Gaziantep‘te halkın sofralarının temel öğesi olan ekmek fiyatlarında ciddi bir zam yolda.
Hâlihazırda 10 TL‘den satılan somun, pide ve tırnaklı ekmeklerin fiyatının önümüzdeki günlerde 13,5 TL’ye çıkması bekleniyor. Bu yüzde 35’ten fazla bir artış anlamına gelirken, şehirde hem tüketiciler hem de esnaflar şaşkınlık içinde. Gaziantep’te Ekmek Fiyatları Artıyor: 10 TL’lik Ekmek 13,5 TL Oluyor Fırıncılar, artan üretim maliyetlerini gerekçe göstererek ekmek fiyatlarında zam yapılmasını talep etti.
Edinilen bilgilere göre, özellikle un, maya, doğalgaz ve işçilik giderlerindeki yükselişler zam kararının ana sebebi olarak öne çıkıyor. Yeni tarifeyle birlikte 200 gramlık bir somun ekmek 10 TL’den 13,5 TL’ye yükselecek. Pide ve tırnaklı ekmeklerde de aynı oranda fiyat artışı bekleniyor.
Özellikle dar gelirli vatandaşlar, bu artışın mutfak bütçelerine büyük bir yük getirdiğini dile getiriyor. Emekli maaşlarında ve asgari ücrette henüz bir güncelleme yapılmadığını vurgulayan bir vatandaş, temel ihtiyaçlara ulaşmanın giderek zorlaştığını belirtti. “Artık ekmek bile lüks oldu” diyerek tepkisini dile getiren vatandaşlar, hayat pahalılığından duydukları sıkıntıyı açıkça ifade ediyor.
olaymedya.com