonucunda devlet hazinemizin uğradığı vergi kaybının önlenmesi için bu sektörlere verilen desteğin de vergi iadesi şeklinde olması gerektiğini düşünüyoruz.”(Dünya)

Hasatdergisi.com

Hakkında Çiğdem Gkhüseyinoğlu

Diğer Haber

Son Dakika: Milli Savunma Bakanı Güler’den 5. kara harekatı sinyali: Terör örgütünün tüm tesis ve faaliyetleri bundan sonra meşru hedefimizdir

Son dakika: Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Ankara'daki bombalı terör saldırısında yaralanan polislere ve Kayseri'de şehit edilen veterinere ilişkin konuşan Bakan Güler, terörle mücadelede kararlılık mesajı verdi. "Suriye ve Irak'ta PKK/KCK, PYD/YPG'nin tüm tesis ve faaliyetleri bundan sonra meşru hedefimizdir." diyen Bakan Güler'in dikkat çeken çıkışı, akıllara "Suriye'nin kuzeyine 5. kara harekatı mı geliyor?" sorusunu getirdi.

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]