Anasayfa / Ekonomi / Fırına destek vermeyin yoksula ekmek verin

Fırına destek vermeyin yoksula ekmek verin

Dar gelirli vatandaşların ucuz ekmek alabilmesi için Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) üzerinden fırınlara sağlanan ucuz un desteğinin, zenginlere gittiği ortaya çıktı. Tohum Platformu Kurucusu Mine Ataman, devlet destekli ucuz ekmeğin yarısını ihtiyaç sahiplerinin, kalanını da hiçbir desteğe ihtiyacı bulunmayan orta ve üst gelir gruplarının tükettiğini söyledi.

UCUZ DEĞİL BEDAVA EKMEK

Ataman, kamu kaynağının gerçek yoksullara ulaşabilmesi için fırınlara ucuz un yerine yoksula doğrudan bedava ekmek veren modele geçilmesini istedi.

Ataman, fırınların devlet desteğiyle aldıkları ucuz undan 200 gramlık ucuz somun ekmeği ürettiklerini belirtti. Türkiye ’de günde yaklaşık 100 milyon ekmek üretildiğini kaydeden Ataman, “Bunun 60 milyonu normal beyaz ekmek. Beyaz ekmek sadece geliri düşük olanların yediği bir ekmek değil. Somun ekmeğini zengin-fakir herkes yiyor. Dolayısıyla devletin ekmeğe sağladığı desteğin yarısı, hiç ihtiyaçları ve talepleri olmadığı halde zenginlere gidiyor. Üstelik ucuz unun somun dışında diğer pahalı ekmeklerde kullanılıp kullanılmadığı da kontrol edilemiyor” dedi.

FIRINCILAR DA ŞİKAYETÇİ

Ataman, zengin-fakir herkese ucuz ekmek vermek yerine, aynı kaynakla gelir durumu uygun olmayan gerçek ihtiyaç sahiplerine ekmeğin bedava verilebileceğini söyledi. Mevcut uygulamadan fırıncıların da memnun olmadığını belirten Ataman, “Fırıncılar, ‘Ekmek fiyatları serbest bırakılsın, geliri düşük hanelere biz de bedelsiz ekmek vermeye razıyız ’ diyor. Fırıncılar, zenginin ekmeğinin finanse edilmesi yüzünden ekmeği gerçek maliyetlerle satamadıklarından yakınıyorlar” açıklaması da yaptı.

Mine Ataman

Ekmeğin maliyeti 4.5 TL

Tohum Platformu Kurucusu Mine Ataman, daha önce 50 kiloluk unu 260 liradan fırınlara satmaları karşılığında un sanayicilerine tonu 3 bin 600 liradan buğday verildiğini hatırlattı. Şimdi ise buğdayın tonu 4 bin 500 liradan verilen sanayicinin bir çuval unu 325 liradan satmasının istendiğini söyleyen Ataman, “Bu, çuval başına 65 lira zam demek. Nakliye ile birlikte maliyet 350 lira. Bugün 200 gramlık ekmeğin maliyeti 4.5 liraya ulaştı ve maalesef her gün daha da artıyor” diye konuştu.

DS Oxygen Absorber Nedir ?

DS Oksijen Emici(Oxygen Absorber); bulunduğu ortamdaki oksijeni emerek %0,1 seviyelerine indiren aktif bir paketleme çözümüdür. Ürünün görevi kullanıldığı ambalajın içindeki oksijeni emerek, gıdaların bozulmasını engellemek ve buna bağlı olarak doğal bir şekilde raf ömrünü uzatıcı bir rol oynamaktır. Oksijen Emici paketlerin amacı ambalaj içerisinde ki oksijeni emmek olduğu için, dışarıdan kesinlikle içeriye oksijen girmemesi gerekmektedir .Bu sebeple minimal gözenekleri olan kısaca bariyerli olan ve geçirgen olmayan ambalaj çeşitleriyle kullanılması zorunludur. Aksi durumda Oksijen Emici kullanmış olmanın hiçbir faydası olmayacaktır. Ambalajın ağız kısmının çok iyi kapatıldığından emin olunması gerekir.

Ürün Raf Ömrünü Uzatır.

Sağlıklı Çözüm Üretir.

Ürün Kalitenizi Arttırır.

Orjinal Tat ve Lezzeti korur.

Pars alüminyum tozu,parsbakır tozu,Pars Çinko Tozu,Pars Grafit Tozu,Pars Kurşun Tozu,Parsdemir tozu,pars kurşun oksit,pars kurşun oksit sülyen,pars kurşun oksitmürdesenk,pars fire assay flux,pars nitrik asit,pars hidroklorik asit,parssülfürik asit,pars hidrazin hidrat,pars kaolin,parssepiyolit,sunsep,sundiyo,sunmag,pars zeolit,pars 67 mangan dioksit,pars85mangan dioksit,hadjin yılan kovucu,parsvet yara tozu,pars limesülfür,nanotozlar,yemkat.com,sunshield kaolin,sunshield sıvı kaolin,parssilisyum karbür,silisyum karbür,dmr74 mangan dioksit,pars magnezyum sülfat,parsmagnezyum sülfat anhidrat,pars magnezyum sülfat monohidrat,pars magnezyumoksit,pars bakır sülfat,pars demir sülfat monohidrat,pars kalay sökücü,parsnikel sökücü,süren vollastonit tozu,pars volfram  tozu,pars molibdentozu,pars antimon oksit,pars potasyum hidroksit,pars potasyumsilikat,kimyadeposu.com,claypacks.com,demsil silikajel,demsil kil paketi,demsilnem alıcı,nemal nem alıcı,pars sodyum metabisülfit,pars sodyum bisülfat,parsmagnezyum nitrat,pars sodyum persülfat,pars kalsiyum sülfat,pars kalsiyumsülfat dihitrat,pars hayvan altlığı,pars sodyum lignosülfonat,pars madentozları,pars metal tozları,pars yem katkıları,pars nanotozlar,pars çinkooksit,sunshield sıvı kaolen,süren titanyum tozu,pars bakır oksit,demsilsilikajel,süren otocam çizik giderici,pars seryum oksit,süren ferro vanadyumtozu,pars spekülarit,süren bit-pire kovucu,süren bakır tozu,süren teknoloji,bakır tozu,keko75kalay sökücü,kaojel tarımsal kaplama jeli,serajel sera üsüt kaplama jeli,bakırtozu,nital dağlama solüsyonu,pcb test kiti,fire assay fluks,sgs,alfredkniht,bronz tozu,ironfer ağırlık tozu,demir tozu,kurşun tozu,sarı kurşunoksit,mürdesenk,pirinç tozu,ferro alaşım tozları,nanomikron.com,nanomikronmetal tozları,muskovit,kuvars tozu,silika tozu,mika tozu,kalsine kaolin,rafinesaf kaolin,meta kaolin,dmrsüren şirketler grubu,mikronize madenler,kalsiyumoksit,kalsiyum hidroksit,claypacks oksijen emici,grafit tozu,yağlı grafit,

DMRSÜREN KİMYA LTD.ŞTİ

0216 4421200-05523307100-05325466184

www.kimyadeposu.com,www.nanomikron.com, www.claypacks.com, www.nanotozlar.com,www.netyerim.net,www.metaltoz.com

hasatdergisi.com

Hakkında

Diğer Haber

10. MİLAS ZEYTİN HASAT ŞENLİĞİ İÇİN GERİ SAYIM BAŞLADI

Üreticileri, zeytin ve zeytinyağı tutkunlarını bir araya getirerek bölgenin benzersiz lezzetlerine ve kültürel mirasına dikkat …

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]