Anasayfa / Ekonomi / “Çalışanları enflasyona ezdirmeme sözümüze bir kez daha sadık kaldı”

“Çalışanları enflasyona ezdirmeme sözümüze bir kez daha sadık kaldı”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin Meclis Grup Toplantısı’nda önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Buradan, milletin kürsüsünden, 13 yıllık mücadelenin ardından muhteşem ve muazzam bir zafere imza atan Suriyeli kardeşlerimizi kemal-i hürmetle selamlıyorum.

Borçları hatırlatılınca feveran eden CHP’ye şimdi yolunu gözledikleri Bay Kemal’in cümleleriyle şunu söylemek isterim; ne kadar çığırtkanlık yaparsanız yapın, bağırsanız da çağırsanız da ipe un serseniz de kaçış yok. SGK’ye olan prim borçlarınızı ‘tıpış tıpış’ ödeyeceksiniz.

Emekinin, memurun, işçinin hakkını size konserlerde şarpo turlarında yedirtmedik, yedirmeyiz.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2025 asgari ücreti net 22 bin 104 lira olarak belirledi. Çalışanları enflasyona ezidirmeme sözümüze bir kez daha sadık kaldı. Bu rakam 2024 yılına göre net yüzde 30 artışa tekabül ediyor. Asgari ücret son artışla birlikte 628 dolara çıkmış oldu. Yeni asgari ücretin çalışanlara hayırlı olmasını diliyorum. Devletimizin asgari ücretli başına desteği ise 700 liradan 1000 liraya yükseldi. 

Duydum ki CHP bugün Meclis’e gelmeyecekmiş, yolları açık olsun. Bütçe görüşmeleri sırasında takındıkları uzlaşmaz tavır bunlardan ne köy ne de kasaba olacağını gösteriyor. Varsın onlar yanlışta ısrar etmeyi sürdürsün. Biz işimize bakacağız.

Dünya

 

Hakkında Çiğdem Gkhüseyinoğlu

Diğer Haber

Dikey tarımda yüksek verim dikkat çekiyor

İstanbul İl Tarım ve Orman Müdürü Suat Parıldar, İstanbul Kapalı Dikey Tarım Uygulama Merkezi’nde 2 …

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]