Anasayfa / hayvancılık / Ardahan’ı kuraklık vurdu

Ardahan’ı kuraklık vurdu

Ardahan’da kuraklık nedeniyle hayvan sahipleri, hayvanları yaylalardan indirilip meralara bıraktı.

Ardahan’ı kuraklık vurdu, hayvanlar yaylalardan indirilip meralara bırakıldı Ziraat Odası Başkanı Sural: “Durum çok vahim, böyle giderse kıtlık baş gösterir” Kuraklığın vurduğu Ardahan’da büyükbaş hayvanlar iki buçuk ay öncesinden meralara bırakıldı.

Kuraklığın vurduğu Ardahan’da büyükbaş hayvanlar iki buçuk ay öncesinden meralara bırakıldı. Ardahan Ziraat Odası Başkanı Latifşah Sural, “Durum çok vahim, böyle giderse kıtlık baş gösterir” dedi.

Ardahan’da yazın otlatılmak üzere yüksek kesimlere çıkartılan büyükbaş hayvanlar kışlık ihtiyaç olarak bilinen meralara bırakıldı. Ardahan Ziraat Odası Başkanı Latifşah Sural, “Durumun vahim olduğunu söyleyerek tarım arazileri kavruldu, çiftçiler çare arıyor” dedi.

Kuraklık nedeniyle yüksek kesimlerdeki otlaklarda beslenemeyen Büyükbaş hayvanlarını meralara indirmek zorunda kalan çiftçilerin yakında tarlaları da otlatmak zorunda kalacağını söyleyerek, “Hayvanlarımız yaklaşık iki ay sonra yayladan inmesi gerekirken, bugün Kuraklıktan dolayı biçeceğimiz ve kışlık olarak elde edeceğimiz çayırları otarmak zorundayız. On gün sonra da sıra tarlalarımıza gelecek. Çünkü bu nedenli bir kıtlık var. Bu duruma çok acil bir önlem almamız lazım. Sayın Tarım Bakanımız Edirne’de bir köyü ziyaretinde çiftçilerin durumunun iyi olduğunu söyledi. Bu durumu bölge olarak düşünmeli. Kendisini bölgemize davet ediyoruz. Kentimize gelerek kendi gözü ile görsün istiyoruz. Çünkü çok sıkıntılı ve zor durumdayız. Saman stokçularına fırsat verilmemeli. Ülke dışından gelebilecek samanlara gümrük kapılarında izin verilerek vatandaşların valilik izni ile ihtiyaçlarını kendilerinin temin edilmesi kolaylığı sağlanmalı. Görüldüğü gibi hayvanların iki ay veya iki buçuk ay sonra meralara gelmesi gerekirken bugünden gelmiş. Bu meralar yaklaşık on gün dayanır. On gün sonra maalesef tarlalarımızı otarmak zorunda kalacağız” diye konuştu.

 

 

 

Sodyum Ligno Sülfonat Nedir?

Sodyum Lignosulfonat suda çözünebilen anyonik yüzey aktif maddedir, iyi sörf aktivitesine ve dağılma kapasitesine sahip, yapı kimyasallarında yoğun olarak kullanılan bir hammaddedir.

Sodyum Lignosülfonat aşağıdaki durum ve uygulamalarda kullanılır.
 Sodyum Lignosülfonatın en büyük kullanım alanı, beton kimyasallarında betonun su ihtiyacını düşürerek akışkanlığını arttırmaya yönelik kimyasal katkı üretimlerindedir. Böylece dayanımı yüksek daha güçlü beton üretilmesine olanak sağlanır.
• Sodyum Lignosülfonat, Çimento üretimi sırasında, çimento değirmeninde öğütme kolaylaştırıcı ve hammadde hazırlamada ham bulamaç çamurunun viskozitesini azaltarak öğütme yardımcısı olarak işlev görür.• Sodyum Lignosülfonat, betonun su ihtiyacının azalması ile daha akışkan beton üretmeye olanak sağlar ve hidrasyon hızını düşürür. Gözenekliliği azaltarak, beton yoğunluğunu arttırır, böylece betonun mukavemetini ve geçirimsizliğini büyük ölçüde iyileştirir.

DMRSÜREN Kimya Ltd Şti

0216 4421200-05523307100

Grafit tozu,Çinko Tozu,Kurşun Tozu,Mürdesenk,Sülyen,Kurşun Oksit,Bakır Sülfat,Çinko Sülfat,Çinko Oksit,Kaolin,altın mühür,sepiyolit,zeolit,potasyum silikat,sıvı kükürt,kalsiyum polisülfür,pars lime sülfür,hadjin yılan kovucu,sunmag yem katkısı,sunsep yem katkısı,aripad hayvan altlığı,sunshield sıvı kaolin,kalsiyum oksit,potasyum hidroksit,kalsiyum ligno sülfonat

Hasatdergisi.com

Kaynak; sondakika.com

Hakkında seldahasat

Diğer Haber

TZOB: Tarım arazilerimiz 4.7 milyon hektar azaldı

Endüstriyel tarım dünyayı zehirliyor

Endüstriyel tarım çiftçileri girdi kullanımına bağımlı kılarken çokuluslu şirketlere geniş pazar olanakları yaratıyor. Endüstriyel tarımın …

[ajax_load_more loading_style="infinite fading-circles" container_type="div" post_type="post" images_loaded="true" placeholder="true" button_loading_label="Haber Yükleniyor..." scroll_distance="500px"]