Projenin uygulanması ile ilgili toplantıda konuşan Eğitim ve Yayın Dairesi Proje Yürütücüsü Murat Mengüloğlu sunum yaparak, hümik asidin organik madde oluşturmasındaki önemine işaret etti. Mengüloğlu, “Bir santimetre toprağın oluşması bin yıl sürer. Bu nedenle, toprak kaybını önlemek ve çölleşmeye karşı mücadelede yenilikçi tarım uygulamaları büyük önem taşımaktadır” dedi. Mengüloğlu, sahte ürünler konusunda da dikkatli olunması gerektiğini ifade etti.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Süreyya Can da projenin çevre dostu tarım uygulamalarını yaygınlaştırmayı hedeflediğini belirtti. Can, “Muğla’daki 6 ilçede 11 önder üreticiye destek sağlandı. Ayrıca, toprağın analizi ile ilgili Muğla’daki üreticilere önemli bir fırsat sunuluyor. Muğla’da 100. Yıl Toprak, Yaprak ve Sulama Suyu Analiz Laboratuvarı sayesinde, üreticilerimize yalnızca 175 TL katkı payı ile toprak analizleri yapılmaktadır” dedi.

Proje kapsamında bugüne kadar 40 ilde 4 bin dönüme yakın arazide uygulanması için 30 bin litrelik hümik asit üreticilere teslim edildi.