Anasayfa / Dünya / Doğal tarım kente geliyor

Doğal tarım kente geliyor

Kent bahçeciliğinin yaygınlaşmasını hedefleyen Osmanlı Bahçesi, 26 çeşit yerli tohum ve organik gübreden oluşan Sebze Yetiştirme Seti’ni şehirde yaşayan insanlarla buluşturuyor.

Son yıllarda yükselişte olan sağlıklı beslenme ve ekolojik yaşam trendi şehir yaşamını dönüştürmeye başladı. Balkonlardaki çiçek saksılarına sebze tohumu ekenlerin sayısı günden güne artarken, Müge Gültekin’in kurduğu Osmanlı Bahçesi kent bahçeciliğini bir adım ileriye taşıyor.

Antalya’nın Kaş İlçesi’nin Ahatlı Köyü’nde hazırlanan setlerde; maydanoz, salatalık, kornişon salatalık, dereotu, roka, fesleğen, reyhan, kekik, tere, domates, ıspanak, kuzukulağı, marul, pazı, radika, semizotu, yeşil soğan, balkabağı, kemer patlıcan, kabak, görkem karpuz, fındık turp, acı yediveren biber ve tatlı kıl biber gibi tohumlar bulunuyor. Şehir tarımını kolay ve uygulanabilir hale getiren bu setler Ahatlı’daki kadınlara da işgücü yaratıyor.

Müge Gültekin, bir yandan doğal ve katkısız tarımı şehir balkon ve teraslarına getirirken bir yandan da kırsaldaki işgücüne katkı sağlamayı hedeflediklerini söyledi. Gültekin “Kent bahçeciliğinin yaygınlaşması ve gelişmesine katkıda bulunma, kadın işgücünü destekleme misyonumuz var. Ahatlı Köyü’ndeki kadınlarla sebze yetiştirme setlerimizi üretiyor ve sağlıklı tarımı kente getiriyoruz. Sağlıklı beslenme, enerji tasarrufu, maliyet gibi sebeplerle tüm dünyada çok büyük kent bahçeciliğini Türkiye’de yaygınlaştırmak en büyük hedefimiz. Şehirde yaşayanların sağlıklı beslenmesi ve doğal yaşamın şehirlerde, evlerde hissedilmesi için geleneksel tarımı basitleştirdik ve küçük metrekarelere uygun setler haline getirdik. Sebze Yetiştirme Setlerimiz ile şehirde yaşayanlar, hiçbir kimyasal gübre ve ilaç kullanmadan dört mevsim evinde sebze yetiştirmenin ve evlerinde yetiştirdikleri sebzeleri dalından kopararak tüketmenin tadına varacak” dedi

Hakkında Serkan AĞAOĞLU

Diğer Haber

KOBALT SÜLFAT VE KULLANIM ALANLARI

Kobalt Sülfat geviş getiren hayvanlar, yani sığır, koyun, Keçi için hayati öneme sahiptir. Kobalt Sülfat, …

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]