KRT TV’de Maaş Direnişi Haberlerine Mahkeme Sansürü Geldi

KRT TV’de gazetecilerin maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle başlattıkları protestolarla ilgili haberlerin, İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği kararıyla erişime engellendiği ortaya çıktı.

EngelliWeb’in aktardığına göre, mahkeme 18 Temmuz 2025 tarihli ve 2025/7288 sayılı kararıyla çok sayıda internet içeriğine erişim engeli getirdi. Kararın gerekçesi ise yine “milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması” oldu.

Erişime engellenen içeriklerde, KRT TV’nin sahibi Fırat Bozfırat’ın çalışanlara uzun süredir maaş ödemediği, bu nedenle gazetecilerin 4 Haziran’da iş bırakma kararı alarak kanal önünde protesto başlattıkları bilgileri yer alıyordu. Ayrıca Bozfırat’ın hükümete yakın çevrelerle olan ilişkilerine de haberlerde dikkat çekilmişti.

KRT çalışanları, 28 Mart’tan bu yana maaşlarını alamadıkları gerekçesiyle başlattıkları eylemi 20 gün boyunca sürdürmüş, “KRT işçisi kazanacak” pankartlarıyla seslerini duyurmaya çalışmıştı. Protestolar sırasında güvencesiz çalışma koşulları ve medyada artan hak ihlalleri de sıkça gündeme getirilmişti.

Diğer Haber

BESDBİR: Türkiye’de Piliç Eti Avrupa ve ABD’den Daha Ucuz

Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçıları Birliği Derneği (BESDBİR), son günlerde kamuoyunu meşgul eden piliç eti …