Anasayfa / meyve / Manisa Ovasın’da renk cümbüşü!

Manisa Ovasın’da renk cümbüşü!

Manisa Ovasına serilen binlerce ton üzüm renk cümbüşü oluşturdu.

Üzümler serildi İstanbul-İzmir yolu rengarenk oldu Üzümün yeşilden kahverengiye doğru renk geçişleri drone ile görüntülendi Manisa’nın dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümleri kurutulmaya devam ederken Manisa Ovasına serilen üzümler rengarenk görüntüler oluşturdu

Bu sene üzüm fiyatlarının açıklanmasının geciktiğini kaydeden üreteciler bağbozumunun neredeyse tamamlanmak üzere olduğunu ancak hala fiyatların açıklanmamasının kendilerini zor durumda bıraktığını söyledi

Manisa’nın dünyaca ünlü çekirdeksiz Sultani üzümleri kurutulmaya devam ederken Manisa Ovasına serilen üzümler rengarenk görüntüler oluşturdu. Üzümün yeşilden kahverengiye doğru renk geçişleri drone ile görüntülendi. Bu sene üzüm fiyatlarının açıklanmasının geciktiğini kaydeden üreteciler bağbozumunun neredeyse tamamlanmak üzere olduğunu ancak hala fiyatların açıklanmamasının kendilerini zor durumda bıraktığını söyledi.

Türkiye’nin üzüm ambarı olarak bilinen Manisa’da, bağlardan kesilerek kurutmak için sergilere serilen üzümler Manisa ovasında rengarenk görüntüler oluşturdu. Yaklaşık 800 bin dekara yakın alanda ortalama 300 bin ton üretilen çekirdeksiz Sultani kuru üzüm, Almanya, İngiltere ve Japonya başta olmak üzere 90’dan fazla ülkeye ihraç ediliyor.

Üzümler 10-11 gün içinde kuruyor

Her yıl Türkiye ekonomisine 500 milyon dolardan fazla gelir kazandıran çekirdeksiz Sultaniye üzümünün yüzde 85’inin üretildiği Manisa’da hasat edilen üzümler onlarca metrelik sergilerde kurutuluyor. 800 bin dekara yakın alanda 50 binden fazla ailenin geçimini sağladığı üzüm için hummalı çalışma devam ediyor. Sabahın ilk ışıklarıyla bağlardan toplanan yaş üzümler, potasyum ve zeytinyağlı karışıma batırıldıktan sonra metrelerce uzunluktaki sergilerde kurutulmaya bırakılıyor. Güneş ışınlarının yakıcı etkisiyle sarı renkten kahverengiye doğru dönen üzümler, adeta görsel bir şölen sunuyor. Özellikle İzmir-İstanbul yolu üzerinde bulunan üzüm bağlarının kurutma alanına serilen üzümler, yolu kullanan sürücü ve yolcular tarafından da ilgiyle izleniyor. Hava şartlarına göre yaklaşık 10-11 gün içinde ihracata uygun standartlarda kuruyan üzümler, işleme ve paketleme tesislerine gönderiliyor. Buradaki işlemlerin ardından üzümler Almanya, İngiltere, Hollanda ve Japonya başta olmak üzere 90’dan fazla ülkeye ihraç ediliyor.

“Fiyat açıklaması gecikti”

Manisa’nın Saruhanlı ilçesi Yılmaz Mahallesinde üzüm üreticisi olan Sinan Dışkaya, “Sürecimiz iyi gidiyor. Fiyatın açıklanmasında geç kalındığını düşüyoruz. Hasat yaklaşık bir hafta içinde bitecek üzüm kaldırmalarına başladık. Fiyat açıklaması gecikti. Bizim beklentimiz 16-17 Lira arasında. Maliyetler, gübre olsun mazot olsun aşırı yükseldi. Bunlar bizim için hep külfet. Bu şekilde devam etmeye çalışıyoruz.” dedi.

“Bizim düğünümüz, bayramımız”

Bir yıllık sürecin sonunda üzümlerin kurumaya başlamasıyla birlikte adeta düğün yaptıklarını kaydeden Dışkaya şunları söyledi: “Banmış üzümler yaklaşık 10-11 gün gibi kuruyor, natürel dediğimiz ilaçlanmamış üzümler 18-19 günde kuruyor. Bizim artık düğünümüz bayramımız desek yeri var. Fiyatlar da iyi olduğu zaman daha da güzel olacak. Bu işi devam ettireceğiz Allah’ın izniyle.

 

 

Magnezyum Oksit (Kostik Kalsine) Nedir?
Manyezitin 700- 1200 o C ısıda kavrulmasıyla %2,7 CO 2  kapsayan kostik kalsine manyezit elde
edilir. Hayvan yeminden uranyum karbonat liç sistemlerine kadar geniş bir kullanım alanı vardır.
Oksiklorit veya sorel çimentosu yapımında, suni ipek, suni gübre, kimya endüstrisi vb. de
kullanılır.
      Tarım endüstrisinde, ince tarım seklinde hayvan yemine katılarak: iri taneliler gübre
endüstrisinde
      kok oluşturmayan ince tozlar pastörize tossuzlaştırma malzemesi olarak.
      İnşaat endüstrisinde; askı taban, izolasyon inşaat blokları ve hafif yapı elemanı
olarak.
      İlaç endüstrisi ve tıpta,
      Genel kimya endüstrisinde; magnezyum bileşiklerinin üretimini başlangıç malzemesi
olarak.
      Lastik ve plastik endüstrisinde; stabilizatör madde vulkanizör madde olarak.
      Kâğıt endüstrisinde.
      Otomotiv yağlama yağlarında; hızlı çalışan motorlar için etkin olarak asitlerin
nötrleştirilmesinde katkı maddesi olarak.
      Uranyum cevherlerinden uranyum oksit eldesindeki karbonat devrelerinde absorbent
ve katalizör olarak kullanılmaktadır.
DMRSÜREN KİMYA LTD ŞTİ
0216 4421200-0552 3307100-0532 5466184
www.kimyadeposu.com

Hasatdergisi.com

Hakkında seldahasat

Diğer Haber

Kütahya’da kızılcık üretimi düştü, fiyatlar ikiye katlandı!

Kütahya’nın Hisarcık ilçesinde kızılcık üretiminin düşmesi üzerine fiyatlar 20 TL’ye kadar yükseldi. Kızılcık fiyatlarının yükselmesini …

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]