Anasayfa / Ekonomi / Bombus veya tüylü arı üretimi

Bombus veya tüylü arı üretimi

Bombus veya tüylü arı, yaklaşık 250 türü olan, bal yapıcı bir arı cinsi. Diğer arı çeşitlerine göre farklı pek çok özelliği bulunuyor. Diğer arılardan onları ayıran fiziksel ve biyolojik zenginlikleri ile tarımda bal yapmasından ziyade tozlaşmayı sağladığından dolayı talep ediliyor.

Ülkemizde de seracılık yapılan yerlerde yoğun bir şekilde talep buluyor. Bombus türü arılar ilk olarak 1987 yılında keşfedildi. Bal yapmanın yanında domates tohumlamasında da kullanılabileceği fark edilen bombus arısı üzerinde çeşitli denemeler yapıldı.

Domates ürünlerinin döllenmesinde yarattıkları sera içi sıcaklık ile daha güzel sebzelerin yetiştirilmesinde kullanılan bombus türü arılar, zamanla seracılığın vazgeçilmezlerinden biri haline geldi. Bu denemelerde bombus türünün diğer seracılık ve tarımsal faaliyetlerde de kullanılabilecekleri fark edildi.

Hakkında Çiğdem Gkhüseyinoğlu

Diğer Haber

Yurt dışına kayıtlı cep telefonları için yeni karar

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi’nin paylaşımında “Yurt dışında ikamet eden ve beraberinde mobil cihaz getiren vatandaşlarımız, …

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]