Anasayfa / Ekonomi / Kuzey Kutbu’nda sıcaklıklar normalin 40 derece üstüne çıktı! Rekor erime sonrası teyakkuza geçtiler

Kuzey Kutbu’nda sıcaklıklar normalin 40 derece üstüne çıktı! Rekor erime sonrası teyakkuza geçtiler

Kuzey yarımkürede bahar gelip sıcaklıklar yükselmeye başladığında, yıllık Arktik donma mevsimi sona erer. Kış ayları boyunca büyüyen Arktik deniz buzu, yılın zirvesine Şubat veya Mart aylarında ulaşır ve ardından erimeye başlar.

Bu süreç bilim insanları tarafından uydular aracılığıyla izlenir ve elde edilen verilerle buz tabakasının kışın ulaştığı maksimum boyut belirlenir ve kaydedilir. Böylece deniz buzunun sağlığı izlenir.

Bu ayın başlarında, atmosferik nehir olarak bilinen bir hava olayı, sıcaklık ve nemi Pasifik’ten Antarktika Okyanusu’na taşıyarak yağışları tetikledi ve kar erimesinin artmasına neden oldu. Nemli hava daha fazla ısıyı koruyarak tüm Antarktika’daki sıcaklıklardaki artışı hızlandırdı. Mevcut sıcaklık normalin yaklaşık 4,8°C üzerinde.
Şubat ayında Antarktika’daki en düşük buz miktarını kaydedildi.

Kuzey Kutbu’nda, Kuzey Kutbu çevresindeki bölgeler şu anda erime noktasında veya buna yakın, bu da yılın bu zamanı için oldukça sıra dışı bir durum.

Bu değişikliklerin vahşi yaşam üzerinde kısa vadeli olumsuz bir etkisi öngörülmese de bilim insanları uzun vadeli etkileri konusunda endişeli olduklarını ifade ettiler.

Tekrar eden ve etkisi yoğunlaşan bu sıcak hava dalgalarının iklim değişikliğinin ciddi bir habercisi olduğu düşünülüyor.

Kalsiyum Oksit Nedir?

Kalsiyum oksit, kireç taşının yüksek sıcaklıkta erimesi ve karbondioksitin uzaklaştırılmasıyla elde edilmektedir. Bu şekilde üretilen kalsiyum oksit, güçlü bir aşındırıcı olarak kullanılmaktadır. Alkalik bir katı yapısına sahiptir. Su içinde tepki vererek çözülmektedir. Su içerisinde kalsiyum hidroksit haline dönmektedir. Kalsiyum oksidin erime noktası ise 2.572 santigrat derecedir.

Kalsiyum Oksit Nerelerde Kullanılır?

Kalsiyum oksidin kullanılmakta olduğu çeşitli alanlar bulunmaktadır. Bu alanların başında atık su arıtma ve çimento üretimi gelmektedir. Kalsiyum oksit, tuğla ve taşlar üzerinde yapışma özelliğine sahip olduğu için çimento üretiminde en önemli malzemeler arasında bulunmaktadır. Diğer yandan kalsiyum oksit, mühendislik alanında da kullanılmaktadır. Kimyasal yem stoklarında da kalsiyum okside yer verilmektedir.

EN UYGUN FİYATLARLA DMRSÜREN KİMYA’DA

Pars alüminyum tozu,pars bakır tozu,Pars Çinko Tozu,Pars Grafit Tozu,Pars Kurşun Tozu,Pars demir tozu,pars kurşun oksit,pars kurşun oksit sülyen,pars kurşun oksit mürdesenk,pars fire assay flux,pars nitrik asit,pars hidroklorik asit,pars sülfürik asit,pars hidrazin hidrat,pars kaolin,pars sepiyolit,sunsep,sundiyo,sunmag,pars zeolit,pars 67 mangan dioksit,pars85 mangan dioksit,hadjin yılan kovucu,parsvet yara tozu,pars lime sülfür,nanotozlar,yemkat.com,sunshield kaolin,sunshield sıvı kaolin,pars silisyum karbür,silisyum karbür,dmr74 mangan dioksit,pars magnezyum sülfat,pars magnezyum sülfat anhidrat,pars magnezyum sülfat monohidrat,pars magnezyum oksit,pars bakır sülfat,pars demir sülfat monohidrat,pars kalay sökücü,pars nikel sökücü,süren vollastonit tozu,pars volfram tozu,pars molibden tozu,pars antimon oksit,pars potasyum hidroksit,pars potasyum silikat,kimyadeposu.com,claypacks.com,demsil silikajel,demsil kil paketi,demsil nem alıcı,nemal nem alıcı,pars sodyum metabisülfit,pars sodyum bisülfat,pars magnezyum nitrat,pars sodyum persülfat,pars kalsiyum sülfat,pars kalsiyum sülfat dihitrat,pars hayvan altlığı,pars sodyum lignosülfonat,pars maden tozları,pars metal tozları,pars yem katkıları,pars nanotozlar,pars çinko oksit,sunshield sıvı kaolen,süren titanyum tozu,pars bakır oksit,demsil silikajel,süren otocam çizik giderici,pars seryum oksit,süren ferro vanadyum tozu,pars spekülarit,süren bit-pire kovucu

DMRSÜREN KİMYA LTD.ŞTİ

05523307100-05325466184

www.kimyadeposu.com

www.claypacks.com

www.nanotozlar.com

www.netyerim.net

www.hasatdergisi.com

Hakkında

Diğer Haber

10. MİLAS ZEYTİN HASAT ŞENLİĞİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Üreticileri, zeytin ve zeytinyağı tutkunlarını bir araya getirerek bölgenin benzersiz lezzetlerine ve kültürel mirasına dikkat …

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]