Anasayfa / meyve / Aydın’da ejder meyvesi serası kurdu!

Aydın’da ejder meyvesi serası kurdu!

Aydın’daki köyünde ejder meyvesi serası kuran kadın girişimci şimdi ihracat yapmayı hedefliyor. İstanbul’da bir şirkette asistan olarak çalışırken yoğun tempodan sıkılıp Aydın’daki köyüne dönen 29 yaşındaki Vildan Uğurlu, devlet desteğiyle kurduğu serada ejder meyvesi üretimine başladı.

Özel bir üniversitede tam burslu olarak okuduğu Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık Bölümünden 2019’da mezun olan Vildan Uğurlu, bir lojistik firmasında asistan olarak çalışmaya başladı.

Kentin yoğunluğu ve temposundan sıkılan ve tarımla uğraşmak için memleketi Aydın’ın Gölhisar köyüne dönen Uğurlu, ejder meyvesi (pitaya) yetiştiriciliği yapmaya karar verdi.

Efeler Kaymakamlığı’nın “Efeler Diyarında Pitaya Projesi” kapsamında verdiği 2 bin fidelik destekten yararlanan Vildan Uğurlu, ailesinin de katkısıyla 1000 metrekarelik alanda sera kurdu.

Aydın Adnan Menderes Üniversitesi İşletme Bölümünde yüksek lisans eğitimine de başlayan Vildan Uğurlu, bu yıl 3 bin ejder meyvesi üretmeyi hedefliyor.

“Kendi işimi yapıyorum ve çok mutluyum”

Vildan Uğurlu, AA muhabirine, ejder meyvesinin düzenli bakım isteyen ancak ekonomik getirisi yüksek bir ürün olduğunu ifade etti.

İstanbul’dayken “Köyüme dönüp kendi işimi kuracağım” düşüncesinin hep aklında olduğunu aktaran Uğurlu, “Hem metropolün yoğun temposu hem oradaki iş hayatı inanılmaz derecede yorucu ve stresliydi. Burada kendi işimi yapıyorum ve çok mutluyum.” ifadelerini kullandı.

“Şimdiden talepler gelmeye başladı”

Daha önce hiç tatmadığı bir meyveyle ticarete atıldığını vurgulayan Uğurlu, şöyle devam etti:

“Aslında hiç bilmediğim bir meyveydi ama şu an her şeyim ejder meyvesi oldu. İnanılmaz araştırıyorum, makaleleri takip etmeye çalışıyorum. Yabancı ülkelerde nasıl yapılıyor onlara bakıyorum. Gelecek, Türkiye için çok güzel. Çünkü ülkemizde de yeni bir üretim alanı. Gittikçe büyüyor ve pazar alanı da geniş gibi duruyor, şimdiden talepler gelmeye başladı. Hedefim daha büyük bir sera kurup, eğer olursa ihracat boyutuna çıkmak istiyorum.”

Annesi Aynur Uğurlu da kızının başarılı bir iş kadını olacağına inandığını belirterek onunla gurur duyduğunu ve her zaman yanında olacağını söyledi.

Efeler Kaymakamı Cemal Şahin ise girişimcileri geliri yüksek ürünlere yönlendirmek için bu projeyi hayata geçirdiklerini, ilçede 22 üreticinin bu projeden faydalandığını, Uğurlu gibi genç girişimcilerin başarılı olmasının kendisini gururlandırdığını söyledi.

 

 

 

Sodyum Ligno Sülfonat Nedir?

Sodyum Lignosulfonat suda çözünebilen anyonik yüzey aktif maddedir, iyi sörf aktivitesine ve dağılma kapasitesine sahip, yapı kimyasallarında yoğun olarak kullanılan bir hammaddedir.

Sodyum Lignosülfonat aşağıdaki durum ve uygulamalarda kullanılır.
 Sodyum Lignosülfonatın en büyük kullanım alanı, beton kimyasallarında betonun su ihtiyacını düşürerek akışkanlığını arttırmaya yönelik kimyasal katkı üretimlerindedir. Böylece dayanımı yüksek daha güçlü beton üretilmesine olanak sağlanır.
• Sodyum Lignosülfonat, Çimento üretimi sırasında, çimento değirmeninde öğütme kolaylaştırıcı ve hammadde hazırlamada ham bulamaç çamurunun viskozitesini azaltarak öğütme yardımcısı olarak işlev görür.• Sodyum Lignosülfonat, betonun su ihtiyacının azalması ile daha akışkan beton üretmeye olanak sağlar ve hidrasyon hızını düşürür. Gözenekliliği azaltarak, beton yoğunluğunu arttırır, böylece betonun mukavemetini ve geçirimsizliğini büyük ölçüde iyileştirir.

DMRSÜREN Kimya Ltd Şti

0216 4421200-05523307100

Grafit tozu,Çinko Tozu,Kurşun Tozu,Mürdesenk,Sülyen,Kurşun Oksit,Bakır Sülfat,Çinko Sülfat,Çinko Oksit,Kaolin,altın mühür,sepiyolit,zeolit,potasyum silikat,sıvı kükürt,kalsiyum polisülfür,pars lime sülfür,hadjin yılan kovucu,sunmag yem katkısı,sunsep yem katkısı,aripad hayvan altlığı,sunshield sıvı kaolin,kalsiyum oksit,potasyum hidroksit,kalsiyum ligno sülfonat

Hasatdergisi.com

Hakkında seldahasat

Diğer Haber

Potasyum Silikat Nedir

Potasyum silikat çoğunlukla tarım işlemlerinin yapıldığı alanlarda kullanılan bir kimyasaldır. Tarım sektöründe bakterilere katkı sağlamasından dolayı …

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]