Yaklaşık 2 milyon 391 bin memur emeklisi, dul ve yetim temmuz zammı ile enflasyon farkından oluşan zam farkına nihayet kavuşuyor. Kurban Bayramı öncesinde ödeneceği söylenerek büyük bir beklenti yaratılmasına rağmen yaklaşık bir aylık dönemi zamsız geçirmek zorunda bırakılan memur emeklilerine hak ettikleri zam farklarının 28 Temmuz Perşembe günü ödeneceği öğrenildi. SÖZCÜ ’ye bilgi veren Çalışma Bakanlığı yetkilileri, “Fark ödemesi için çalışmalar sürüyor. Belki Hasat Dergisi önce, belki Hasat Dergisi sonra olur ama biz 28 Temmuz gibi ödemiş olacağımızı öngörüyoruz” dedi.
ÖDEMELER 3 FARKLI DÖNEMDE
Zam farkları, temmuzun 1 ’i ile 5 ’i arasında emekli aylıklarını zamsız alan tüm memur emeklileri ile hak sahiplerine ödenecek. Temmuz başında örneğin 5 bin lira zamsız emekli aylığı alan bir memur emeklisinin hesabına 2 bin 85 lira zam farkı yatırılacak.
Memur, memur emeklileri ile eski SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş ve aylık ödemeleri birbirinden tamamen farklı tarihlerde yapılıyor. Devlet memurları maaşlarını her ayın 15 ’inde alıyor. Memur emeklileriyle dul ve yetimlerinin ödemeleri ise her ay, 2 ayda 1 ya da 3 ayda 1 şeklinde olmak üzere 3 farklı dönemde gerçekleştiriliyor. Bu dönemlerde yapılan ödemeler ise sicil numaralarına göre ayın 1 ’i ile 5 ’i arasında hesaplara yatıyor. Eski ismi SSK ve Bağ-Kur olan işçi, esnaf ve çiftçi emeklilerinin aylıkları ise yine sicil numaralarına göre her ayın 18 ile 24 ’ü arasında kalan 7 güne dağıtılarak ödeniyor.
Bayram öncesi başlandı
Bu yıl Kurban Bayramı nedeniyle memurların maaş ödemesi öne çekilerek 8 Temmuz ’da yapıldı. Böylece memurlar bayram öncesinde yüzde 41.69 zam ve enflasyon farkının da eklendiği yeni zamlı maaşlarına kavuşmuş oldular. İşçi, esnaf ve çiftçi emekli aylıkları da yüzde 42.35 ’lik TÜFE farkı eklenerek 18 Temmuz ’dan itibaren ödenmeye başlandı. Zamma bir tek memur emeklileri kavuşamadı.
Memur emeklisi hüsrana uğradı
Memur emeklilerinin aylıkları her ayın 1 ’ile 5 ’i arasında ödeniyor. Normalde her 6 ayda bir memur emeklileri enflasyon açıklanmadan önce aylıklarını alıyor, zam farkları ise hır yıl ocak ve temmuz aylarının 27-28 ’inci gününde ödeniyordu. Bu yıl farkların bayramdan önce ödeneceğine ilişkin açıklamalar yapılınca memur emeklilerinde büyük bir beklenti oluştu. Temmuz ’un 1 ’i ila 5 ’inde aylıklarını zamsız alan emekliler bayramda bekledikleri zam farklarını alamayınca büyük bir hüsran yaşadı.
FERRO ALAŞIM TOZLARI VE KULLANIM ALANLARI
–Ferro Molibden Tozu: Otomobiller, ağır kamyonlar, köprüler ve üst geçitler, inşaat vinçleri, büyük miktarda gerilime dayanım gereken veya iyi bir mukavemete ihtiyaç duyulan diğer tüm yapılarda kullanılan çelik üretimi için kullanılır.
–Ferro Wolfram Tozu: Ferro Tungsten esas olarak herhangi bir alaşımın erime noktasını arttırmak için kullanılır ve bu nedenle Havacılık, Döküm ve Kaynak Elektrot gibi çeşitli uygulamalar için uygundur. Elektrotlar içinde, Ferro Tungsten esas olarak Sert Dolgu Elektörleri ve hatta Sert Dolgu Borulu Elektrotların üretimi için kullanılır.
-Ferro SilisyumTozu: Ferrosilisyum, çelik ürün kalitesini geliştirmek için sıvı metalde oksijeni gidermek amacıyla alaşım elementi olarak kullanılır. Silisyum temel olarak mukavemet ve aşınma direnci, esneklik (yay çelikleri), korozyon direnci (ısıya dayanıklı çelikler) ve düşük elektriksel iletkenlik ve mıknatıssal büzülme (elektriksel çelikler) özelliklerini arttırır. Düşük Al içerikli Standart FeSi, Yüksek Saflıktaki FeSi ve düşük karbonlu FeSi ürünleri, transformatör/motor, rulman, darbe emici, araç lastiklerinde çelik kord bezi ve paslanmaz çelik imalatında kullanılan özel kalitede çeliklerin üretiminde kullanılmaktadır.
–Ferro Krom LCTozu: Düşük Karbonlu Ferro Krom, Karbon yüzdesini Karbon seviyelerini etkilemeksizin ayarlanması gereken çelik içine eklenir. Düşük Karbonlu Ferro Krom Toz, Kaynak Elektrotları ve Çubuk Elektrotları gibi seveal uygulamalarda kullanılır.
–Ferro TitanyumTozu: Ferro Titanyum, Kükürt, Karbon, Oksijen ve Azot ile son derece reaktif olduğu için Çelik Üretiminde Temizlik Maddesi olarak kullanılır. Ayrıca deoksidasyon, kükürt giderme ve denitrifikasyon için kullanılır. Ferro Titanyum, Kaynak Elektrotları ve Yangın İşleri uygulamalarında da kullanılır.
–Ferro VanadiumTozu: Ferro Vanadyum, alkalilere ve ayrıca sülfürik ve hidroklorik asitlere karşı stabilite sağlar. Ferro Vanadyum, Çeliğe Karşı Korozyonun Önlenmesine de Yardımcı Olur. Aynı zamanda Çelik, Döküm ve Kaynak malzemelerinin Çekme Dayanımının arttırılmasına da yardımcı olur.
DMRSÜREN KİMYA LTD.ŞTİ 0216 4421200-05523307100-05325466184www.kimyadeposu.com,www.nanomikron.com, www.claypacks.com, www.nanotozlar.com,www.netyerim.net,www.metaltoz.com
hasatdergisi.com